При Ігоря Ашурбейлі нерухомість "Алмаза" продавалася за цінами в 10 разів нижче ринкових


У справі "Оборонсервіс" викриваються все нові і нові факти, коли належать військовому відомству будівлі і споруди реалізовувалася за заниженими цінами. Однак навіть цю резонансну справу меркне в порівнянні з махінаціями з нерухомістю НВО "Алмаз" - там об'єкти "йшли" за цінами в 10 разів нижче ринкових!
Нагадаємо, що 30 вересня 2000 генеральним директором "Алмаза" був призначений колишній азербайджанський кооператор Ігор Ашурбейлі, а рада директорів цього підприємства очолив Сергій Лаптєв (в той час він обіймав посаду зам. Гендиректора РАСУ).
В ході приватизації держава передала «Алмазу» у власність 152 будівлі - від невеликих електропідстанцій до величезних, як головний корпус, площею в 45 000 кв. м. Сьогодні від усього цього колишньої пишноти у власності підприємства залишилося тільки 11 об'єктів, а 141 об'єкт - тепер в інших руках.
Треба відзначити, що «Алмаз» і до Ігоря Ашурбейлі здавав приміщення в оренду. Але не продавав. Саме при панові Ашурбейлі продаж алмазовской власності набула масштабного характеру. Як зазначає головний інженер, заст. гендиректора ДСКБ "Алмаз-Антей" Віктор Ничипорук "я твердо переконаний, що він (Ашурбейлі - прим. І.К.) використовував службове становище в особистих цілях, так як побічно в його веденні опинилася основна частина власності підприємства".
Наприклад, 27 квітня 2001 року «Алмаз» за договором купівлі-продажу передав «КБ-1» нерухоме майно площею понад 85 800 кв. м за 69 910 000 руб., тобто за середньою ціною 814 руб. за кв. м. А в той час мінімальна вартість угод на ринку такої нерухомості була 10 200 руб. за кв. м.
Спочатку «КБ-1» було засновано самим же «Алмазом», в 1998 році "Алмазу" належало в ньому 51% акцій. Пізніше всі 100% акцій «КБ-1» через ряд фірм виявилися у Ашурбейлі.
Ну і як йдуть справи сьогодні? В даний час ДСКБ "Алмаз-Антей" змушене орендувати у «КБ-1» понад 13 000 кв. м площ. У 2011 році це обійшлося ДСКБ в 40 млн. Руб.
Генеральним директором КБ-1 сьогодні є син Ігоря Ашурбейлі - Руслан Ашурбейлі. Саме КБ-1 входить до складу належить Ігорю Ашурбейлі ЗАТ "Військово-промислова компанія", де той же І. Ашурбейлі є головою ради директорів.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як зазначив колишній головком ВПС генерал армії Анатолій Корнуков, Ігор Ашурбейлі має далекосяжні плани: "в кінцевому підсумку - і він (Ашурбейлі - прим. І.К.) про це говорив - йому хотілося поступово поглинути« Алмаз », залучити сюди ще ряд оборонних структур і створити власний холдинг або концерн - що вийде - під завдання ВКО, витіснивши ті структури, які сьогодні займаються цією темою. і цей план з порядку денного не знято ".

Так, і ще: згаданий мною Сергій Лаптєв, який був головою ради директорів "Алмаза" (і повинен був на цій посаді охороняти інтереси держави) під час масштабного розпродажу майнового комплексу "Алмаза" за цінами в 10 разів нижче ринкової, в Далі "сплив "- знову поряд з Ашурбейлі! - з 2009-го по 2011 рік він займав пост генерального директора в належному Ігорю Ашурбейлі ЗАТ «ВПК», де "на цій посаді з новою силою розкриваються його здібності управлінця". А зовсім недавно, за дивним збігом обставин, Сергія Лаптєва наздогнала раптова смерть.
У лютому 2012 року я зробив офіційну заяву для РІА Новости про необхідність розібратися, куди поділося майно "Алмаза", а потім на зустрічі в Російському федеральному ядерному центрі в Сарові звернувся до Володимира Путіна з проханням розібратися в долі майнового комплексу цього підприємства .
За вказівкою В. Путіна правоохоронними органами РФ розпочато дослідчу перевірку щодо махінацій з нерухомістю "Алмаза". Хочеться сподіватися, що чекати її результатів залишилося недовго.
PS Нещодавно в мої руки потрапили нові документи, які проясняють "кінці" алмазовской нерухомості. Прошу встановленим порядком долучити їх до матеріалів перевірки.


У лютому 2005 року громадянка США Яна Смілянський подає в Великобританії документи про створення компанії World Villas Real Estate Limited. Ось ці папери, що підтверджують факт реєстрації, і присвоєний новій фірмі реєстраційний номер - 5363214

Ось друга сторінка:

Мабуть, щоб посміятися над російськими лохами, нова компанія реєструється в Лондоні за адресою на вулиці Нью Бонд-стріт (натяк на знаменитого агента 007 Джеймса Бонда, який завжди обдурювати підступний КДБ).

