Іпотека в Німеччині для росіян в 2019 р: процентна ставка, умови

  1. Чим вигідний кредит в Німеччині для росіян
  2. Відсоток і умови іпотеки
  3. Вимоги банку до клієнта
  4. Отримання іпотеки крок за кроком
  5. аналіз пропозицій
  6. Підготовка документів
  7. Відкриття рахунку в банку і його поповнення
  8. Укладання договору
  9. терміни оформлення
  10. термін іпотеки
  11. Страхування життя

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Придбання нерухомості в Німеччині - вигідний варіант капіталовкладення або просто вирішення житлового питання. Стабільність ринку житла і всієї економіки в цілому, низькі процентні ставки є привабливими факторами в тому числі і для іноземних інвестицій. Розглянемо докладніше, на яких умовах оформляється іпотека в Німеччині для росіян, а також проаналізуємо пропозиції від провідних німецьких банків.

Розглянемо докладніше, на яких умовах оформляється іпотека в Німеччині для росіян, а також проаналізуємо пропозиції від провідних німецьких банків

Чим вигідний кредит в Німеччині для росіян

Сьогодні ринок житлової нерухомості в Німеччині характеризується перевищенням попиту над пропозицією, що породжує стабільне зростання цін. Зараз досить складно знайти хорошу квартиру або будинок на стадії завершення будівництва. Більшість пропозицій - це продаж на етапі планування або здачі об'єкта через 2-3 роки (off-plan).

Питання «Чи вигідно оформляти іпотеку в Німеччині?» Зараз не варто. Відповідь дуже очевидний.

Оформлення іпотеки для російських громадян буде вигідним в силу наступних об'єктивних причин:

  1. Висока якість будівництва в Німеччині (німці вкрай педантично ставляться до всіх технічних і будівельним стандартам і застосовують тільки якісні матеріали).
  2. Низькі процентні ставки (за останнє десятиліття рівень ставок за іпотечними позиками досяг свого історичного мінімуму і склав в середньому близько 3-5% в рік для нерезидентів країни).
  3. Лояльне ставлення до клієнтів, які купують дороге житло (якщо позичальник планує покупку нерухомості в Німеччині вартістю понад 100 тисяч євро, то існує висока частка ймовірності, що банк піде йому назустріч і пом'якшить вимоги і запропонує мінімальні витрати).
  4. Можливість подальшої здачі квартири / будинку в оренду (так як в Німеччині орендні ставки високі і постійно ростуть, отримання стабільного доходу від орендарів дозволить компенсувати витрати по оплаті заборгованості перед банком).

Висновок! Оформлення іпотечного кредиту в Німеччині для росіян є навіть в ситуації непростих взаємин між країнами. Головними факторами, що підвищують ймовірність схвалення кредитної заявки, для банку є кредитоспроможність, стабільна зайнятість і можливість сплати початкового внеску.

Відсоток і умови іпотеки

Умови отримання іпотеки в Німеччині для іноземців мають на увазі наступні параметри:

  • процентна ставка - від 3 до 5% річних;
  • початковий внесок - не менше 40% від ринкової ціни житла;
  • розмір кредиту - від 50 тисяч євро (максимум 60% від вартості нерухомості);
  • термін кредитування - від 5 до 40 років (стандартний термін - 10 років).

Одні банки можуть вимагати внести відразу у вигляді першого внеску по іпотеці не менше 40%, інші - не менше 50% від ціни купується житлоплощі. Тут все залежить від відповідності клієнта вимогам конкретного банку, його кредитної репутації і вартості об'єкта нерухомості. Також велику роль відіграє факт, чи є житло, що купується первинним або вторинним для клієнта.

До витрат позичальника відносяться не тільки відсотки і сама сума позики, а й додаткові витрати при покупці нерухомості, серед яких:

  • податок на нерухомість (ставка варіюється від 3,5 до 6,5% в залежності від розташування нерухомості);
  • плата за переоформлення на нового власника (0,5 - 1% від суми угоди);
  • оплата послуг нотаріуса (1,5 - 3%);
  • комісія посередникам (3 - 6% від вартості будинку / квартири отримують маклери або ріелтори);
  • включення нового власника житла до земельного кадастру (0,5%);
  • комісія за оформлення кредиту (близько 1%);
  • плата за оцінку потенційного об'єкта застави (приблизно 1,5 тисячі євро);
  • аудит об'єкта (0,5 - 1,5%);
  • інші витрати (ведення банківського рахунку, оформлення виписок, довідок - до 150 євро в рік).

