Заява на закордонний паспорт в 2019 році: зразок анкети

  1. Які відомості вносяться в заяву
  2. Заповнення анкети онлайн
  3. Правила заповнення заяви
  4. Анкета для осіб старше 18: порядок заповнення
  5. Анкета на дитину до 14 років: особливості заповнення
  6. Анкета на дитину 14-18 років: в чому відмінності
  7. Додатки до заяви
  8. Особливості заповнення додатка 2
  9. Додаток 2а: як внести дані

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закордонний паспорт сьогодні може отримати будь-який громадянин Російської Федерації, за винятком нечисленних випадків, коли це суперечить закону. Оформлення даного документа зазвичай не викликає особливих складнощів - потрібно лише підготувати пакет паперів, в який, крім внутрішнього паспорта та фотографії, входить заяву. Саме анкета є найбільш важливою складовою, від якої залежить, видадуть вам паспорт чи ні. Розглянемо, як за всіма правилами слід заповнити заяву на закордонний паспорт нового зразка в 2019 році. Закордонний паспорт сьогодні може отримати будь-який громадянин Російської Федерації, за винятком нечисленних випадків, коли це суперечить закону

Які відомості вносяться в заяву

Закордонні паспорти старого і нового зразка мають однакову юридичну силу, проте деякі особливості кожного з цих документів можуть вплинути на вибір заявника.

Щоб зважити всі за і проти і мати об'єктивне уявлення з даного питання, варто розібратися, ніж біометричний закордонний паспорт відрізняється від звичайного .

Заява про видачу закордонного паспорта нового покоління дещо відрізняється від бланка для «книжки» старого зразка. Тому перед його заповненням необхідно остаточно визначитися з тим, який із двох документів ви маєте намір оформляти.

Щоб заповнити заяву на отримання закордонного паспорта нового зразка, потрібно підготувати наступні документи і надати такі відомості:

  • колишній закордонний паспорт (при наявності);
  • поштовий індекс і адреса місця реєстрації;
  • номера домашнього і мобільного телефонів;
  • відомості про організації, в яких доводилося працювати або вчитися останні 10 років.

Дізнайтеся, що ще потрібно для того, щоб оформити закордонний паспорт нового зразка в 2019 році .

Говорячи про те, де взяти анкету на закордонний паспорт нового зразка, слід мати на увазі, що отримати паперовий бланк можна в найближчому відділенні Головного управління з питань міграції (ГУВМ) МВС РФ, а заяву в електронній формі - завантажити з сайту відомства. Використовувати бланки заяв, які пропонують інші - неофіційні - джерела, не рекомендується, оскільки вони можуть виявитися застарілими.

Заповнення анкети онлайн

Якщо документи подаються за допомогою порталу, то анкета на закордонний паспорт на 10 років заповнюється на сайті онлайн. Для цього потрібно виконати наступні дії:

  • пройти реєстрацію на порталі держпослуг, заповнивши спеціальну форму;
  • активувати обліковий запис у відділенні ВАТ «Ростелеком» або Пошти Росії (для активації знадобиться СНІЛС);
  • увійти в активну облікового запису, вибрати в списку служб ГУВМ МВС і приступити до оформлення паспорта, заповнивши заяву і завантаживши фотографію.

Анкета на біометричний закордонний паспорт нового зразка в 2019 році, заповнена на сайті держпослуг , Практично виключає можливість помилок. Електронна форма містить пояснення і підказки, і в разі допущення помилки заяву просто не буде відправлено. Тому особливу увагу при заповненні слід звертати на точність даних, що вносяться і не допускати помилок.

Як тільки анкета буде заповнена та надана, з'явиться статус «Подано». В процесі оформлення паспорта статус буде змінюватися. Його можна відстежувати на порталі в особистому кабінеті. Стадії готовності документа наступні:

  • «Прийнято» - документи пройшли перевірку;
  • «Оформлення» - отримана інформація обробляється, виготовляється паспорт;
  • «Запрошення» - паспорт готовий, його можна отримати у відділенні ГУВМ МВС;
  • «Повернення» - в анкеті виявлені помилки, її необхідно заповнити заново.

