Іпотека для молодої сім'ї, основні нюанси і проблеми

  1. Іпотека для молодої сім'ї: в чому суть
  2. Кому і коли видається іпотека для молодої сім'ї?
  3. Спосіб і план отримання
  4. Проблеми при взятті іпотеки для молодої сім'ї
  5. Перша - страховка
  6. Друга - схема погашення достроково
  7. Третя - продаж закладеного під іпотеку житла
  8. Четверта - борги
  9. П'ята - додаткову заставу
  10. важливі моменти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Більшість новостворених сім'єю не має можливості самостійно стати щасливими володарями нового житла. На підтримку такої категорії громадян виступає держава, пропонуючи їм іпотеку для молодої сім'ї. Ставши учасником запропонованої програми, не потрібно довгі роки відкладати, збирати на нову нерухомість, економлячи на всьому і витрачаючи дорогоцінний час, та й збирати теж немає резону і потреби. Для багатьох реальною можливістю стати власником житла стає саме кредитування. За стандартних послуг процентні ставки досить високі, а тому до закінчення терміну дії договору позичальник значно переплачує. Щоб підтримати нові осередки суспільства, держава і розробило спеціальні програми, визначивши, як взяти іпотеку молодій сім'ї.

Оцініть! До основних переваг запущеної і діючої не перший рік програми можна віднести:

  • можливість використання нерухомості відразу після покупки;
  • для погашення повної або часткової заборгованості може використовуватися материнський капітал;
  • мінімальні процентні ставки по позиці.

можливість використання нерухомості відразу після покупки;   для погашення повної або часткової заборгованості може використовуватися материнський капітал;   мінімальні процентні ставки по позиці

Іпотека для молодої сім'ї: в чому суть

Іпотека для молодої сім'ї видається на певних умовах. Сам банк і держава пропонує вигідні умови для взяття позики. Така можливість випадає для подружньої пари. На момент взяття позики кожному чоловікові не повинно бути менше 18 або більше 35 років. Це пояснюється тим, що банк надає умови, виконати які зможуть люди певного віку і соціального стану. Головні умови іпотеки для молодої сім'ї ставлять певні рамки;

  • відповідність певного віку;
  • наявність постійного доходу, причому, бажано, у кожного члена сім'ї;
  • офіційне працевлаштування, на постійному місці роботи позичальник повинен пропрацювати мінімум три місяці;
  • громадянство в РФ і прописка на одному тільки місці протягом певного часу;
  • наявність певного початкового внеску.

Деякі фінустанови вимагають від потенційних позичальників ще й копію трудової книжки в якості вагомого, значимого докази, що людина має певний стаж роботи. Просити іпотеку для молодої сім'ї можна і при наявності дітей, хоча позичальниками можуть ставати ще і бездітні пари.

Це важливо! Потенційним позичальникам слід пам'ятати, що можна скористатися програмою Іпотека молода сім'я, підтримується державою. Це реальна і практично унікальна можливість отримати істотну допомогу від держави або субсидію на придбання нерухомості. Є й унікальні спецпропозиції від банків.

Головною особливістю і відмінністю державної програми Іпотека Молода сім'я від банківських - це безоплатна допомога - субсидія на покупку нерухомості. І надається вона тільки в тому випадку, якщо сім'я дійсно визнана потребує. До переваг її слід віднести такі критерії:

  • Відсутність величезних ставок - відсотки значно знижені в порівнянні з пропозиціями банку.
  • Пільгове кредитування.
  • Відсутність (або мізерний розмір) початкового внеску.
  • Відстрочки платежів за відсутності штрафних санкцій. Такою можливістю можна скористатися виключно за наявності серйозних обставин.

Такою можливістю можна скористатися виключно за наявності серйозних обставин

Кому і коли видається іпотека для молодої сім'ї?

Іпотека молодій сім'ї за спеціальною програмою доступна тільки тим, хто має потребу в поліпшенні житлових умов. Щоб довести реальну необхідність, слід:

  • отримати певний статус;
  • вік позичальників 18-35 років;
  • стати учасником програми з подальшим отриманням сертифікату, яке офіційно закріпить право на отримання допомоги;
  • звернутися в спецагентство, створене держава.

Щоб у банку отримати іпотеку для молодої сім'ї, слід звернутися відразу в кілька установ, щоб оцінити всі можливості, вибирати підходящий варіант.

