Іпотека на новобудову - як взяти кредит і зареєструвати договір


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ще статті по темі

Відомо, що квартира, куплена «в долевкі», виявляється набагато дешевше готової. Однак багато хто не може дозволити собі придбати не тільки готову квартиру, але і навіть в іпотеку. Проте, рішення є: ряд банків пропонують взяти іпотечний кредит на новобудови (по суті, кредит на фінансування пайової участі).


Вимоги до позичальників, в общем-то, такі ж, як і по стандартній іпотеці: громадянство РФ, прописка (бажана), стабільне місце роботи і дохід (підтверджені документально). Буде потрібно більше зусиль зі збору пакету документів на нерухомість, що купується: до стандартного пакету додається договір пайової участі, а також, в разі потреби, пакет документів на забудовника. Однак більшість банків кредитують тільки акредитованих будівельників (тобто всі необхідні документи є), так що збирати доведеться по мінімуму. Є, правда, і «зворотна сторона»: більшість банків дають іпотеку лише на придбання квартир у «своїх забудовників».


До речі кажучи, іпотека на новобудову - це теж іпотека (з точки зору закону), відповідно, отримавши її, ви можете на рівних з усіма правах скористатися і материнським капіталом, і належних вам податковим вирахуванням (якщо ви їм ще не користувалися).


Іпотека на придбання житла, що будується від Ощадбанку


Ощадбанк пропонує кредити на новобудову, при цьому початковий внесок може становити всього 15% від вартості договору пайової участі. Крім того, сума кредиту може досягати 85% вартості житла, що купується.


Що приємно - взяти кредит на новобудову в Ощадбанку можна на будь-який об'єкт, а не тільки у акредитованих позичальників. Головне, щоб будується квартира (будинок, котедж, таунхаус) задовольняли вимогам банку, які, треба зауважити, цілком звичайні (повний перелік наведено на сайті банку в описі програми).


Процентні ставки залежать від терміну кредиту і від розміру початкового взноса- від 8,9% до 12% річних. При цьому, співробітникам-учасникам зарплатного проекту або працівникам акредитованих підприємств ставка зменшується на 0,5%. Страхувати життя і здоров'я не обов'язково, обов'язково - тільки об'єкт нерухомості. В общем-то, типове банківське вимога, хоча тільки у Ощадбанку ставка по кредиту не залежить від вашого бажання страхуватися - у інших банків небажання страхуватися «стоїть» плюс 0,5-1% до ставки. При цьому ніяких додаткових комісій за оформлення іпотечного кредиту не передбачено (що характерно для всіх банків).


Вимоги до майбутнім клієнтам теж досить лояльні: вік позичальника може бути від 21 року, стаж роботи: не менше півроку на останньому місці роботи, але не менше одного року взагалі. Пакет документів теж стандартний: паспорт, довідка про доходи, завірена копія трудової книжки.


Для окремих категорій позичальників (наприклад, для осіб молодше 35 років) пропонується спеціальна програма «молода сім'я». В рамках цієї підпрограми початковий внесок знижено до 8,9%, а число позичальників може бути шість (а не три, як за стандартною програмою). Аналогічні послаблення передбачені для тих, хто буде купувати квартири, що будуються партнерами банку.


«Квартира в новобудові» від банку ВТБ24


ВТБ24 пропонує досить цікаву (за всіма параметрами) програму кредитування пайового будівництва, правда, тільки на об'єкти, будівництво яких банк фінансує сам (акредитовані об'єкти). Якщо ви погодитеся додатково застрахувати своє життя, а також ризики невиконання або неналежного виконання зобов'язань за іпотечним кредитом, то вам «дозволять» заплатити тільки 10% початкового внеску в «долевкі» (і то, якщо вартість житла не буде перевищувати 15 000 000 рублів) , а інакше - 20%.


Максимальний термін кредиту може бути до 30 років, а ставка коливається від 9,7% до 10% в залежності від терміну кредиту і розміру початкового внеску. Ставка для вас буде знижена, якщо ви застрахуете не тільки нерухомість, але ще і життя, і здоров'я. До слова кажучи, можна вибрати і плаваючий варіант ставки, чого я б вам настійно не рекомендував.


Вимоги до позичальників, в общем-то, такі ж, як і у інших банків: вік - від 21 року, постійне працевлаштування і дохід. Що стосується переліку збираються документом, то на додаток до обов'язковим (паспорт, довідки про доходи та завірена копія трудової), можна надати документи про освіту, про володіння дорогим майном і т.д. - все це підвищить шанси на отримання кредиту. А якщо ви внесете більше 50% власних коштів в якості початкового внеску, то можете оформити іпотеку на новобудову тільки по двох документах (паспорт, і другий документ, що засвідчує особу).