Важливо! В цілому покупцеві нерухомості за допомогою іпотеки необхідно мати не менше 10 тисяч євро в разі придбання об'єкта вартістю близько 100 тисяч євро.

Вимоги банку до клієнта

Узагальнено банки перевіряють росіян-нерезидентів Німеччини на відповідність наступним вимогам:

  1. Обмеження віку позичальника - від 21 до 65 років.
  2. Наявність діючого банківського рахунку (відкриття рахунку та внесення депозиту на нього має бути здійснено не менше 2-х років назад з постійним грошовим потоком).
  3. Підтверджений дохід на території Німеччини (приватні особи повинні надати довідку про доходи за останні півроку, а ІП - мінімум за 2 роки).
  4. Відсутність зіпсованої кредитної історії.
  5. Наявність особистих заощаджень.

Для банків важливо, щоб клієнт працював в Німеччині і його дохід був достатній для обслуговування кредитів і забезпечення поточного рівня життя. Діє правило: на кредити людина повинна витрачати не більше 35% від отримуваного доходу на місяць.

Особисті доходи клієнта, одержувані ним в інших країнах, німецькі банки не враховують, тому що є істотні складності в перевірці достовірності наданих відомостей.

Отримання іпотеки крок за кроком

Взяти іпотеку в Німеччині можуть особи, які проживають і працюють на її території. Покроково оформлення кредиту включає в себе такі кроки, як:

  1. Аналіз пропозицій від банків.
  2. Збір і підготовка документації.
  3. Відкриття рахунку в банку і його поповнення.
  4. Укладання договору.

Розберемо кожен пункт докладніше.

аналіз пропозицій

Для пошуку оптимального варіанта клієнту рекомендується проаналізувати і вивчити не менше 5-10 кредитних установ і умови пропонованих ними іпотечних програм для нерезидентів.

При аналізі слід врахувати, що більшість банків ФРН видають іпотечні позики у формі аннуитетного позики на 5, 10, 15 років, ставки за якими кодифицируются. Кожні 5 років відсотки зазвичай збільшуються на 0,5 п.п.

Тут важливо врахувати запропоновану банком початкову ставку за перший рік кредитування (Zincen), річну ставку погашення тіла позики (Tilgung) і загальну суму щомісячного платежу (Rate), а також можливість дострокового погашення тіла кредиту (Soldentilgung).

Для кращого розуміння майбутніх виплат і обслуговування кредиту краще проконсультуватися з менеджером банку і скористатися кредитним калькулятором.

Що стосується пропозицій по нерухомості, то знайти цікавий об'єкт для покупки можна через спеціалізовані фірми, агентства, інтернет-сайти або приватні оголошення. З їх допомогою можна вибрати і купити:

  • будинок на сім'ю (котедж);
  • будинок на дві сім'ї (з сусідами);
  • будинок в ряд;
  • окрему квартиру в власності (включаючи квартири в новобудовах);
  • старовинний будинок.

До числа популярних банків, що працюють з російськими позичальниками, відносяться Commerzbank, Sparkasse, Deutsche Bank, Райффайзенбанк, Фольксбанк і інші.

Підготовка документів

Заздалегідь потрібно підготувати наступний комплект паперів:

  • діючі закордонний і російський паспорти;
  • заяву-анкету;
  • банківську виписку про наявність капіталу для оплати першого внеску з відображенням операцій по руху коштів;
  • документи, що підтверджують отримання стабільного доходу (мінімум за останній рік);
  • документи на купується житло (виписку з поземельної книги, житловий статут);
  • звіт про оцінку нерухомості (якщо замовляється у незалежних експертів).

Зібраний пакет документів потрібно надати в обраний банк для розгляду іпотечної заявки.

Відкриття рахунку в банку і його поповнення

Рахунок в німецькому банку росіянин може відкрити тільки за особистої присутності. Подібної послуги у віддаленому доступі для іноземців в Німеччині немає. Сама операція здійснюється при пред'явленні закордонного і російського паспортів, а також документа, що підтверджує право перебувати на території країни і реєстрації.