Умови іпотеки для молодої сім'ї з спецпрограми - це:

  • Взяття позики в нацвалюті або доларах.
  • Згода на невелику відсоткову ставку - 9,5-14%, для доларів - 8,8-12,1%.
  • Мінімальний поріг позики становить 300 тисяч руб. максимальний розмір буде залежати від доходу сім'ї, вартість житла і додаткових факторів.

Ще одна умова - іпотека молодій сім'ї видається виключно на придбання нерухомості. Нецільове використання позики загрожує суттєвими штрафними санкціями. Використовуватися кошти можуть ще й на відновний ремонт житла, її реконструкцію, зведення будинку.

Спосіб і план отримання

Іпотека для молодої сім'ї з державної субсидії оформляється тільки двома чоловіками, які складаються в офіційному шлюбі. Надавати документи слід також відразу від двох подружжя. Процедура складається з декілька етапів:

  1. Вибрати землю, де буде зводитися нова будова або підібрати підходящий об'єкт нерухомості.

    Увага! При цьому приміщення повинно відповідати певному метражу, встановленому законом (всього 42 кв. М покладається сім'ї з двох чоловік; якщо сім'я велика, має припадати 18 кв. М на кожного її члена).

  2. Укласти іпотечну угоду після надання пакету документів. Деякі банки встановлюють певні вимоги до об'єкта нерухомості. Вибравши кредитну організацію, слід уточнити, як взяти іпотеку молодій сім'ї і основні вимоги.
  3. При необхідності укласти договори на страхування нерухомості, здоров'я і життя позичальників.
  4. Отримати кошти на оплату квартири або надати у фінустанову рахунок на оплату житла.
  5. Зареєструвати у відповідній інстанції право власності і надати повний пакет документів в БТІ.
  6. Отримати субсидію. Це необхідно робити тільки після укладання угоди і підтвердження факту на передачу прав власності. Перевірятися дані будуть п'ять робочих днів, після чого запитувані і затверджені кошти будуть перераховані в банк.

Іпотека для молодої сім'ї, яка укладається за стандартним договором, не потребує виконання останнього пункту.

Проблеми при взятті іпотеки для молодої сім'ї

У деяких випадках при взятті позики доведеться зіткнутися з низкою проблем.

Перша - страховка

Сума страховки. Вона може бути цілком прийнятною або позамежної. Досить часто в процесі надання інформації про умови дані про розмір і умови страхування не вказуються, тому вони і не беруть участь в розрахунках. Багато банків встановлюють свої ставки - в межах 0,5-2,5% від суми основного боргу. Загальна сума буде значною, вона розбивається по роках) хоч і не завжди). Тому слід вважати розмір таких платежів відразу і оцінювати свої можливості.

Друга - схема погашення достроково

Не завжди запропонована схема погашення позики підходить для позичальників. Часто сім'ї починають довгостроково виплачувати борг, за що можуть матеріально постраждати. Слід відразу уточнити питання про передчасне погашення і про приховані штрафні санкції за це.

Третя - продаж закладеного під іпотеку житла

Не завжди це просто. Є банки, які дозволяють змінювати або продавати житло, яке закладено під іпотеку. У цьому випадку сім'я повинна буде повністю погасити наявний борг після продажу або закласти нову житлоплощу.

Четверта - борги

Іноді за борги по взятої іпотеці банк може відібрати квартиру. Це рідкісне явище, але все ж зустрічається в країні. Якщо немає оплат протягом трьох місяців, менеджер фінустанови починає прозванивать боржників. Якщо відсотки так і не сплачуються, відкривається справа і передається позов до суду. Якщо немає можливості платити по іпотеці, завжди можна продати квартиру, щоб розрахуватися з боргами.

П'ята - додаткову заставу

Ще одне досить рідкісне явище, але все ще зустрічається. Іноді для отримання коштів в кредитній організації необхідно оформити в заставу додаткову нерухомість. Найчастіше в ролі такої виступає батьківське житло. В цьому випадку умови кредитування дещо м'якше і лояльніше, ніж без додаткової застави.

важливі моменти

Тільки кілька банків беруть участь в програмі. Вони стали офіційними партнерами держави в справі надання допомоги молодим сім'ям, яким необхідно покращувати житлові умови. Звернутися або дізнатися більше про програму на офіційному сайті можна у таких банків: Ощадбанк і ВТБ 24, а також ще і в Россельхозбанк. Є й інші партнери.

Іпотека для молодої сім'ї: доступне житло за схемою «Іпотека молода сім'я»

5 (100%) 2 голос [а]


Поділитися в соціальних мережах:

Кому і коли видається іпотека для молодої сім'ї?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online