Іпотека на будинок з земельною ділянкою в Ощадбанку: огляд умов, список документів

  1. переваги програми
  2. Процентні ставки
  3. умови іпотеки
  4. Вимоги банку для оформлення іпотеки
  5. Вимоги до позичальника, созаемщиками і поручителям
  6. Вимоги до об'єкта нерухомості
  7. Документи на отримання кредиту
  8. Як оформити іпотеку на будинок в Ощадбанку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотечне кредитування - простий спосіб оформити нерухомість у власність. Мрія багатьох людей - придбання власної земельної ділянки з будинком. Для здійснення такої мрії ідеально підійде програма від Ощадбанку по іпотечному кредитуванню «Заміська нерухомість». В рамках даної програми Ощадбанк надає можливість оформити іпотеку на будинок із земельною ділянкою на вигідних умовах.

В рамках даної програми Ощадбанк надає можливість оформити іпотеку на будинок із земельною ділянкою на вигідних умовах

переваги програми

Кредитор на офіційному сайті заявляє наступні переваги подібних іпотечних програм:

  1. Відсутність комісій за оформлення і видачу іпотечної позики.
  2. Наявність вигідних процентних ставок для зарплатних клієнтів (для тих, хто отримує заробітну плату на карту Ощадбанку).
  3. Можливість залучення созаемщиков для підвищення шансів на схвалення заявки.
  4. Випуск додаткової кредитної картки з сумою до 600 000 рублей для тих, хто оформив іпотеку (додаткові гроші можуть знадобитися для ремонту або придбання меблів, а також для облаштування ділянки).

Такі вигідні додаткові можливості дійсно можуть привернути увагу клієнтів на етапі вибору програми кредитування.

Процентні ставки

Як показує статистика, в Росії 60% кредитів оформляє один з великих банківських установ - Сбербанк. Тут можна оформити іпотечний кредит на придбання земельної ділянки з будинком під 9,5 відсотків річних. Це мінімальна початкова ставка. Але вона може бути ще нижче. Учасники державних програм житлового кредитування можуть оформити іпотеку під 9%.

При оформленні іпотечного позики потрібно враховувати, що ставки можуть змінюватися в бік збільшення в наступних випадках:

  1. Ви не є зарплатних клієнтом Ощадбанку (+ 0,5%).
  2. Ви відмовляєтеся від оформлення поліса страхування життя і здоров'я (+ 1%).
  3. До підписання договору діє ставка, збільшена на 1%.

Таким чином, отримати іпотеку під 9,5% можуть зарплатні клієнти Ощадбанку, оформивши страхування життя. В іншому випадку, ставка буде дорівнювати 10% або 10,5%. Для учасників житлових програм з держпідтримкою максимальна ставка буде 9% + 1% = 10% при відмові від страховки.

Зазначені процентні ставки діють в Ощадбанку Росії з 10.08.2017 р

2017 р

Важливо! Іноді поліс страхування життя і здоров'я коштує досить дорого і не виправдовує своє оформлення заради зниження процентної ставки по кредиту. Перед укладенням договору зі страховою компанією, зробіть попередні розрахунки і виберіть найбільш вигідний варіант: відмовитися від страховки і платити банку на 1% більше або оформити страховий поліс.

умови іпотеки

За даній програмі «Заміська нерухомість» можна придбати в кредит землю, ділянку з будинком або взяти позику на покупку землі з наступною побудовою на ній житлового об'єкта (будинку, котеджу, дачі).

За даній програмі «Заміська нерухомість» можна придбати в кредит землю, ділянку з будинком або взяти позику на покупку землі з наступною побудовою на ній житлового об'єкта (будинку, котеджу, дачі)

думка експерта

Анастасія Яковлєва

Банківський кредитний експерт

Подати заявку

Прямо зараз ви можете безкоштовно подати заявку на позику, кредит або карту відразу в кілька банків. Попередньо дізнатися умови і розрахувати переплату на калькуляторі. Хочете спробувати?

На поточний момент за програмою діють наступні умови:

  1. Позика оформляється тільки в рублях.
  2. Мінімальний термін кредитування - 1 рік, максимальний - 30 років.
  3. Мінімальна сума до видачі - 300 000 рублів.
  4. Максимальна сума кредиту не може бути більше 75% від вартості готового будинку із земельною ділянкою або кошторису на будівництво, а також оціночної вартості заставного майна.
  5. Сума початкового внеску - від 25% вартості об'єкта (можна внести суму більше).
  6. Застава - нерухомість, що купується або інше майно позичальника.
  7. Для забезпечення позики можна залучити поручителів з боку.
  8. Страхування предмета застави - обов'язково, життя і здоров'я - за бажанням.
  9. Ніяких комісій за оформлення не стягується.

Як видно, Ощадбанк пропонує дуже вигідні умови для оформлення іпотеки на придбання заміської нерухомості (в готовому вигляді або на будівництво).

Вимоги банку для оформлення іпотеки

Сбербанк висуває особливі вимоги як до позичальників і їх поручителів, так і до нерухомості, причому купується і оформляється в заставу (якщо це інша нерухомість). Всі сторони і об'єкти угоди повинні підходити під вимоги банку, тільки в цьому випадку можливе оформлення угоди.

Вимоги до позичальника, созаемщиками і поручителям

Зазначені особи повинні підходити під наступні параметри і відповідати умовам:

  1. Вік молодше 21 року і не старше 75 років до моменту повного погашення боргу з урахуванням термінів кредитування.
  2. Обов'язкове громадянство Росії і наявність постійної прописки на території РФ.
  3. Офіційний трудовий стаж за минулі 5 років повинен становити від 12 місяців, причому 6 останніх місяців з них має припадати на поточне місце роботи.

