Житло молодим | Умови іпотеки для молодої сім'ї в Ощадбанку

  1. Умови отримання іпотечного кредиту в Ощадбанку
  2. Переваги іпотеки для молодої сім'ї
  3. Порядок оформлення житлового кредиту
  4. Додаткові умови при оформленні іпотеки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотека часто стає єдиним способом придбати житло молодим. Саме тому й існує державна програма "Молодій родині - доступне житло", одним з учасників якої є провідний банк Росії - Ощадбанк. Умови для молодих сімей та молодих фахівців в Ощадбанку передбачають ряд пільг, що дозволяють зробити покупку квартири під найнижчі відсоткові ставки кредитування. Крім того, іпотека молодим в Ощадбанку передбачає і ряд інших переваг. Наприклад, тривалий термін кредитування і можливість відстрочки платежу за іпотекою, залучення родичів в якості поручителів і созаемщиков, проведення різних акцій і ряд інших.

Умови отримання іпотечного кредиту в Ощадбанку

Оформити іпотечний кредит в Ощадбанку, який потрапляє під особливі умови "Молода сім'я" можливо лише за умови, що один з подружжя не старше 35 років. Це ж умова відноситься і до неповної сім'ї з одним батьком. Офіційно підтверджений трудовий стаж - друга важлива умова. Він повинен бути не менше 1 року за останні п'ять років, і не менше 6 місяців на поточному місці роботи.

Але найважливішою умовою, про який не написано в рекламних буклетах, є те, що ви повинні мати відповідний дохід, щоб своєчасно проводити щомісячні виплати по кредиту. Крім того, сукупний дохід сім'ї повинен бути, як мінімум, в три рази вище суми щомісячних внесків на погашення кредиту і для прийняття позитивного рішення по іпотеці цей показник має важливе значення.

Перш ніж звертатися в банк, оцініть свої фінансові можливості, підготуйте відповідні довідки, із зазначенням щомісячної зарплати останніх 6 місяців, а також ряд інших документів. Подумайте про те, як підтвердити інші доходи вашої сім'ї, крім зарплати, якщо вони є. Які доходи? Ну, наприклад, ви можете отримувати аліменти або, наприклад, здавати в оренду гараж. Мати акції підприємства, цінні папери і т.п.
Врахуйте, що будь-який банк, а тим більше Сбербанк, не видасть кредит тільки під клятвені обіцянки повернути його в строк. Як мінімум, потрібно надати довідку про доходи за формою банку , Але частіше за все банк зажадає довідку за формою 2НДФЛ, в якій вказується ваша заробітна плата, премії та інші виплати за рік з розбивкою по місяцях.
Не варто фальсифікувати дані про ваші доходи, спеціальна служба банку обов'язково перевірить достовірність наданих вами довідок і документів. Особливо ретельна перевірка проводиться після неодноразового появи заборгованості та несвоєчасність виплати чергового внеску.

Процентні ставки і ряд інших умов в Ощадбанку дуже привабливі. Нижче наведена таблиця акції кінця 2013 року для молодої сім'ї, з якої видно, що іпотеку на житло можна оформити за ставкою 10.5%. З цієї ж таблиці видно, що навіть при мінімальному первинному внеску 10% і терміні кредитування до 30 років, ставка кредитування збільшується незначно, всього на 1%.

Втім, слід зазначити, що ці умови діють для тих позичальників, які отримують зарплату на рахунок банківської карти , Оформлений в Ощадбанку. Причому важливо, щоб карта була оформлена до звернення в банк, і обов'язково використовувалася під час дії кредитного договору. До речі, якщо ви ще не оформили зарплатну карту , То це легко зробити, досить взяти з собою паспорт і звернутися в будь-яке відділення Ощадбанку. Крім того, що це може позитивно вплинути на рішення банку про видачу іпотечного чи іншого кредиту в Ощадбанку, ви отримаєте і ряд інших зручностей і переваг. Наприклад, зможете оплачувати комунальні послуги в банкоматі, оплачувати покупки в магазинах, отримувати різні соціальні допомоги тощо

Другий додатковий пункт, про який слід згадати. Не кожна молода сім'я має дітей, і не у кожній молодій сім'ї є хоч якесь житло, поліпшити яке ви і хотіли б за допомогою іпотеки. У таких випадках мінімальна величина початкового внеску становитиме не 10, а 15%. Є і ще ряд незначних застережень отримання іпотечного кредиту молодій сім'ї в Ощадбанку, дізнатися про них краще у співробітника кредитного відділу.

