Як оформити іпотечний кредит за програмою «Молодій родині - доступне житло»

  1. Умови отримання іпотечного кредиту для молодих сімей
  2. Детальна інформація про програму іпотечного кредитування
  3. Які документи потрібно зібрати для участі в програмі іпотечного кредитування
  4. Чому молодій сім'ї може бути відмовлено у видачі сертифіката

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні для багатьох російських громадян самим болючим і актуальним є житлове питання і молоді сім'ї переймаються, як взяти іпотеку на покупку житла.

У даній статті ми докладно розберемося з такими питаннями: як взяти іпотеку молодій сім'ї, хто може скористатися цим правом, основні особливості іпотечного кредитування.


Умови отримання іпотечного кредиту для молодих сімей

Щоб мати можливість отримати іпотеку за державною програмою «Молодій родині - доступне житло» потрібно володіти двома важливими характеристиками:

  • У подружжя не повинно бути у власності приміщень придатних для житла
  • Вік одного з подружжя не повинен перевищувати 35 років

Детальна інформація про програму іпотечного кредитування

Якщо розглядати детально програму іпотечного кредитування молодих сімей, то відразу стає зрозумілим, що держава взяла на себе відповідальність щодо оплати частини вартості нерухомості призначеної для проживання.

Якщо в молодій сім'ї відсутні діти, то розмір компенсаційної виплати не може бути більше 35% від загальної вартості житла. У разі якщо сім'я вже встигла обзавестися дітьми, то до розміру компенсації може бути додано ще по 5% за кожну дитину.

Зазначений показник у залежності від регіону проживання може різнитися.

Слід знати, що площа житлового приміщення не повинна бути більше норм зафіксованих державою на кожного члена сім'ї. Коли площа більше встановленої норми, то субсидія буде виплачуватися лише на частину яка «покладена». Давайте розберемося, що це означає:

У кожному російському регіоні встановлюється певна норма покладеної на кожного члена сім'ї площі. Якщо розглядати середні показники, то сім'я, що складається з двох чоловік має право претендувати на житлове приміщення площею в 48 кв. м.

У разі якщо сім'я вже обзавелася дітьми, то площа буде розраховуватися за наступним нормативу - на кожну людину належить по 18 квадратних метрів. Тобто, сім'ї до складу якої входить 4 людини покладається 72 кв. метра. Якщо сім'я з однією дитиною вирішила придбати житлове приміщення більше встановленої площі, то компенсаційна виплата буде «працювати» щодо 54 квадратних метра, а решта площу не буде надаватися субсидія державою.

Які документи потрібно зібрати для участі в програмі іпотечного кредитування

Якщо молода сім'я бажає отримати субсидію, то необхідно відвідати уповноважений орган місцевого самоврядування і записати відповідну заяву про те, щоб була надана компенсація від держави. Точна назва органу можна дізнатися за місцем проживання в адміністрації. Крім заяви необхідно зібрати такий пакет документів:

1. Документи що посвідчують особу кожного члена сім'ї. Якщо в родині вже є діти - потрібно надати свідчення про їхнє народження. До того ж, необхідно взяти з собою свідоцтво про те, що молода пара офіційно зареєструвала шлюб.

2. Довідка, яка свідчить про той факт, що молода сім'я визнана потребує в поліпшенні умов проживання.

3. Документи з місця офіційної роботи, що підтверджують платоспроможність заявника. До них відносяться:

  • Ксерокопія трудової книжки. Папір обов'язково повинна бути завірена роботодавцем;
  • Довідка за формою 2 ПДФО.

Збором повного пакета документів необхідно зайнятися завчасно, а точніше в першому півріччі через те, що всі пропозиції, що надійшли заявки розглядаються на початку даного періоду - саме тоді, коли йде прийняття рішень про включення молодих сімей в списки на надання державної субсидії. Коли заява буде розглянута - будуть розіслані повідомлення про необхідність отримання свідоцтва на іпотечну компенсацію від держави. Після того, як повідомлення буде на руках сім'ї потрібно йти в орган виконавчої влади - зробити це потрібно протягом 30-ти денного періоду, тобто за місяць. При собі треба мати згаданий вище пакет документів, повідомлення і заява про те, що сім'я згодна отримати субсидію.

Після того як молода сім'я стає володарем заповітного сертифіката необхідно самостійно зайнятися пошуком банку займається іпотечним кредитуванням даної категорії громадян. Тепер залишається лише оформити на решту суми боргу іпотечний договір.

Тепер залишається лише оформити на решту суми боргу іпотечний договір

Кредитна організація, на якій сім'я зупиняє свій вибір стає одержувачем коштів належних їй по іпотечним сертифікатом.

Гроші будуть перераховані по безналу на розрахунковий рахунок кредитної організації, яка видала іпотечну позику після того як остання надала відповідні вимоги.

Загострюємо увагу, що істотна частка великих банків пропонує сім'ям умови кредитування які дещо відрізняються від того, що можуть отримати інші позичальники.

Наприклад, молода сім'я має право на отримання відстрочки від виплати основного боргу на деякий час в зв'язку з тим, що у них з'явилася дитина. Сума встановленого початкового внеску теж може варіюватися.

Загострюємо увагу, що початковий внесок може бути сплачений кількома способами:

  1. самостійно позичальником
  2. Шляхом перерахування материнського капіталу на дані потреби
  3. Переказом коштів за рахунок субсидії, виділеної державою

Чому молодій сім'ї може бути відмовлено у видачі сертифіката

Є ряд обставин, які є вагомим приводом для відмови у видачі сертифіката на отримання субсидії від держави. Список подібних підстав чітко регламентований на рівні держави і закріплений законодавчими актами. Ось їх перелік:

  • Молода сім'я надала до державного органу неправдиву інформацію
  • Для оформлення субсидії було надано неповний пакет документів
  • Сім'я не відповідає вимогам, які необхідні для отримання права на підтримку від держави в житловому питанні. Наприклад, родина не визнана потребує в житловому приміщенні
  • Сім'я, яка подавала заявку на житлову субсидію, використовувала дане право раніше відносно іншої нерухомості, придатної для проживання

Підіб'ємо підсумки: перед тим, як йти до кредитної установи для оформлення іпотеки, спочатку спробуйте отримати державну допомогу за програмою іпотечного кредитування молодих сімей.

Це рекомендується зробити через те, що грошова сума, яка виділяється згідно іпотечній програмі на рівні держави, допомагає переконливо заощадити на настільки дорогої покупки.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online