Альфа-банк не пропонує своїм клієнтам іпотеку саме на новобудови, тобто він не готовий кредитувати під заставу права вимоги за договором пайової участі. Єдиний продукт, яким можна скористатися - це кредит під заставу вже наявної нерухомості (в цьому випадку банку не важливо, на що ви витратить гроші: на пайову участь, самостійне будівництво, на ремонт - звітувати за цільове використання грошей не треба). Але треба зауважити, що умови кредитування по аналогічним продуктам у інших банків, набагато цікавіше: і за термінами, і за ставками.


Кредит надає на термін до 30 років в сумі до 15 000 000 рублів практично на будь-які цілі (в т.ч. і пайову участь в будівництві). Що примітно: кредит можуть отримати і нерезиденти РФ, і власники бізнесу (що зустрічається вкрай рідко у інших банків). Відсоткова ставка залежить від терміну кредитування і форми підтвердження доходу: мінімальна - 9,24%. Є можливість знизити, якщо застрахувати життя і здоров'я.


Іпотека на новобудову від агентства іпотечного житлового кредитування


Агентство іпотечного житлового кредитування (АІЖК) дає кредити на придбання будинків, що будуються тільки економ-класу. Максимальний термін кредиту складає 30 років, при цьому, ставки більш ніж лояльні: від 9,9% до 11% річних Однак існує сім спосіб зменшити себе ставку по кредиту. З обов'язкових додаткових зборів - тільки страхування придбаного об'єкта нерухомості; життя і здоров'я страхувати обов'язково тільки в тому випадку, якщо ви пропонує в якості застави вже належить вам квартиру і розмір початкового внеску становить менше 30% вартості новобудови.


Також АІЖК готове прийняти сертифікат материнського капіталу на оплату початкового внеску (мало хто з банків це робить - в основному, він приймається тільки на оплату дострокового погашення іпотеки).


Реєстрація іпотеки на новобудову
Всі дії позичальника щодо отримання іпотечного кредиту на новобудову будуть протікати спочатку на тлі будівництва об'єкта нерухомості, потім після введення новобудови в експлуатацію.

Реєстрація іпотеки під час будівництва новобудови відбувається наступним чином:

1. У ибор об'єкта.
2. Потім слідує звернення в банк і подача заявки. Термін розгляду зазвичай становить 3-5 днів.
3. Укладення договору пайової участи я із забудовником.
4. Оплата початкового внеску.
5. Реєстрація договору пайової участі в регіональному органі реєстрації. Сім робочих днів.
6. Потім в банк надається зареєстрований договір пайової участі і полягає з банком договір про заставу майнових прав.
7. Договір про заставу майнових прав реєструється у відповідному органі. Ще сім робочих днів.
8. Після того, як договір про заставу зареєстрований, Ви вже дуже близькі до того, щоб придбати новобудову в іпотеку: банк перераховує суму кредиту на Ваш рахунок.
9. У день видачі іпотечного кредиту необхідно застрахувати своє життя і втрату працездатності в страховій компанії. Зазвичай банк, що оформляє іпотеку, рекомендує одного або кілька страховиків-партнерів, з якими пропонується укласти договір.
10. Тепер Ви можете перерахувати суму іпотечного кредиту на банківський рахунок забудовника.

Коли довгоочікувана новобудова буде побудована і здана в експлуатацію, алгоритм дій буде наступним:

1. Підписується акт прийому-передачі квартири з будівельною компанією. Оформляється техпаспорт на житло, відбувається його оцінка оцінною компанією.
2. Далі відбувається складання заставної на об'єкт застави і подача її до відповідного регіонального реєструючий орган протягом десяти робочих днів з моменту підписання акту прийому-передачі із забудовником.
3. Сім днів йде на реєстрацію заставної.
4. Тепер потрібно укласти зі страховою компанією договір іпотечного страхування предмета іпотеки. Увага: статися це повинно не пізніше десяти робочих днів від дати державної реєстрації права власності на житло.

Через велику кількість операцій, які доводиться здійснювати позичальнику при реєстрації іпотеки, оформлення іпотеки на новобудову може здатися складним процесом. Щоб все пройшло швидко і без зайвого головного болю, можна звернутися до іпотечного брокера , Який з радістю допоможе: крім знання законодавства і механізму реєстрації іпотеки, кредитні брокери мають актуальні бази даних за пропозиціями банків, в тому числі іпотечними кредитами на новобудови, а також підтримують досить тісні взаємини з кредитними організаціями. Так можна не тільки заощадити час, але і гроші. Якщо ж вибір новобудови, банку і програми кредитування вже зроблений, то Ви можете просто скористатися наведеним вище алгоритмом придбання новобудови в іпотеку і зробити все самостійно. У будь-якому випадку, вибір за Вами!

2 Жовтня 2017


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online