Ситуаційний план земельної ділянки за кадастровим номером онлайн для електромереж

  1. Коли необхідний?
  2. Ситуаційний план по кадастровому номеру земельної ділянки
  3. Де отримати ситуаційний план земельної ділянки?
  4. Документи для отримання
  5. оплата
  6. Терміни виготовлення
  7. порядок оскарження
  8. самостійне складання
  9. для газифікації
  10. Для підключення електрики
  11. Як висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ситуаційний план, незважаючи на складність вираження, є цілком елементарне поняття - це схема конкретного споруди, в інших випадках і всього прилеглого району, зроблена виключно зверху. Тобто, детальний план будівлі з прилеглою територією, який можна оглядати як би з висоти пташиного польоту.

це схема конкретного споруди, в інших випадках і всього прилеглого району, зроблена виключно зверху

Застосовується такий план для детального розгляду місцевості. У цьому документі обов'язково повинні бути представлені межі земельної ділянки, конкретне його розташування на даній місцевості, причому повинні бути позначені прилеглі до нього об'єкти, навіть найменування маршрутних автобусів, які обслуговують цей район, а також інженерні комунікації.

Коли необхідний?

Ситуаційний план знадобиться в наступних випадках:

  • Присутність цього документа є обов'язковим при оформленні угод з нерухомістю, так як покупець повинен мати уявлення не тільки про цікавить об'єкті, а й сусідніх територіях.
  • Також його вимагають відповідні компанії при підключенні на ділянці газу і електрики.
  • Якщо власник землі вирішив на своїй ділянці звести будинок, схему слід надати в органи місцевої влади.
  • При реконструкції історично значущих об'єктів, щоб виявити ступінь зношеності фундаменту.

Документ повинен містити в собі наступні пункти:

  • адреса ділянки;
  • всі довколишні будівлі з відомостями про їх поверховості;
  • назви всіх вулиць;
  • на схемі повинні бути стрілки із зазначенням напрямків світла;
  • освітленість ділянок;
  • точне розташування інженерних комунікацій;
  • особисті відомості про замовника;
  • печатка і підпис відповідальної особи, яка виконала роботу.

Ситуаційний план по кадастровому номеру земельної ділянки

Привласнювати кадастрові номери будь-якої нерухомості, в тому числі і земельних ділянок, почали в 2007 році. Такий номер складається з 19 цифр, кожна з яких несе в собі певну інформацію про конкретний об'єкт - місце розташування нерухомості, квартал, район та інше.

Це своєрідний ідентифікатор, який затребуваний при різних конфліктних ситуаціях, пов'язаних з визначенням меж ділянки.

Важливо знати, що при зміні власника нерухомості кадастровий номер залишається колишнім. Також без цього індивідуального номера неможливо буде здійснити операцію з нерухомістю - продати, купити або здати в оренду.

Знаючи кадастровий номер в будь-який момент можна дізнатися ситуаційний план нерухомості в інтернеті. Для цього необхідно зайти на головний сайт Росреестра і знайти наявну у вільному доступі карту цікавить ділянки.

Карта являє собою намальовану інформацію про об'єкт - точно визначені межі території, наявність будівель на ділянці, прилеглі об'єкти і ін.

Порядок дії на сайті:

  • відкрити офіційний сайт Росреестра;
  • пройти процедуру реєстрації;
  • в поле «Пошук» набрати «кадастровий номер»;
  • знайти необхідну вам пункт серед переліку послуг;
  • буде запропонована анкета, яку слід уважно заповнити;
  • також сайтом буде запропонований спеціальний бланк, на якому слід написати свою заяву;
  • після цього відправити запит, відповідь на який прийде на вашу електронну скриньку.

Даний спосіб дуже зручний перш за все зайнятим людям, у яких просто немає вільного часу особисто відвідувати кадастрову палату. Відповідь отримаєте протягом десяти днів.

