Реальна історія отримання іпотеки в ВТБ 24

  1. Вибір банку для іпотеки
  2. Заявка на дешеву іпотеку
  3. Пошук іпотечної квартири
  4. здійснення угоди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожну родину або пару в якийсь момент життя безсумнівно охоплює пекуче бажання мати власне житло
Кожну родину або пару в якийсь момент життя безсумнівно охоплює пекуче бажання мати власне житло. Але, якщо батьки допомогти не в змозі, та й накопичень у вас ніяких немає, то виходів з цієї ситуації тільки два: або збирати до старості, відкладаючи кожну зайву копієчку, або брати іпотеку. Звичайно, у другому випадку, теж будеш 20-30 років віддавати кожну копійку банку, зате вже будеш жити в своїй квартирі. Коли у нас народилася дитина, і житлове питання постало як ніколи гостро, ми, особливо не роздумуючи, вибрали варіант з іпотекою. І тут понеслося ...

Вибір банку для іпотеки

Спочатку потрібно було вибрати банк. Знайомі і батьки, природно, радили Сбербанк. Говорили щось про його надійності і стабільності. Ми теж довіряли цьому банку, тому, в першу чергу, звернулися саме туди. Правда подали заявку на іпотеку через інший банк-посередник

Заявка на дешеву іпотеку

  • Сума іпотеки до 100 млн. Рублів
  • Термін до 25 років
  • Ставка від 11.2% річних
  • Перший внесок від 15%
  • Іпотека молодим сім'ям та під материнський капітал
  • Швидкий розгляд заявки та отримання рішення
  • Професійний підхід, допомога в оформленні документів
  • Мінімум тяганини і походів в банк

Зібрали всі необхідні документи (довідки про доходи, копії трудових книжок, свідоцтва про шлюб і народження дитини і т.д.), і в призначений час сиділи перед кредитним фахівцем. Документи у нас прийняли і сказали чекати 3-5 днів.

Рішення прийшло швидко, ми чекали лише 3 дні. Але результат очікування нас не задовольнив. По-перше, ми просили у банку 1 300 000 рублів, а нам схвалили тільки 1 100 000. А, по-друге, річний процент виявився далеко не маленьким - 13,6. Тому було вирішено шукати інший банк. Оскільки у нас з чоловіком був успішний досвід позики в банку ВТБ-24, то ми попрямували туди. Пройшли ту ж процедуру здачі документів, що і в Ощадбанку, і вирушили додому чекати рішення все в ті ж обіцяні терміни (3-5 днів). В успіх вже не вірили, але, несподівано для нас, на третій день зателефонувала дівчина і сказала, що іпотека для нас схвалена! У тій сумі, яка нам потрібна. І відсоток навіть нижче, ніж в Ощадбанку - 13,2% річних. До речі, розрахунок щомісячних платежів ми проводили за допомогою калькулятора іпотеки . Рачетов практично повністю співпали з графіком банку.

Пошук іпотечної квартири

Щастю нашому не було меж. Але все цікаве було ще попереду. Тепер треба було знайти квартиру, яка влаштувала б оцінювачів банку. Шукали довго, але, нарешті, знайшли. Знову збирали великий список документів, але тепер уже на квартиру. Довідки про відсутність заборгованостей по комунальних платежах, технічний паспорт, кадастровий паспорт, фотографії квартири та ін. Як зібрали - знову в банк. Тепер справа стояла за оцінювачами. Чекати довго теж не довелося. Приблизно через тиждень знову зателефонувала мила дівчина і повідомила, що квартиру банк схвалив, можна оформляти.

здійснення угоди

І знову нам надали цілий перелік документів для здійснення угоди. У банку ми передали продавцям початковий внесок у розмірі 10%, і далі ми вже бігали з ними. Треба сказати, що, в ВТБ -24 початковий внесок повинен бути не менше 20%, але, якщо у вас стільки немає, то можна внести і 10%. Але при цьому потрібно буде застрахувати відповідальність. Це можна зробити в тій же страховій компанії, де ви будете страхувати квартиру. Як нам пояснила фахівець по іпотечному кредитуванню, це потрібно для того, щоб банк убезпечив себе, якщо раптом ми не зможемо платити іпотечний внесок, а ринкова вартість на нашу квартиру різко впаде. І її продаж не зможе покрити суму іпотеки. В цьому випадку доплачувати будемо не ми, а страховики. Чесно кажучи, ми особливо не вникали. Треба, так треба. Тим більше що початкового внеску більше 10% у нас все одно не було.

Нам це обійшлося в 24 тисячі рублів. Також в обов'язковому порядку потрібно застрахувати квартиру. Список страхових компаній банк нам надав, але могли вибрати і іншу. Продавці виписалися з квартири, і ми віднесли всі потрібні документи в реєстраційну палату. Ще через тиждень квартиру оформили на нас, але з іпотечним обтяженням. Як тільки квартира повністю була оформлена, ми з продавцями зустрілися в банку і пройшла процедура передачі грошей. Спочатку вони були перераховані на наш рахунок, але ми їх тут же зняли і з рук в руки передали продавцям (під розписку, звичайно). І все, квартира наша! Через тиждень ми вже перевозили речі. В принципі, якихось особливих складнощів в оформленні іпотеки не виникло.

Єдиний мінус - це недешеве страхування відповідальності. Але це тільки для тих, у кого немає початкового внеску в розмірі 20% від вартості квартири, що купується. У нас не було, нам довелося платити. До мінусів також можна віднести велику кількість всяких папірців і, як наслідок, дуже затягнутий процес оформлення угоди. В іншому, все пройшло вдало.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online