У Росії на Новий рік алкоголь пропонують продавати цілодобово

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Депутати законодавчих зборів Ленінградської області планують розглянути законопроект, який би дозволив в Новий рік і Різдво зняти звичайний заборона на продаж ігристого вина (шампанського) Депутати законодавчих зборів Ленінградської області планують розглянути законопроект, який би дозволив в Новий рік і Різдво зняти звичайний заборона на продаж ігристого вина (шампанського). Нагадуємо, сьогодні така заборона на реалізацію алкоголю в Росії діє щодня в період з 22:00 до 8:00.

Як повідомляє інтернет-газета «Криве дзеркало» з посиланням на RT , Депутати пропонують таким чином дозволити продаж шампанського в ніч з 31 грудня на 1 січня і з 6 на 7 січня.

При цьому, на думку автора ініціативи, депутата законодавчих зборів Ленінградської області Володимира Петрова, дана міра допоможе знизити число отруєнь нелегальної і низькопробної алкогольною продукцією. Що традиційно зростає в свята, вважає депутат.

Так, Петров пояснює, що в новорічну ніч серед росіян природно спостерігається підвищений попит на алкоголь. Але за умов заборони це породжує чорний ринок, привертає недобросовісних продавців неякісної або контрафактною продукцією, заявляє парламентер.

Тут же він говорить про те, що послаблення закону матиме «сприятливі економічні та соціальні наслідки, дозволить збільшити надходження податків до бюджетної системи країни».

Таким чином, якщо дана пропозиція і схвалять, повідомляє видання, то поправки потрібно внести в Федеральний закон «Про державне регулювання виробництва і обороту етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції і про обмеження споживання алкогольної продукції».

Нагадаємо, сьогодні практично у всіх російських регіонах діє стандартний заборона, передбачена законом, - придбати алкогольну продукцію в період з 23:00 до 08:00 легально практично неможливо. Але багато регіональні уряди скористалися повноваженнями і збільшили період «тверезості».

До речі, росіяни вже висловилися «за» введення подібної ініціативи від заксобрания Ленінградської області.

Наприклад, волгоградка Євгена Август, вважає, що пізня продаж алкоголю в новорічну ніч зможе стати певною гарантією якості алкоголю.

- Я за". Тому що люди все одно будуть «нишпорити» у пошуках спиртного, активізується нелегальна торгівля, а тут така-сяка гарантія якості, - коментує волгоградка.

Житель Воронежа Олександр Мордвінцев також згоден з ініціативою. Молода людина додає, що в новорічну ніч важко знайти золоту середину, і виходить так, що або випивки не вистачає, або її залишається більше, ніж було заплановано випити.

- Алкоголю або не вистачає, або залишається занадто багато - тут не вгадаєш. Чого доб'ються наявними забороною? Зайвої тяганини і витрати паперів. Ті, хто ставлять за мету випити, все одно куплять алкоголь в необхідній кількості раніше до позначеного в заборону години. Ті, хто відзначає символічно - заради традиції - куплять пляшку і заспокояться. Так що ініціатива цілком зрозуміла, - вважає Олександр.

При цьому мешканка Волгограда Алена Кіровець вважає, що в даній ситуації страждають непитущі і зайняті росіяни, які в результаті не мають можливості сходити в зручний для них час в магазин за алкоголем.

- Зазвичай, з такого приводу питущий народ закуповується заздалегідь, щоб, як то кажуть, «два рази не бігати». А ось непитущі можуть і не встигнути взяти пляшечку ігристого до новорічного столу. Ми з чоловіком працювали в минулому році Дідом Морозом і Снігуронькою, і їздили по всій Волгоградській області, вітали хлопців. Вже ближче до 23:00, коли залишалося ще пару привітань, згадали, що про себе щось ми і забули - повинні були повернутися до новорічного столу всього за пару хвилин до нуля годин, а шампанське не купили. Довелося зупинятися на півдорозі до дітей і бігти в костюмах в супермаркет, поки закон дозволяв. Так що в свято всяке трапляється - і закони попускають, - коментує Олена.

ФОТО: Globallookpress

Варвара Александрова

Чого доб'ються наявними забороною?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online