Чи можна отримати кредит, якщо є поточна заборгованість за іншими позиками?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи плануєте подати заявку на отримання додаткового кредиту? Але у вас є непогашені позики в інших банках? Отримати новий кредит можна, головне знати, як діяти в такій ситуації. У кожного клієнта банку виникають цілком виправданий питання: «Якщо дадуть чергову позику, то на яких умовах»? Нижче ми розповімо поетапну інструкцію до дії, яка допоможе росіянам оформити новий кредит в банку, навіть при наявності непогашених позик.

Нижче ми розповімо поетапну інструкцію до дії, яка допоможе росіянам оформити новий кредит в банку, навіть при наявності непогашених позик

Чи впливає рівень поточних доходів на рішення кредитора?

Кредитний комітет кожного банку в першу чергу дивиться на рівень закредитованості клієнта. Такі показники, природно, знижують шанси людини в отриманні нової позики. Вся справа в тому, що банк боїться отримати безповоротний кредит, тому нерідко говорять відмовою.

Далі за списком слід платоспроможність майбутнього позичальника. Якщо її недостатньо, то в будь-якому випадку клієнтові буде відмовлено. Кожен банк сам вираховує ризики, на які він готовий піти при видачі різного роду позик. Припустимо, деякі кредитори ставлять допустиму межу на рівні 25% від суми загального доходу сім'ї позичальника (звичайно, за мінусом всіх витрат на інші кредити). Для інших банків цей поріг варто нижче - 30%, якщо мова заходить про кредитування зарплатних клієнтів, то тут не більше 10%.

Звичайно, якщо пошукати, то є й такі банки, які готові видати кредит, навіть якщо показник досягає рівня 50%. Але тут мова йде про завищену ставку і жорстких умовах: високий рівень пені, наявність великого числа великих штрафів, страховка і т.д.

Прострочення і новий кредит в банку

Наявність поганою кредитною історії також впливає на рішення банку про видачу другого-третього кредиту. Зазвичай все банки оформляють запит в БКІ, щоб зібрати максимум інформації про нового клієнта: давність прострочень, їх періодичність, терміни затримки з оплатою.

Прийнято вважати, що прострочення до місяця банками нібито не враховуються, не вносяться до розряду небезпечних. Але якщо така тенденція постійна у клієнта, то менеджерам є про що задуматися. Також відмовою може послужити і систематичні запізнення з оплатою до 10 днів. Якщо вас не лякає завищена ставка по кредиту, то можна в деяких банках отримати позику при наявності вже погашених прострочень терміном до двох-трьох місяців.

Якщо в кредитній історії у клієнта спостерігається прострочення понад три місяці, то отримати нову позику буде не так-то просто. Доведеться для початку реабілітуватися в очах банків і отримати невелику позику в кредитній організації. Якщо погашати її вчасно і згідно з графіком платежів (на на випередження), то можливо банки і зможуть розглянути вашу заявку на отримання невеликої суми кредиту. Такі дії дозволять трохи згладити кредитну історію.

Чи впливає вид кредиту на позитивне рішення банку?

Залежно від того, який тип кредиту знадобився позичальникові (автокредит, споживчий займ або іпотечна позика), залежить і рішення банку. Припустимо, наявність іпотечного кредиту, коли житло вже знаходиться в заставі у банку, знижує шанси людини отримати ще один кредит на покупку житла. Але в таких випадках кредитні менеджери радять надати в заставу нове житло, созаёмщіков.

Якщо мова заходить про кредитну картку, то ризик-менеджмент буде побоюватися того, що позичальник може в будь-який момент зняти весь кредитний ліміт, тому сума по карті (доступна для людини) може бути знижена до мінімуму. Якщо це так і сталося, то бажано закрити кредитку до погашення поточного позики, а після знову звернутися в банк за новою позикою. Автокредит, якщо по ньому немає застави, розглядається в такому випадку як нецільової, тобто кредит без застави.

Якщо клієнт банку звертається повторно за новим кредитом, то менеджери зазвичай радять взяти інший кредит, що відрізняється від поточного позики. Припустимо, якщо у позичальника є автокредит, то брати краще іпотеку. Якщо є кредитка, то можна спробувати оформити споживчий позику і т.д.

Кредитні експерти на фінансовому ринку також звертають увагу також і на наступні фактори, як термін давності попереднього кредиту і його сума. Навряд чи людині ще раз видадуть іпотечний кредит, якщо отримавши старий понад рік тому, він пропустив перші три-чотири платежі. Але якщо мова зайде про споживчу позику на покупку дивана, то все можливо.

Чи плануєте подати заявку на отримання додаткового кредиту?
Але у вас є непогашені позики в інших банках?
У кожного клієнта банку виникають цілком виправданий питання: «Якщо дадуть чергову позику, то на яких умовах»?
Чи впливає рівень поточних доходів на рішення кредитора?
Чи впливає вид кредиту на позитивне рішення банку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online