Правила заповнення заяви

Тим, хто не бажає скористатися порталом держпослуг з автоматичними підказками, слід бути особливо уважними Тим, хто не бажає скористатися порталом держпослуг з автоматичними підказками, слід бути особливо уважними. А щоб співробітник ГУВМ МВС не повернув заяву для виправлення помилок, потрібно знати, як правильно заповнити анкету на закордонний паспорт нового зразка. Це можна зробити двома способами: вручну або за допомогою комп'ютера.

Щоб заповнити на комп'ютері електронну анкету у форматі PDF, знадобиться програма Adobe Acrobat Reader не нижче версії 6.0. Всі дані повинні вноситися великими літерами, тому для зручності можна відразу натиснути клавішу CAPS LOCK.

Так як зберегти заяву на закордонний паспорт в електронному вигляді досить просто, в будь-який момент можна зробити перерву в його заповненні і уточнити ту чи іншу інформацію, що викликала сумніви.

При внесенні даних від руки необхідно слідувати тим же принципам: використовувати заголовні друковані літери, писати ручкою з синьою / чорною пастою. Виправлення в анкеті не допускаються, крім того, потрібно уникати закреслень та застосування коригувальних засобів. У разі помилки краще взяти новий бланк і почати заповнення заново.

Слід мати на увазі, що жоден пункт в анкеті не можна залишати незаповненим. При відсутності необхідної інформації або при виникненні питань краще уточнити їх у фахівців. Формат деяких пунктів порушувати не можна. Наприклад, відомості про трудову діяльність можуть записуватися лише у вигляді «мм. рр. ».

Необхідно суворо дотримуватися правила про те, як роздрукувати анкету на закордонний паспорт нового зразка. Причому не має значення, друкується порожній бланк, щоб заповнити його вручну, або вже заповнений електронним способом, - робиться це однаково. Анкета містить дві сторінки, які повинні бути розташовані на одному аркуші А4 з двох сторін. Зверніть увагу: підписувати готову заяву забороняється. Підпис ставиться обов'язково в присутності фахівця міграційної служби безпосередньо при подачі документів.

Анкета для осіб старше 18: порядок заповнення

Анкета для осіб старше 18: порядок заповнення

Перш за все перед виїздом за кордон потрібно дізнатися,. У цьому вам допоможе перевірений, який надасть інформацію про наявність у вас заборгованості по кредитах, штрафів, аліментів, послуги ЖКГ, і до решти, а також оцінить ймовірність заборони вильоту за кордон.

Незалежно від наявності досвіду оформлення різних документів краще скористатися зразком, де на конкретному прикладі показано, яку інформацію і в якому пункті потрібно вписувати. Нижче представлена ​​інструкція щодо заповнення анкети на закордонний паспорт нового зразка. Бажано точно її дотримуватися, оскільки навіть незначна помилка може стати перешкодою до отримання заповітного документа:

