Ситуаційний план земельної ділянки, що це, для чого він потрібен, як отримати і чим він відрізняється від кадастрового і містобудівного планів?

  1. Що це таке, яка інформація міститься
  2. Що дає такий план?
  3. Для чого використовується
  4. Де і як отримати документ
  5. Відмінність від кадастрового і містобудівного планів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ситуаційний план - це масштабне зображення території будь-якого населеного пункту, розроблене на основі топографо-геодезичних робіт.

Що це таке, яка інформація міститься

На ньому розміщуються житлові, громадські, промислові будівлі, споруди, їх поверховість та маркування На ньому розміщуються житлові, громадські, промислові будівлі, споруди, їх поверховість та маркування.

Також показані транспортні розв'язки і (автомобільні і залізничні шляхи, мости), межі забудови, назви вулиць, населених пунктів, основних транспортних напрямків, водойм.

Крім наземних будівель, вказуються пунктиром підземні споруди, такі як підземні парковки, бомбосховища та інші. Також схематично показані зелені насадження, сади, ліси.

На ситуаційному плані наносять топографічні хрести, орієнтовані по сторонах світу. Вони розташовані на певній відстані залежно від масштабу зображення.

Ситуаційний план входить до складу стадій проектування і випускається зі штампом проектної організації. Він потрібен для узгодження проектованих і реконструйованих об'єктів. Випускається на топографічній основі, на ньому повинні бути нанесені:

  • назва,
  • Роза вітрів,
  • межа проектованого або розглянутого ділянки.

Що дає такий план?

Масштаб зображення дозволяє визначити візуально зв'язок розглянутого ділянки з іншими об'єктами, оцінити навколишню забудову (щільність, поверховість) та інфраструктуру навколишньої місцевості. Також можна побачити територіальну доступність до центру міста або району, близькість транспортних шляхів, парковок. На плані вказуються охоронні зони від автозаправних станцій, ЛЕП, залізничних шляхів і промислових об'єктів.

Для чого використовується

Ситуаційний план використовують для визначення, затвердження і погодження меж ділянки при купівлі або   продажу нерухомості   , Розробці проектної документації на нове будівництво, реконструкцію існуючої будівлі Ситуаційний план використовують для визначення, затвердження і погодження меж ділянки при купівлі або продажу нерухомості , Розробці проектної документації на нове будівництво, реконструкцію існуючої будівлі.

Він потрібен як для великих об'єктів, так і для невеликих ділянок з малоповерхової приватною забудовою.

Це креслення виконують на геологічній підоснові, замовленої в місцевих містобудівних установах. У межах розглянутої ділянки показані існуючі будівлі і споруди, наземні і підземні комунікації.

Ситуаційний план необхідний для проектування та реконструкції населених пунктів, багатоповерхових і приватних житлових будинків, громадських, промислових будівель і споруд. Також він потрібен при підключенні будується або вже існуючого об'єкта до комунікацій - газопроводу, електромереж, теплопостачання.

Де і як отримати документ

Отримати ситуаційний план можна в технічному відділі місцевої адміністрації Отримати ситуаційний план можна в технічному відділі місцевої адміністрації. Сюди можуть звертатися як фізичні, так і юридичні особи. За планом можна звернутися особисто або через посередника, на якого оформлена відповідна довіреність.

Видають ситуаційний план на підставі письмової заяви одержувача або його представника, ксерокопії паспорта та документа, що підтверджує право і вид користування земельною ділянкою. Також потрібно вказати мету отримання, точну адресу і розміри ділянки.

У заяві повинні бути вказані: повне ф. і. о. особи, писав звернення, точну адресу і індекс його місця проживання. Після подачі заяви відбувається його реєстрація і план видають терміном від 10 до 30 календарних днів.

Видача документа може відкладатися, якщо громадянин не надав необхідних документів.

У правилах, що регулюють діяльність адміністрації, повинен бути прописаний пункт про видачу ситуаційного плану. При його відсутності держструктура може відмовитися від видачі цього документа. В цьому випадку слід звертатися в місцеве архітектурно-планувальне управління або до компаній, які мають ліцензію на такий вид робіт. Зазвичай це організації, що займаються проектними роботами, вони виконують роботу відповідно до чинних нормативних документів і правилами.

При зверненні в компанію необхідно буде надати геодезичну підоснову ділянки. Її можна отримати в геодезичної службі району або міста.

На виданому ситуаційному плані повинна бути печатка організації, яка видає креслення і підпис керівника або відповідальної особи.

Відмінність від кадастрового і містобудівного планів

Приклад містобудівного плану

Головна відмінність ситуаційного від містобудівного плану полягає в тому, що на ситуаційному показано стан розглянутого ділянки на сьогоднішній день.

На генеральному плані вказано проектне рішення території.

Генеральний план виконується на топографічній підоснові, виконаної в масштабі. На ньому повинні бути:

  • проектований об'єкт,
  • межа ділянки з прив'язкою до червоних лініях (обмежувача забудови).
  • прилегла територія з забудовою і транспортними розв'язками.
  • умовні позначення і експлікація проектованих будівель і споруд.

Ще одна відмінність генерального плану від ситуаційного - це масштаб зображення. Генеральний план в залежності від виду об'єкта виконується в масштабах - 1: 500; 1: 200. Ситуаційний план виконують в масштабах: 1: 500, 1: 2000, 1: 5000.

Ці два плани входять до складу креслень для розробки різних стадій проектування. Їх використовують не тільки для будівництва, але і для проектів благоустрою території.

Приклад кадастрового плану

Кадастровий план ділянки на відміну від ситуаційного виконується без топографічної підоснови. Він являє собою план-схему і виконаний в масштабі.

Кадастровий план розробляється на основі межування ділянки і входить до складу креслень для кадастрового паспорта території. На ньому міститься наступна інформація:

  • опис меж ділянки,
  • номер кадастрового плану,
  • Загальна площа,
  • координати в кутових (переломних) точках.

Цей креслення завіряється печаткою і підписом керівника управління державного реєстру Росії. До плану додається опис ділянок, що межують з даної територією. він видається державним органом , Який стежить за урахуванням об'єктів нерухомості.

Що дає такий план?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online