Натуральні блакитні діаманти: кольорові камені для мільйонерів.

  1. Чому діамант блакитний?
  2. Найвідоміші блакитні діаманти:
  3. Ціна блакитних діамантів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Король дорогоцінних каменів > кольорові діаманти > Блакитні діаманти Король дорогоцінних каменів   >   кольорові діаманти   > Блакитні діаманти   Блакитні діаманти вважаються елітними дорогоцінними каменями, дозволити собі які можуть лише обрані, зрозуміло, якщо це натуральні фантазійні камені, а не штучно облагороджені алмази категорії «кейп»

Блакитні діаманти вважаються елітними дорогоцінними каменями, дозволити собі які можуть лише обрані, зрозуміло, якщо це натуральні фантазійні камені, а не штучно облагороджені алмази категорії «кейп». Останні отримують за допомогою впливу на камені традиційних відтінків за допомогою високого температурного режиму або тиску, від чого діамант набуває характерного фантазійний відтінок. Такі діаманти цінуються набагато нижче, ніж натуральні. Штучно облагороджений діамант дешевше навіть безбарвного каменю, так як для облагородження зазвичай відбирають діаманти з низькими якісними характеристиками. Ювелірні магазини часто пропонують прикраси з блакитними діамантами, які штучно облагороджені і коштують не дорого.

Видобувають натуральні блакитні діаманти тільки на алмазної шахті Південної Африки «Куллінан», саме тому вони надзвичайно рідкісні і популярні. У природі можна зустріти лише один блакитний алмаз з 10000 алмазів. Камінь настільки рідкісний, що багато ювелірів лише мріють побачити його.

Блакитні діаманти такі прекрасні і так надзвичайно дороги, що дозволити їх собі можуть лише обрані - тому їх і звуть елітними дорогоцінними каменями. Говорячи це, ми маємо на увазі тільки природні фантазійні блакитні діаманти.

Чому діамант блакитний?

Діамант отримує блакитний колір у зв'язку з потраплянням в структуру алмазу при його утворенні атомів бору. Саме атоми бору наділяють алмаз відбивають. Перші блакитні діаманти були знайдені в 1600-х роках в Індії, а сьогодні основне місце видобутку цих рідкісних каменів - ПАР.

Найвідоміші блакитні діаманти:

  • Діамант «Султан Марокко», що має вагу в 35,27 карат.
  • Діамант «Блакитне серце», що має масу в 30,82 карата.
  • Діамант королівський «Віттелсбах», в 35,56 карат.
  • Діамант грушовидний «Терещенко», вагою в 42,92 карата.
  • Діамант Hope (Надія), що має масу в 45,52 карата.

Купуючи діамант блакитного кольору переконайтеся, що камінь не піддавався процедурі впливу високою температурою, тиском, іррадіацією, і що у нього немає зовнішньої маскування, відтінкові плівки або барвника. Вивчіть сертифікати. Краще, якби він був підтверджений гемологічного лабораторіями EGL, GIA, HRD. Якщо діамант облагороджений, то в сертифікаті буде матися відмітка «Походження - облагороджений» (Treated). Природний блакитний діамант позначають терміном «Origin».

Гемологічний центр GIA поділяє колірний відтінок каменю по дев'яти ступенями:

  • Faint - незначний відтінок;
  • Very Light - відтінок дуже легкий;
  • Light - відтінок легкий;
  • Fancy Light - відтінок легкий кольоровий;
  • Fancy- відтінок кольоровий;
  • Fancy Dark - відтінок кольорової темний;
  • Fancy Intense - відтінок кольорової інтенсивний;
  • Fancy Deep - відтінок кольорової глибокий;
  • Fancy Vivid - відтінок кольоровий яскравий.

Чим більше в структурі діаманту атомів бору, тим інтенсивніше колір. Якщо ж в структурі алмазу присутній азотна домішка, то біля каменя з'являється жовтуватий відлив.

Ціна блакитних діамантів

На фантазійні діаманти немає прейскурантів цін, оскільки вони дуже рідкісні. На їх вартість впливає чистота кольору і інтенсивність забарвлення, а також присутність додаткових квітів, що може як збільшити їх вартість, так і зменшити. Зрозуміло, одне з провідних значень має вагу каменя.

Орієнтовна ціна блакитного діаманта - від 150000 доларів до 500000 доларів за карат і вище, залежно від чистоти і інтенсивності кольору. У 2010 році на Нью-Йоркському аукціоні яскравий блакитний діамант в 10,95 карат був проданий за 15762500 $.

Автор: Вікторія Голдіна
Дата публікації: 15.04.2010, дата поновлення: 07.02.2017
Передрукування заборонено. Авторські права охороняються законом.


[An error occurred while processing this directive] require "admin / linkbroker / get_links.php"?> Якщо вас зацікавили матеріали, розміщені у нас на сайті,
ви можете їх скопіювати і розмістити пропоновану активне посилання на авторів.
Незаконне запозичення текстових матеріалів з цього сайту спричинить за собою юридичні проблеми.
Посилання www.brilliant-info.ru Діамант - король дорогоцінних каменів
<a href="http://www.brilliant-info.ru" target=_blank> Діамант - король дорогоцінних каменів </a>

Чому діамант блакитний?
Чому діамант блакитний?
Php"?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online