Як взяти іпотеку з маленькою зарплатою

  1. 1 варіант - залучення созаемщиков
  2. 2 варіант - великий початковий внесок
  3. 3 варіант - іпотека за двома документами
  4. 4 варіант - додаткові джерела доходу
  5. 5 варіант - надання застави

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мрії про власне житло відвідують кожну людину, яка проживає в орендованій квартирі або з родичами. Особливо гостро стоїть проблема коли не знаєте, як отримати іпотеку якщо офіційна зарплата маленька. .

На жаль, в РФ роботодавці частіше намагаються платити працівникам зарплату в конверті, на папері оклад дорівнює прожитковому мінімуму. З низькою офіційною заробітною платою взяти іпотеку здається багатьом неможливо, але є кілька варіантів отримати іпотечний кредит в такій ситуації.

1 варіант - залучення созаемщиков

Брати іпотечний кредит об'єднавшись з родичами легше. Банки лояльніше ставляться до подружніх пар, ніж самотнім позичальникам. Хоча, іпотеку можна взяти разом з батьками, братами і сестрами. Тоді приймається сумарний дохід відповідальних осіб. Наприклад, ви отримуєте офіційний заробіток 25000 рублів і його підтверджуєте. Ваш батько або чоловік / дружина отримує по документам 35000 рублів, сумарний рівень зарплати береться як 25 т.р. + 35 т.р. = 60 т.р., якщо інших обтяжливих платежів на позичальників немає. Ними вважаються кредити, аліменти, витрати на винаймання житла та інші витрати.

Мінімальний щомісячний платіж зазвичай становить 40% від зарплати. Платіж по іпотеці в такому випадку буде близько 24000 рублів. Сподіваємося, окрім самої маленької заробітної плати у вас є додаткове джерело доходу, щоб своєчасно вносити платежі ...

Максимальний доступний розмір іпотеки вираховується просто. Розмір щомісячного платежу множимо на кількість місяців позики і ділимо на 1 + процентна ставка, розділена сто, і ще раз ділимо на кількість місяців позики, поділене на 12.

Як це виглядає на нашому прикладі: 24000 * 240 / (1 + 11.00 / 100 * 240/12) = 1800000 рублів. Підсумкова сума без урахування першого внеску. У розрахунку використані значення: 24000 - сумарний дохід, 11,00% - відсоткова ставка річних, 240 - кількість місяців позики.

2 варіант - великий початковий внесок

Навіть з маленькою зарплатою можна взяти іпотечний кредит, якщо зробите великий перший внесок, більше 60% вартості нерухомості. Банки йдуть назустріч клієнтам, які відразу гасять значну частину іпотеки. Адже, квартира повністю залишається в заставі у банку і чим менше сума, що залишилася боргу, тим менше ризикує кредитор.

Даний спосіб підходить тим, хто не має високого заробітку, але може продати автомобіль або попередню квартиру і зробити великий початковий внесок. Не поспішайте продавати майно, спочатку надішліть заяву в банк і почекайте рішення кредитної комісії, вкажіть можливий початковий внесок, рівний вартості того, що можете реалізувати.

3 варіант - іпотека за двома документами

Россельхозбанк і ще кілька великих фінансових установ РФ пропонують програму під назвою « Іпотека по двох документах ». Вона підходить людям, які хочуть отримати іпотеку не дивлячись на маленьку заробітну плату і відсутність застави. Для оформлення іпотеки в Россельхозбанке просять надати тільки паспорт і будь-який другий документ, що засвідчує особу, на вибір клієнта: водійське посвідчення, закордонний паспорт, паспорт чоловіка і т.д.

Якщо у вас гарна кредитна історія, ви користувалися послугами банку раніше, шанси на отримання іпотеки високі. Буде потрібно зробити перший внесок не менше 50% від вартості на нерухомість і відсоток на таку іпотеку буде природно вище, ніж по звичайній програмі іпотечного кредитування. Зазвичай, на 1,00% ставка збільшена. Запорукою виступає придбаний за рахунок кредитних коштів банку об'єкт нерухомості.

4 варіант - додаткові джерела доходу

При отриманні іпотеки обов'язково треба підтвердити дохід копією трудової книжки, довідкою 2-ПДФО або заповненої довідкою за формою банку, яку можуть підготувати в бухгалтерії. Багато хто забуває, з маленькою заробітною платою іпотека стає доступна, якщо є додатковий дохід:

  • Дивіденди від вкладу або акцій;
  • Підприємницька діяльність;
  • Здача в оренду нерухомості або транспорту;
  • Гроші від фрілансу, в разі подання декларації в кінці року;
  • Пенсія по старості, по втраті годувальника, по інвалідності і будь-яка інша;
  • Стипендія, підтверджена в бухгалтерії навчального закладу;
  • Декретні виплати, аліменти, соціальні виплати тощо

Ви можете навіть з маленькою заробітною платою для отримання іпотеки надати відомості про декілька додаткових джерелах доходу. Наприклад, якщо у вільний від роботи час ви заробляєте на фрілансі або здаєте особистий автомобіль службі таксі. Банк не може не взяти до уваги доходи, підтверджені відповідною довідкою, наприклад, виписка з податкової декларації.

5 варіант - надання застави

Нерухомість, що купується буде перебувати під обтяженням до остаточної виплати кредиту і банк не втратить гроші. Додаткова застава може стимулювати кредитний відділ винести позитивне рішення. Це може бути квартира, земельна ділянка або будинок, цінні папери або коштовності, автомобіль або приміщення комерційного призначення. Чи погодиться банк прийняти заставу, щоб видати іпотечний кредит людині з маленькою заробітною платою чи ні, залежить від внутрішньої політики банку. Якщо разом з цим зробити хороший перший внесок і мати хорошу кредитну історію, шанси високі.

Яким з варіантів скористатися, щоб оформити іпотеку, вибирати вам. Ми рекомендуємо залучати созаемщиков і залишати накопичення, щоб зробити великий початковий внесок, це допомагає взяти іпотеку з низькою офіційною зарплатою. Нижче пропонуємо відео з радою професіонала на ринку нерухомості.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online