Рахунок відкривається в євро після підписання договору. Поповнити його можна відразу ж в день відкриття (до 10 тисяч євро одноразово на добу). Управляти рахунком можна через особистий кабінет інтернет-банкінгу.

Управляти рахунком можна через особистий кабінет інтернет-банкінгу

Укладання договору

Перед отриманням кредиту на житло покупець і продавець житла укладають договір купівлі-продажу, який посвідчується нотаріусом. Відразу після його підписання нотаріус подає заявку в Поземельні суд на попередню реєстрацію покупця як нового власника.

Потім, після того, як всі умови кредитування будуть узгоджені, сторони укладають договір про іпотеку. Даний документ обов'язково повинен містити параметри кредиту, що видається (суму, термін, величину відсоткової ставки), інформацію про купується об'єкт нерухомості, порядок виплати позики і його обслуговуванні, умови припинення укладеного договору, права і обов'язки сторін, реквізити.

Іпотечний договір та обтяження на нерухомість реєструються в поземельній книзі.

терміни оформлення

Іпотека в Німеччині не оформляється швидко. Середній термін отримання такої позики становить зазвичай не менше одного місяця. В цей термін входить процес підготовки документів, розгляд кредитної заявки банком і реєстрація самої угоди.

Деякі банки мають репутацію установ з затягнутими термінами прийняття рішення (аж до 1-1,5 місяців з моменту звернення). Такий фактор слід враховувати при укладенні договору купівлі-продажу з продавцем і обов'язково прописати максимальний термін розрахунку з запасом.

Такий фактор слід враховувати при укладенні договору купівлі-продажу з продавцем і обов'язково прописати максимальний термін розрахунку з запасом

термін іпотеки

Німецькі банки готові кредитувати іноземних громадян, включаючи росіян, на термін від 5 до 40 років. Середня тривалість виплати боргу по іпотеці в Німеччині становить 10 років. Саме за цей період позичальник може без особливої ​​шкоди для сімейного бюджету розрахуватися з банком.

За згодою з банком-партнером позичальник має можливість продовжити термін кредитування в разі виникнення фінансових труднощів. Практика показує, що багато банків в таких ситуаціях йдуть назустріч своїм клієнтам.

Страхування життя

З метою зниження потенційних ризиків по невиплаті боргів позичальниками більшість банків Німеччини виносять позитивне рішення по іпотечній заявці тільки за згодою клієнта укласти договір страхування життя.

Купуючи особисту страховку, позичальник убезпечить себе і членів своєї сім'ї в разі настання страхового випадку.

Однією з різновидів такої страховки є Risikolebensversicherung. Його суть полягає в укладанні контракту на встановлений термін, протягом якого клієнт оплачує річні внески, а після його смерті родина (в період дії страховки) отримає обумовлену в договорі суму. Якщо ж страховий випадок не настав, то застрахована особа має право після закінчення терміну дії контракту забрати накопичені гроші відразу або отримувати їх частинами, як якусь надбавку до пенсії.

Отримання кредиту на житло в Німеччині є не тільки для її громадян, а й для нерезидентів. Найбільші банки країни (Commerzbank, Sparkasse, Deutsche Bank, Райффайзенбанк, Фольксбанк) пропонують вигідні умови кредитування: від 50 тисяч євро строком від 5 до 40 років під 3-5% річних. Більшість іпотечних позик видається у формі ануїтетних позик з фіксованим щомісячним платежем. Росіянин з достатньою платоспроможністю і стабільною роботою на території ФРН, який має власний капітал не менше 40% від ціни нерухомості, що купується, має високі шанси отримати іпотеку в Німеччині на вигідних умовах.

Також ви можете дізнатися далі про іпотеку в Чехії і як оформляється іпотека в Іспанії для росіян .

З питань оформлення іпотеки за кордоном і покупки нерухомості ви можете звертатися до нашого консультанта в спеціальній формі. Обов'язково підкажемо потрібний варіант.

Чекаємо ваших запитань і оцінку статті.

Питання «Чи вигідно оформляти іпотеку в Німеччині?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online