Переваги іпотеки для молодої сім'ї

Якщо ви отримуєте зарплату на рахунок банківської карти в Ощадбанку, то для подачі заявки на іпотечний кредит досить тільки одного паспорта. Це відноситься не тільки до молодій сім'ї, але будь-яким іншим клієнтам банку.
Незважаючи на пільгові умови іпотеки для молодої сім'ї в Ощадбанку, проте, обов'язково потрібно внести початковий внесок, мінімум 10%. Залежно від вартості майбутньої квартири, 10% можуть перетворитися в кілька сотень тисяч рублів. Не завжди у молодих є такі гроші, тому молодій сім'ї Ощадбанк надає можливість замість початкового внеску зарахувати суму материнського капіталу.
В якості початкового внеску можна використовувати і житловий сертифікат, що видається деяким категоріям громадян (військовослужбовці та ін.)
Весь перелік документів на купується в кредит житло можна надати протягом 3-х місяців, з моменту прийняття позитивного рішення Ощадбанку про його видачу.

Іпотека для молодої сім'ї в Ощадбанку підпадає під дію податкових пільг. До них відносяться майновий і податкові відрахування. Іншими словами, якщо ви купуєте квартиру вперше, то держава надає вам пільгу в розмірі 13% від вартості квартири (на 2013 рік - до 2-х млн. Рублів). І до речі, цим правом можуть скористатися обоє з подружжя, що дозволить в результаті повернути в сімейний бюджет більшу суму. Ці гроші припали б дуже до речі, наприклад, на ремонт новенької квартири. Більш докладно про це написано в статті Податкові відрахування при покупці квартири .

Щоб отримати схвалення банку на іпотеку для молодої сім'ї, часто потрібно залучати созаемщиков, наприклад батьків молодого подружжя або хороших друзів. Сбербанк дозволяє залучати до 6 осіб, що мають постійний дохід. Причому в дохід созаемщиков може бути включена не тільки офіційно підтверджена зарплата, але і пенсія літніх батьків, інші доходи.
Ощадбанк надає ще одну пільгу, а саме, пільгу щодо відстрочення суми основної заборгованості у разі народження дитини. Іншими словами, якщо ви купили квартиру по іпотеці і у вашій родині народилася дитина, то протягом 3-х років ви будете щомісяця виплачувати тільки відсотки, без виплати основної суми кредиту. Погодьтеся, це хороша "перепочинок" молодим батькам.
Якщо у вас є рахунок в Ощадбанку, на який постійно надходять суми у вигляді зарплати, соціальних виплат і т.д., то погашення кредиту буде проводитися автоматично, відповідно до графіка платежів, що дозволить вам економити чимало часу на походи в банк.

Порядок оформлення житлового кредиту

1. Насамперед вам необхідно подати в кредитний відділ Ощадбанку за місцем проживання такі документи:
- заяву стандартного зразка (бланк видається в банку)
- паспорт громадянина РФ
- довідку з місця роботи про розмір заробітної плати (останні 6 місяців). Якщо ви отримуєте зарплату на карту Ощадбанку, то надання цієї довідки не потрібно.
- документи за наданим забезпечення. Іншими словами, якщо ви будете оформляти в заставу наявне у вас житло або інші об'єкти заставного майна, то потрібно підтвердити право розпоряджатися ними.

Крім стандартного набору документів потрібно додатково надати свідоцтво про реєстрацію або розірвання шлюбу. Якщо у вас є неповнолітні діти, то і документи про народження дитини.
При залученні в якості позичальників ваших батьків, потрібно буде документально підтвердити ваше спорідненість.
І ще, якщо один з подружжя не бере участі в отриманні іпотечного кредиту в якості созаемщика, то буде потрібно оформити з його (її) боку поручительство.
Врахуйте, що купується на вторинному ринку або знову житло, що будується за іпотечним кредитом є забезпеченням іпотечного кредиту. А простіше кажучи, поки ви повністю не виплатите іпотечний кредит, квартира або будинок будуть належати банку. І в разі появи фінансових труднощів з вашого боку, банк має право розпоряджатися заставним майном для погашення основного боргу, відсотків, штрафів та нарахованої пені.

2. Після оформлення і надання необхідних документів необхідно почекати рішення банку про надання вам іпотечного кредиту. У разі прийняття позитивного рішення вам потрібно буде вибрати квартиру на вторинному ринку або в новобудові.

3. Після цього потрібно надати в банк (протягом 120 днів) повний пакет документів на дане житло. Які саме потрібні документи, треба запитати у співробітника кредитного відділу банку.