При наявності помилок або нестачі інформації на вашу пошту прийде відповідне повідомлення. Оскільки високі технології розвиваються швидкими темпами, незабаром всі проблемні питання можна буде вирішувати через глобальну мережу, тому не бійтеся користуватися послугами онлайн.

Варто знати, що кадастрова карта несе в собі інформацію тільки загального характеру. Докладні відомості можна отримати лише ввівши в спеціальне поле поруч з картою індивідуальний номер нерухомості.

Тут ви знайдете аналогічну статтю на тему - як перевірити кадастровий номер земельної ділянки .

Де отримати ситуаційний план земельної ділянки?

Такий папір можна отримати в органах місцевого самоврядування. Чисто теоретично, звичайно, можуть відмовити, якщо з необхідними документами не все гаразд, на практиці таке трапляється дуже рідко. Ситуаційний план можуть надати безкоштовно або ж попросять намалювати самостійно. При уявній простоті скласти такий документ дуже складно, краще звернутися до відповідних організацій.

Документи для отримання

Щоб отримати ситуаційний план необхідно написати відповідну заяву в місцеві органи влади.

Заява повинна містити в собі:

  • ПІБ подавця;
  • адреса місця проживання та контактний телефон для зв'язку;
  • точна адреса дільниці;
  • розміри ділянки;
  • обгрунтування, для чого знадобився такий план.

До прохання треба докласти паспорт і документи на право володіння власністю. За цим папером можна звернутися як особисто, так і через довірену особу, що має на те повноваження (довіреність з печаткою нотаріуса). Представники влади зобов'язані прийняти вашу заяву і розглянути в порядку черги.

Підставами для відмови можуть бути тільки дві причини: якщо в заяві і супутніх документах будуть вказані свідомо невірні відомості або громадянин, який подав заяву, не має на це законних прав.

оплата

За надання послуги зі складання ситуаційного плану офіційна влада грошей не беруть, за законом оплата не передбачена. Якщо ж вони з яких-небудь причин не можуть надати такий документ, то слід звернутися в приватні фірми.

Приблизний прейскурант у них може виглядати так: без нанесення меж ділянки в межах 400 рублів, з нанесенням - до 1 гектара - 500 р. Чим більше площа території, тим дорожче буде коштувати.

Терміни виготовлення

Після подачі заяви разом з необхідними документами і його подальшої реєстрації місцева адміністрація повинна розглянути його протягом місяця. У разі позитивного рішення ситуаційний план видається заявнику на руки.

У разі відмови він повинен бути повідомлений про це не пізніше трьох днів.

порядок оскарження

Сучасна ситуація така, що людина, що дорвався до влади, починає діяти і приймати рішення не за буквою закону, а як йому заманеться Сучасна ситуація така, що людина, що дорвався до влади, починає діяти і приймати рішення не за буквою закону, а як йому заманеться.

Особливо це характерно для регіонів, де зарвався чиновник може запросто перевищити свої службові повноваження і з якихось тільки йому відомих причин відмовитися приймати документи заявника або ж відмовитися видавати йому результат.

Але оскільки ми все ж живемо в правовій державі, для подібних випадків законом передбачена процедура оскарження, яке може бути задоволено або мирним шляхом, або в судових інстанціях.

Заявник може подати в місцеву адміністрацію так звану досудову скаргу при обмеженні його конституційних прав:

  • Якщо йому доводиться чекати видачі ситуаційного плану понад передбачений законом терміну в 1 місяць з-за порушень термінів реєстрації заяви. Тому дуже важливо на заяві вказати точну дату подачі.
  • У випадках, коли працівники муніципальних органів вимагатимуть надати додаткові документи, не передбачені законодавством.
  • Якщо з тих чи інших причин буде відмовлено в прийомі документів. Це протизаконно.
  • Якщо вимагають оплатити ті чи інші витрати, які не передбачені нормативними актами.
  • Іноді в силу людського фактора в заяві ненавмисно допускаються незначні помилки. У цьому випадку адміністрація повинна дозволити виправити їх. Якщо ж в цьому відмовлено або порушені терміни їх виправлення, то заявник має повне право на скаргу.

