Програма «Доступне житло» в Україні

  1. молодіжні кредити
  2. Як подати заявку на програму «Доступне житло»
  3. Необхідність зведення додаткових будівель

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Програма доступного житла для українців відновила роботу в листопаді 2017 го року. Держава зобов'язується оплачувати від 30% до 50% внеску, все інше - за рахунок покупця.

Розмір державної підтримки складає:

  • оплату 30% внеску для громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

  • оплату 50% внеску для внутріпереселенних громадян із зони АТО, або учасників бойових дій.

Протягом останніх двох років програма була припинена в зв'язку з нестачею бюджету. Але в кінці 2017 го її знову відновили. Всього на Україну в 2017-му році було виділено 30 млн гривень, з яких на Київ і Київську область - близько 4,5 млн гривень.

Програма доступне житло була розрахована на період з 2010 по 2017, але рішенням Кабміну вона була продовжена до 2023 р

У 2018-му році програму профінансують на 100 млн гривень, і ще 30 млн гривень зобов'язані виділити на житлову підтримку молоді.

молодіжні кредити

В Україні існує програма кредитування житла для молоді. Згідно з цією програмою, кредит можуть отримати громадяни України до 35 років, строком до 30 років з відсотковою ставкою 3%. Проте, цього бюджету вистачить на вигідний кредит всього на 47 квартир.

Як подати заявку на програму «Доступне житло»

Щоб отримати кредит на покупку житла за програмою «Доступне житло», необхідно пройти певну процедуру подачі документів, а саме:

  • визначити приналежність до соціальної категорії - так ви визначите, на яку процентну ставку (від 30% до 50%) виплат можете розраховувати, і чи можете розраховувати взагалі. Більш детальну інформацію ви можете знайти на Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву;

  • потім вам слід встановити обсяг житлової площі, в якій ви проживаєте на даний момент. Для отримання державної допомоги площа не повинна перевищувати 21 м².

  • після вам слід подати заявку з необхідним пакетом документів (паспортні дані, довідку про доходи, сімейний стан та інші супутні документи, зазначені в довіднику подачі документів на Госмолодежьжілья);

Необхідність зведення додаткових будівель

У зв'язку з політичною ситуацією в країні потреба в новому житловому майно як ніколи актуальна. Українці потребують більшої кількості пропозицій, ніж можуть запропонувати державні програми.

За сім років з початку дії програми житлом обзавелися тільки 3669 українців. Це 0,5 відсотків від тих, хто все ще стоїть в черзі на житло. На період з 2016-го по 2017-й рік в програмі спостерігався застій через брак фінансування.

Нагадаємо, що близько 76,5 тис квартир в новобудовах Києва не продаються через низьку купівельну спроможність українців.

Найбільш оптимальним виходом для жителів України, які потребують житло, в такому випадку є оренда житлової нерухомості .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online