4. Після перевірки наданих документів, вам доведеться укласти кредитний договір і отримати грошові кошти на покупку даної квартири.

Додаткові умови при оформленні іпотеки

Звичайно, купити квартиру в кредит в будь-якому банку ніяк не вкласти в 4 пункти. Це досить складний і багаторівневий вид кредитування. І потрібно відразу налаштовуватися на подолання безлічі труднощів, в тому числі і після позитивного рішення банку по іпотеці. Адже доведеться багато, багато років виплачувати кредит, часом надаючи собі в покупці якихось речей. І на самому початку операції, можливі ряд непередбачених витрат, наприклад, оплата ріелторських послуг.
Якщо покупець поставить умову оплати готівкою, можливі фінансові витрати у вигляді відсотків за зняття готівки з рахунку.
В Ощадбанку, до речі, готівку можна знімати з дебетової картки без відсотків, а ось умови зняття готівки з кредитової карти потрібно обов'язково уточнювати.
Переказ з рахунку одного банку на рахунок іншого банку також вимагає додаткової оплати цієї операції.
Нерідко доводиться оформляти і щорічно сплачувати різного роду страховки та ін.

Хоча банк і перевіряє "чистоту" угоди, але вам теж варто потурбуватися про деякі моменти даної угоди заздалегідь. Наприклад, перевірити, чи зареєстровані перепланування в обраній квартирі в установленому законом порядку. Чи не знаходиться дана квартира в заставі в іншого банку. Потрібно обов'язково переконатися, чи має право власник квартири продавати її. Буває, що приховують право розпоряджатися цією житлоплощею іншими особами і т.д.

Ну і останнє, "перевірте" і себе теж. Чи всі кредити, взяті раніше в різних банках, виплачувалися вами в термін. Добре б отримати в КБІ позитивну кредитну історію заздалегідь, до звернення в банк. Бувають випадки, що банки надають невірні дані в бюро кредитних історій. І якщо у вас буде негативна кредитна історія, то шанси отримати великий іпотечний кредит різко зменшуються.

Сбербанк постійно проводить різноманітні акції, які надавали молодим сім'ям додаткові пільги, в тому числі і за ставкою кредитування. Не забувайте, що чим більше сума початкового внеску і менше термін кредитування, тим вигідніше умови пропонує Сбербанк молодим сім'ям, тим швидше ви виплатите іпотечний кредит і буде жити в своїй власній квартирі.

Дата публікації: 03/10/2013



Довідка про доходи 2-ПДФО

Довідка про доходи фізичних осіб за формою 2-ПДФО вам взяти великий кредит у банку. Крім того, офіційне підтвердження своїх доходів дозволить оформити кредит на найвигідніших умовах, в тому числі і за програмою іпотечного кредитування Ощадбанку "Молода сім'я".


Іпотечний кредит. умови отримання

Взяти такий кредит в банку дуже складно, оскільки потрібно довести наявність постійного і пристойного доходу. Причому, розрахунок проводитиметься на кожного члена сім'ї, і якщо сума щомісячного внеску в рахунок погашення іпотеки буде вище 25%, то шансів отримати такий кредит дуже мало.


Як отримати кредит в банку

Часто без підтримки батьків або друзів цю проблему не вирішити. Тим більше, залучаючи співпозичальників або поручителів, уважно вивчайте договір іпотечного кредитування, детально вивчіть всі його умови і відповідальність позичальника і поручителів.


Споживчий кредит

Часто до споживчих кредитів відносяться "несерйозно". Трапляється, що ми несвоєчасно оплачуємо черговий платіж, отримуємо штрафні санкції і часто йдемо на конфлікт з банком. В результаті, без пояснення причин отримуємо відмову при оформленні іпотеки в іншому банку.


Пільговий період погашення кредиту

Банки пропонують все нові і нові послуги і тарифи. Одним з таких нововведень є пільговий період кредитування. Пільговий період (grace period) дає можливість деякий час (скажімо, 20 днів) користуватися грошима банку безкоштовно.


Як підключити Сбербанк онлайн

Послуга "Сбербанк онлайн" - це сучасний спосіб управління особистими фінансами. Оплачувати послуги ЖКГ, штрафи ДАІ, поповнювати баланс телефону або виробляти покупки можна сидячи вдома за комп'ютером.


Борг банку за кредитом

Трапляються форс-мажорні ситуації, і проводити виплати позичальник тимчасово не в змозі. Що робити в таких випадках? В першу чергу, потрібно письмово повідомити про це банк і домовиться про реструктуризацію боргу.

Які доходи?
Що робити в таких випадках?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online