  1. Прізвище, ім'я та по батькові вказуються в називному відмінку, як у внутрішньому паспорті. Наприклад, ІВАНОВ СЕРГІЙ ВІКТОРОВИЧ.
  2. Пол - відмітка ставиться у відповідному квадраті.
  3. Дата народження - вписується в форматі дд.мм.рррр. Наприклад, 12.03.1976.
  4. Місце народження - вказується саме так, як у внутрішньому паспорті. Наприклад, Г. КЕМЕРОВО.
  5. Відомості про зміну особистих даних. Якщо такі мали місце, слід поставити відповідну позначку. Потрібно вказати попередні дані, а також місце, де вони були змінені - наприклад, районний ЗАГС. При неодноразової зміни ПІБ вказується лише останній варіант. При зміні статі вказується стать і дата, коли відбулася ця подія. Якщо ніяких змін не було, важливо не забути відзначити віконце поруч зі словом «ні».
  6. Адреса місця проживання - уважно листується зі штампа про реєстрацію з внутрішнього паспорта, обов'язково вказується дата реєстрації.
  7. Адреса - вписується фактичне місце проживання, якщо воно відрізняється від місця реєстрації. Якщо у вас тимчасова реєстрація, потрібно відзначити поле «місце перебування», якщо її немає, то «фактичного проживання».
  8. Телефон - обов'язково потрібно вказати дійсний номер, доступний для зв'язку з заявником, так як йому дійсно можуть зателефонувати.
  9. Адреса електронної пошти - вказують за бажанням.
  10. Паспортні дані - переписуються в точності з внутрішнього паспорта РФ.
  11. Допуск до секретності - вказати «Ні», якщо ви ніколи не отримували доступ до відомостей особливої ​​важливості і секретної інформації; вказати «Так», якщо допускалися. Інформацію про допуск слід записати в форматі Ф-3, Ф-2, Ф-1 (організація, яка видавала допуск, і дата видачі). Заповнювати цей пункт слід без побоювань, гранично чесно, оскільки інформація в будь-якому випадку буде перевірена.
  12. Наявність обмежень на виїзд, наприклад, за договірними або контрактних зобов'язань. Слід зазначити «Так» або «Ні». Якщо такі зобов'язання є, потрібно вказати організацію і рік підписання договору.
  13. відомості про раніше виданих паспортах - вносяться дані останнього закордонного паспорта, навіть якщо термін його дії закінчився. У разі втрати документа його дані можна знайти у внутрішньому паспорті на 18-19 сторінках, де ставиться печатка з відповідною інформацією.
  14. Відомості про трудову діяльність за останні 10 років. Новим Адміністративним регламентом від 07. 04. 2013 вимога про надання трудової книжки або її ксерокопії скасовано, не потрібно і завіряти анкету у роботодавця. Достовірність даних, що надаються лежить виключно на совісті заявника, але це зовсім не означає, що можна бути нечесним. Будь-яка інформація може бути перевірена, і в разі виявлення фальсифікацій виникнуть проблеми.

Є кілька правил заповнення цього пункту:

  • вписується інформація про всі місцях навчання, роботи і військової служби за цей проміжок часу;
  • першій слід вказати дату, відрахувавши рівно 10 років від дня заповнення, при цьому фактична дата початку роботи або навчання на цьому місці грати ролі не буде;
  • в разі навчання чи роботи одночасно в декількох місцях вказуються всі організації в хронологічному порядку по першим дат;
  • при відсутності зайнятості, тобто в разі перерви в навчанні або роботі більше одного місяця, вписується «ТИМЧАСОВО НЕ ПРАЦЮВАВ» і вказується адреса прописки на той момент;
  • при перекладі всередині однієї і тієї ж організації на нову посаду вказується остання позиція;
  • при зміні організацією найменування або адреси вказуються останні дані;
  • адреси вписуються в форматі «область, місто, вулиця, будинок»; відомості можуть бути як юридичними, так і фактичними;
  • при існуючій зайнятості на даний момент біля актуального місця роботи в графі з датами вказується «Н.В.», що означає даний час;
  • при нестачі виділених граф можна скористатися спеціальним додатком.

Ознайомитися з формою заяви можна за посиланням: бланк на закордонний паспорт нового зразка для повнолітніх в 2019 році .

Правила заповнення однакові для всіх громадян Російської Федерації віком від 18 років, тому при внесенні даних можна скористатися таким прикладом: зразок заповнення заяви на закордонний паспорт нового зразка 2019 для повнолітніх .

Анкета на дитину до 14 років: особливості заповнення

Будь ласка, пройдіть соціологічне опитування!