У ситуації, якщо позичальник не в змозі погасити кредит, за нього це повинен зробити созаемщик. Вони разом підписують кредитний договір і приймають рівну на себе відповідальність за погашення позики.

Для оформлення іпотеки в Ощадбанку можна залучати до 3 співпозичальників, які підходять під вимоги кредитора. При розгляді суми в заявці будуть враховані доходи всіх осіб в сукупності.

Законний чоловік або дружина стають созаемщиками автоматично, не дивлячись на їх вік і платоспроможність. Винятком є ​​відсутність російського громадянства чоловіка або наявність шлюбного договору, що зобов'язує роздільне майнове володіння в шлюбі.

Поручитель - це особа, яка зобов'язана виконати боргові зобов'язання позичальника в разі, якщо він сам не зможе цього зробити.

Вимоги до об'єкта нерухомості

Нерухомість, що купується в іпотеку, найчастіше виступає об'єктом застави для банку, тому банк оцінює її ліквідність. В якості забезпечення банку можна надати інше майно позичальника, якщо воно є. Вимоги будуть однакові в обох випадках:

  • стан будинку - не аварійне, об'єкт не знаходиться в списках під знесення;
  • фундамент цегляний, залізобетонний, бетонний, кам'яний;
  • відсоток зносу не більше 40% (прописаний в технічному паспорті);
  • комунікації центральні або індивідуальні;
  • будинок упорядкований і окремо стоїть.

Так як будинок неможливо купити без ділянки, кредитна організація пропонує іпотеку на покупку землі . Повинно бути проведено межування ділянки, межі повинні бути позначені в документах. Населені пункти, де буде будуватися будинок, повинні мати категорію для індивідуального житлового будівництва.

До ділянки банк також висуває вимоги:

  • мати зручні транспортні розв'язки;
  • можливість проведення інженерних комунікацій;
  • земля повинна знаходитися у власності позичальника;
  • місцевість повинна мати розвинену інфраструктуру навколо.

Одним з етапів оформлення іпотечної позики є отримання схвалення Ощадбанком обраного об'єкта нерухомості. На даному етапі кредитор буде перевіряти його на відповідність вимогам, що пред'являються. Якщо кредитор відмовить, необхідно буде підшукати інший об'єкт.

Документи на отримання кредиту

Щоб оформити іпотеку на приватний будинок в Ощадбанку, необхідно надати достовірну документацію, яка пройде юридичну перевірку на чистоту. Оформлення починається з того, що позичальник і созаемщик надають в банк:

  1. Заява з анкетними даними на отримання іпотечного кредиту.
  2. Особисті документи (паспорт, підстава для зміни прізвища, якщо таке мало місце бути).
  3. Підтвердження офіційного працевлаштування та стажу на останньому робочому місці (копія трудової книжки або трудового договору), а також довідки про доходи за останні півроку (2-ПДФО або по формою банку ).
  4. Документи на нерухомість, яка буде надана в заставу (якщо застава буде оформлена на інше майно, а не на придбаний об'єкт).

Важливо! Клієнти, які отримують заробітну плату на картку Ощадбанку, можуть не надавати документи по третьому пункту, так як рух грошей на їх рахунку Ощадбанк і так бачить.

Після схвалення іпотеки потрібно буде донести ще кілька паперів:

  1. Документи, що доводять наявність грошових коштів на внесення початкового внеску (наприклад, виписка з банківського подружжя, розписка про отримання грошей в борг від родичів, материнський сертифікат і т.п.).
  2. Документи на нерухомість, що купується (їх можна надати протягом 90 днів з дня схвалення іпотеки).

Також можуть знадобитися додаткові папери, які потрібно надати на вимогу банку (свідоцтво про шлюб, про народження дітей, згода чоловіка на надання купленого майна в заставу і т.п.).

Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?

Та ні

Якщо іпотека оформляється на будівництво будинку на купленій ділянці землі, будуть потрібні документи, пов'язані з будівництвом (дозвіл на будівництво, проектний план, кошторис, договір з підрядником і т.п.). У кожному разі конкретний перелік необхідних паперів краще уточнювати у кредитного менеджера.

Як оформити іпотеку на будинок в Ощадбанку

Отримання іпотеки - процедура непроста і тривала. Багато позичальників тривожаться, не знаючи з чого почати і як довести справу для кінця. Щоб бути спокійним, потрібно знати, з яких етапів складається оформлення іпотеки:

  1. Подача заявки на кредит. Можна зробити це через інтернет або при особистому відвідуванні відділення.
  2. Винесення попереднього рішення. Якщо воно буде позитивним, банк повідомить вас про це по телефону і запросить до відділення.
  3. Заповнення анкети та подача документів на розгляд.
  4. Винесення рішення про схвалення або відмову в кредитуванні після перевірки документів службою безпеки банку. На це відводиться від 3 до 5 днів.
  5. Пошук об'єкта нерухомості для покупки.
  6. Подача документів на нерухомість для перевірки банком на його відповідність вимогам.
  7. Підписання кредитної угоди з банком.
  8. Внесення початкового внеску.
  9. Оформлення права власності на нерухомість в Держреєстрі.
  10. Оформлення заставної на нерухомість в Ощадбанку.
  11. Видача грошей продавцю.

Таким чином, в іпотеку від Ощадбанку можна придбати не тільки будується або готове житло в багатоповерхівці, а й заміський будинок з земельною ділянкою. Для цього краще скористатися спеціальною програмою «Заміська нерухомість», призначеної окремо для таких цілей, так як в цьому випадку передбачаються найбільш вигідні умови з урахуванням специфіки сфери нерухомості.

Хочете спробувати?
Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online