Жалобна папір повинна бути відправлена ​​до місцевих органів влади обов'язково в письмовому вигляді через багатофункціональний центр або через інтернет.

самостійне складання

У будь-якій ситуації у людини завжди є вибір У будь-якій ситуації у людини завжди є вибір. Якщо у нього немає часу і бажання чекати цілий місяць розгляду заяви, то можна спробувати скласти ситуаційний план своїми силами.

Щоб здійснити задумане, необхідно купити звичайну шкільну зошит у клітинку і позначити межі земельної ділянки, дотримуючись при цьому певний масштаб.

Звичайно, це досить трудомісткий процес і потребує чимало часу. Адже доведеться ретельно виміряти всі будівлі (будинок, лазня, колодязь, комору і т. Д.), В тому числі розпочаті і ще незавершені.

Крім цього потрібно буде відобразити на папері і всі сусідні споруди - не тільки вдома, а й порожні ділянки, дороги, автобусні зупинки та інше.

Звичайно, при цьому буде зіпсована не одна сторінка і безповоротно загинуть безліч нервових клітин, але щоб спростити процес можна спочатку накреслити приблизну схему, так би мовити, чорновий варіант, а згодом, коли все розміри будуть уточнені, зробити остаточний варіант.

Також знадобиться хороший компас, щоб точно визначити сторони світу і вказати їх на схемі у вигляді стрілок. Безсумнівним практичним плюсом самостійного складання плану є можливість в майбутньому на його основі грамотно розпланувати різні зони на своїй ділянці - починаючи від розташування вікон і закінчуючи ландшафтним дизайном.

Але такий план має і свої недоліки - оскільки складається не фахівцем, всі дані все одно будуть носити приблизний характер. Неможливо буде точно відобразити інженерні комунікації на території ділянки і прилеглих територіях.

для газифікації

Якщо власник нерухомості має намір газифікувати свою ділянку або будинок, то йому потрібно надати до відповідних служб цілий пакет необхідних документів, куди неодмінно повинен входити і ситуаційний план з обов'язковою прив'язкою до місцевості. Він обов'язково повинен бути виконаний на папері формату А4.

Для підключення електрики

У ситуаційному плані повинна бути відображена вся наявна інформація за попередні роки про проведення геодезичних робіт.

При цьому ситуаційний план з інформацією про проходження ліній електропередачі по території ділянки має свої характерні особливості:

  • Це графічне зображення (схема), де вказані абсолютно всі знаходяться на ділянці споруди, включаючи господарські. Між собою вони з'єднуються лініями електропередач, які в свою чергу під'єднані до певного об'єкту, що забезпечує їх необхідною електроенергією.
  • Крім цього, схема включає в себе відомості про всі мережах всередині самих будівель. Більш того, наведені марки кабелів, їх діаметр і перетин, наявні електролічильники, точні місця приєднання до мережі, систему заземлення і т. Д.

Як висновок

Оскільки така схема є гострою необхідністю при веденні різних робіт, все ж рекомендується не самим складати його, а заплативши певну суму досвідченим фахівцям з необхідною технікою, розпланувати його як личить. Адже від точності цього плану залежить якість виконаних робіт на ділянці.

Ситуаційний план обов'язково використовують у своїй роботі і великі організації, які займаються, наприклад, прокладанням трубопроводу або нових мікрорайонів. Тут навіть невелика помилка в розрахунках може спричинити за собою необгрунтовані фінансові витрати. Звичайно, такий план не є визначальним при розробці великого будівництва, але, тим не менш, обов'язково враховується на початковому етапі розробки проекту.

Коли необхідний?
Коли необхідний?
Де отримати ситуаційний план земельної ділянки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online