Згідно із законодавством РФ, батьки мають право вписувати своїх дітей в паспорти старого зразка. Якщо ж у батьків вже оформлений біометричний документ, куди діти не вписуються, або дитині потрібен окремий проїзний документ, доведеться пройти всі стадії оформлення посвідчення особи, як і дорослій людині.

Читайте докладніше про те, як зробити дитині закордонний паспорт . Там же можна знайти і перелік паперів, які знадобляться для його оформлення.

Одним з основних документів, які слід надати в цьому випадку, є анкета. Принцип її заповнення залишається таким же, як і для повнолітніх громадян. Однак сам бланк, який доступний для скачування на офіційному сайті ГУВМ МВС, дещо відрізняється.

Для його заповнення потрібно свідоцтво про народження або акт про призначення опікуна (Піклувальника) з органів опіки, щоб підтвердити права законного представника усиновлених дітей. Також знадобиться документ, що підтверджує особу одного з батьків або опікуна.

На першій сторінці анкети необхідно вказати дані з документа дитини, на зворотному боці - інформацію про батьку або іншому законному представнику, який буде отримувати паспорт дитини разом з ним. В даному бланку заяви відсутні графи про освіту / роботі. При подачі документів в ГУВМ МВС замість дитини в анкеті розписується дорослий.

Дізнайтеся про те, як виглядає бланк заяви на закордонний паспорт для дитини до 14 років нового зразка .

При виникненні труднощів при заповненні скористайтеся наступним прикладом: зразок заповнення заяви на закордонний паспорт нового зразка для дитини до 14 років .

Анкета на дитину 14-18 років: в чому відмінності

Як передбачено законодавством Російської Федерації, всі діти, починаючи з 14 років, зобов'язані мати внутрішній паспорт . Тому в анкету повинні вписуватися дані саме з цього документа, а не з свідоцтва про народження. В іншому діють такі ж принципи, як і в підготовці заяви для дітей молодше 14 років. Однак підпис при поданні пакету паперів може ставити вже сам дитина.

Варто відзначити, що діти в цьому віці вже не можуть бути вписані в паспорт батьків, тому їм в будь-якому випадку потрібно оформляти свій персональний документ .

Додатки до заяви

При великій кількості персональної інформації у деяких громадян під час заповнення анкети можуть виникнути складності, пов'язані з браком вільного простору, щоб вказати все, що потрібно.

І хоча анкети були розроблені у відповідності зі стандартними потребами, для тих, кому наявних граф недостатньо (а це все ж виключення з правил), існують додаткові анкетні листи, які називаються додатками І хоча анкети були розроблені у відповідності зі стандартними потребами, для тих, кому наявних граф недостатньо (а це все ж виключення з правил), існують додаткові анкетні листи, які називаються додатками. Вони роздруковуються окремо і додаються до основної анкеті. При їх заповненні потрібно дотримуватися правил, описаних вище.

Особливості заповнення додатка 2

Оскільки найпоширенішою причиною зміни персональних даних, як правило, прізвища, є укладання шлюбу, додатком 2 найчастіше користуються жінки. Оскільки в пункті № 5 анкети передбачена можливість вписати лише останній варіант прізвища, додатком 2 доведеться скористатися тим, хто як мінімум два рази міняв прізвище або інші персональні дані.

Принцип заповнення даного документа такий же, як і основний анкети.

Додаток 2а: як внести дані

додатком 2а доведеться скористатися тим громадянам, які за останнє десятиліття мали досвід роботи, навчання або військової служби в такій кількості організацій, що вони просто не помістилися в відведених для цього графах основний анкети.

Значна кількість організацій і часта їх зміна не є мінусом, тому не потрібно боятися вказувати їх все. Мінусом може виявитися лише факт приховування якоїсь інформації. Вносити необхідні відомості в дану папір потрібно відповідно до загальних правил, звіряючись зі зразком.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online