А ось і повноваження директора новоствореної компанії, які отримала пані Смілянська, там же вказано її громадянство (США) і адресу, де вона мешкала в Лондоні на момент реєстрації:

Відразу ж після реєстрації World Villas Real Estate Limited в Лондоні, нова компанія спрямовується до Росії: у Москві вона створює товариство з обмеженою відповідальністю "Бизнесцентр Алмазний", яке незабаром стає основним власником величезного майнового комплексу та об'єктів нерухомості, яких під чуйним і мудрим керівництвом Ігоря Ашурбейлі позбувся "Алмаз", отримавши за це сущі копійки - в порівнянні з реальною ринковою вартістю.
У фінансових документах World Villas Real Estate Limited за 2009 рік вдалося виявити упоманіе про це російському бізнесі - см. Останній абзац, під розрахунком прибутку:

У 2006 році Яна Смілянський з'являється в Москві . Формально ніяких постів вона не займає, однак на сайті російсько-британської торговельної палати (штаб-квартира в Лондоні) її представляють як виконавчого директора афілійованої з Ігорем Ашурбейлі компанією "ВПК-Спорудження" (в даний час запис про її приналежності до ВПК-Спорудження на сайті Палати видалена, проте я встановленим порядком зафікісровал колишній статус Смілянський).
Слід зазначити, що основний бізнес ТОВ "Бизнесцентр Алмазний" - здача в оренду офісних приміщень в колишніх численних виробничих корпусах НВО "Алмаз", які перероблені в бізнес-центрів. Ленінградський проспект, будинок 80 - вельми привабливе місце для стражденних комерційних фірм зняти офіс в оренду, і гроші ллються рікою.
Формально пан Ашурбейлі тут як би «не при справах" - є російське юридична особа, засноване англійською фірмою, прибуток ударними темпами гойдається в Туманний Альбіон, ну а Ігор Рауфович в поті чола невпинно працює над створенням С-400. Ні щоб негайно "сигналізувати" в ФСБ - мовляв, поруч з секретними приміщеннями, де створюється С-400, С-500 і бойовий лазер повітряного базування, в офіси вселяють іноземні фірми , Адже кримінал! Однак "нащадок давнього роду бакинських нафтопромисловців", так би мовити, і вухом не веде! Здогадуєтеся, чому?
Яна Смілянська - людина, яка знає все, вона в курсі всіх аспектів махінацій з нерухомістю "Алмаза". Її послуги оплачуються вельми щедро: мадам Смілянський "відсмоктує" від аредни платежів дуже навіть здорово - ось документальні дані з фінансових документів World Villas Real Estate Limited за 2009 рік: на рахунку належить мадам Смілянська в США фірмі Yana Inc. за "консалтинг" перераховано 459 тисяч фунтів стерлінгів - це 740 тисяч доларів; тобто зарплата Яни Смілянський тільки за "нагляд" над операціями з переказу до Великої Британії доходів від здачі в оренду "алмазовской" нерухомості становить 60 тис. доларів на місяць!

У вересні 2012 року Ігор Ашурбейлі, Яна Смілянська і World Villas Real Estate "засвітилися" в грецьких ЗМІ, ставши фігурантами скандальних публікацій з приводу операцій з нерухомістю в "перлині" Середземномор'я - острові Корфу.

Переклад опублікований російським порталом VIPERSON.RU під назвою Ігор Ашурбейлі! Справи російських в Іонічному морі
Ну і, нарешті, найцікавіше. Хто є засновником лондонської фірми World Villas Real Estate Limited? Вдалося встановити і це. Ось підписані в червні 2005 року Яною Смілянський документи, з яких випливає, що засновником World Villas Real Estate Limited являє офшорна компанія WVRE Limited, зареєстрована на Британських Віргінських островах. Адреса: Omar Hodge Building, Wickhams Cay 1, po box 362, Road Town, Tortola, British Virgin Islands.


У фінансових документах World Villas Real Estate Limited за 2009, 2010 і 2011 рр. знову підтверджується, що її засновником є ​​все той же офшор:

Таким чином, в результаті проведених махінацій, власником практично всього нерухомого майнового комплексу НВО "Алмаз" - ДСКБ "Алмаз-Антей" сьогодні є офшорна компанія WVRE Limited.
Зареєстровані на Британських Віргінських островах офшорні фірми повністю звільнені як від сплати податків, так і від здачі фінансової звітності. Податковий рай є також і природним раєм: теплі хвилі Карибського моря, перлинно-білі піски екзотичних пляжів ... Засновник і кінцевий бенефіціар WVRE Limited, на рахунках однієї тільки якої вже накопичилося понад 100 мільйонів доларів - громадянин Російської Федерації.
Назвуть нам ФСБ Росії, МВС Росії і Слідчий комітет РФ його ім'я?
Ну і як йдуть справи сьогодні?
Здогадуєтеся, чому?
Хто є засновником лондонської фірми World Villas Real Estate Limited?
Назвуть нам ФСБ Росії, МВС Росії і Слідчий комітет РФ його ім'я?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online