Ситуаційний план

  1. Що являє собою ситуаційний план?
  2. Для чого землевласнику ситуаційний план місцевості
  3. Ситуаційний план: де взяти?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь-яка територія, будь-яку земельну ділянку може бути відображений графічно

Будь-яка територія, будь-яку земельну ділянку може бути відображений графічно. Карти або генеральні плани з абсолютною точністю передають кожну деталь місцевості. Одним з графічних документів, який розробляється і для окремої ділянки, і для більш масштабної місцевості, є ситуаційний план.

Що являє собою ситуаційний план?

Ситуаційний план місцевості - це також графічний документ, як і багато інших, що передають особливості певної території. На нього наноситься земельну ділянку щодо навколишнього його місцевості. Тобто, завдяки таким планом, можна простежити, яким чином ділянку або об'єкт розташований щодо ландшафтної і містобудівної систем.

Особливість ситуаційного плану в тому, що він передає відомості не тільки про конкретну територію. Він забезпечує відомостями про чималій площі населеного пункту. Це необхідно для того, щоб показати, наскільки досліджуваний ділянку пов'язаний з тим, що його оточує.

Ситуаційний план місцевості передає зв'язок ділянки з рельєфом і ландшафтом, з дорогами і спорудами, з водними об'єктами та комунікаціями, з об'єктами інфраструктури та несприятливими зонами. Всі дані передаються в схематичному вигляді. Саме тому цей план часто зіставляють і називають схемою.

Отримати план можна тільки провівши топографічну зйомку. Саме вона допоможе встановити розташування і параметри всіх ключових об'єктів. Тому помилкою є твердження, що таку схему можна накреслити самостійно. Без навичок і точних вимірювальних приладів отримати правдиві дані не вийде. Топографічна зйомка може проводитися в різних масштабах. Однак їх діапазон не дуже великий - 1: 500, 1: 1000, 1: 2000. Вибір масштабу залежить від того, яка площа потрапляє в поле зору геодезистів. Чим більше площа, тим менше масштаб.

Всі дані, які наносяться на план, діляться на обов'язкові та додаткові. Обов'язково графічно повинні позначатися комунікації, зокрема, лінія електропередач, водогін, газопровід, теплотраса. Також обов'язково наносяться дороги і навколишні об'єкти.

Замовникам видається не просто один документ з кресленням потрібної території. На додаток до нього додається блок аналітичної інформації з додатковими кресленнями і текстовим поясненням, а також окремий документ з інформацією про освітленість території в різний час доби і року.

Виходячи зі змісту плану, можна зробити висновок, що даний документ забезпечує інформацією про розташування ділянки та її зв'язок з прилеглими територіями.

Для чого землевласнику ситуаційний план місцевості

Виходячи з великої кількості інформації, яку містить ситуаційний план, він може знадобитися для вирішення різних землевпорядних та господарських питань:

  1. Цей документ буде потрібно землевласнику в разі погодження меж земельної ділянки, тому що в ньому міститися відомості про становище території щодо інших.
  2. План потрібен при підключенні до комунікаційних ліній. Якщо є потреба провести лінію електропередач або зробити врізку до газопроводу, то до відповідних органів необхідно надати цей графічний документ.
  3. При межування, виділення земельної ділянки також знадобиться план з докладною ситуацією місцевості.
  4. Будівництво об'єктів нерухомості на земельній ділянці неможливо без ситуаційної схеми. І хоча вона не є основою для складання проекту, але вона грає ключову роль в пакеті проектної документації.
  5. Угоди купівлі-продажу також не обійдуться без цього змістовного документа. Причому, в цьому випадку, саме ситуаційний план стає одним з найголовніших документів. Дивлячись в нього, покупець може зрозуміти, що являє собою земельну ділянку, які його характеристики і що його оточує.

Ситуаційний план: де взяти?

Поширена думка, що ситуаційний план - це другорядний документ для землевласника. Тому до його складання підходять не з такою великою відповідальністю, як до, наприклад, генеральним планом. Можливо, ситуаційний план не такий точний, як генеральний. І масштаби у них можуть не збігатися. Однак такий підхід до цього документа є неправильним. Вище було розглянуто, наскільки часто необхідний такий план.

Одним з варіантів отримання плану є звернення в муніципальні органи. Однак такий шлях буде довгим і не завжди результативним - можна отримати відмову. Та й плани населених пунктів не скрізь є актуальними і своєчасно оновленими. Тому для того, щоб отримати оперативно дійсно точний і актуальний документ, варто вдатися до допомоги геодезичних інженерних компаній.

Компанія «Гільдія Інжиніринг» з усією відповідальністю підходить до складання ситуаційного плану. Ми вважаємо, що це повноправний графічний документ, не менш важливий, ніж інші. Тому і на ньому всі необхідні позначення і характеристики ділянки ми передаємо з граничною точністю. Кожному замовнику ми надаємо повний, вичерпний документ, на якому буде все, що необхідно клієнту для подальшої роботи. І якщо необхідний ситуаційний план, де взяти - відповідь на це питання може бути тільки один. У компанії «Гільдія Інжиніринг».

За матеріалами: geotop.com.ua

Що являє собою ситуаційний план?
Що являє собою ситуаційний план?
Ситуаційний план: де взяти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online