Як і де взяти кредит пенсіонеру

  1. 1. Чи може пенсіонер взяти кредит
  2. приклад
  3. 2. Який кредит може отримати пенсіонер - 3 доступних виду
  4. Вид 1. Споживчий
  5. Вид 2. Іпотечний
  6. Вид 3. Кредит на авто
  7. 3. Як взяти кредит пенсіонеру - 5 простих кроків
  8. Крок 1. Вибір банку
  9. Крок 2. Подача заяви
  10. Крок 3. Надання документів
  11. Крок 4. Підписання договору
  12. Крок 5. Отримання коштів
  13. 5. Де можна взяти кредит пенсіонеру - огляд ТОП-5 фінансових компаній
  14. 1) Тінькофф Банк
  15. 2) Альфа-Банк
  16. 3) Совкомбанк
  17. 4) Kredito24
  18. 5) Moneyman
  19. 6. Як збільшити шанси на отримання кредиту - 3 важливих ради
  20. Рада 1. Оформляйте кредит в банку, де отримуєте пенсію
  21. Порада 2. Надайте страховку
  22. Порада 3. Знайдіть співпозичальників
  23. 7. Висновок
  24. Питання до читачів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як взяти кредит пенсіонеру під маленький відсоток? В якому банку можна отримати кредит пенсіонеру? Де взяти кредит пенсіонеру готівкою?

Сучасні пенсіонери вважають за краще активне життя: подорожують, займаються спортом, ходять в кіно і театри. Все це коштує грошей. Ще й дітям-онукам допомогти хочеться! Та й машину пора міняти. До ювілею не завадило б ремонт в квартирі зробити.

І хоча деякі пенсіонери продовжують працювати, відразу зібрати потрібну суму виходить далеко не у всіх. Виникає логічна думка: а чи не взяти кредит? Ось тільки є сумніви: чи дадуть?

Я, Алла Просюкова, практикуючий банківський експерт, офіційно заявляю: дадуть! Тільки треба знати деякі особливості кредитування цієї категорії позичальників. І тоді взяти кредит пенсіонеру не складе великих труднощів. Ви дізнаєтеся, які кредити доступні людям на заслуженому відпочинку, як оформити заявку грамотно і швидко і збільшити шанси на позитивну відповідь від банку.

Про це та багато іншого - у статті!

Як взяти кредит пенсіонеру під маленький відсоток

1. Чи може пенсіонер взяти кредит

Отже, давайте розбиратися з питанням: Чи може пенсіонер взяти банківський кредит?

Для початку слід прояснити, які бувають пенсіонери. Адже від їх категорії залежить легко або не дуже буде отримати кредит.

Пенсія призначається:

  • по старості (жінки 55 років, чоловіки 60 років);
  • по інвалідності;
  • у зв'язку з втратою годувальника;
  • за вислугу років.

Причому у всіх цих випадках немає заборони на працевлаштування пенсіонерів, а значить, практично всі з них можуть мати додатковий постійний офіційний дохід. А раз так, то знайдуться банки, які із задоволенням прокредитують таких клієнтів.

Слід також розуміти, що пенсіонерами сьогодні бувають люди середнього віку, які пішли на пільгову пенсію. Отже, до вікових обмежень, які застосовуються банками, їм ще далеко.

Та й самі банки періодично відсувають максимально допустимий вік позичальників.

приклад

За вимогами Ощадбанку вік позичальника на момент закінчення дії кредитного договору не повинен перевищувати 75 років.

За умовами Совкомбанк позичальник на дату остаточного платежу і повного гасіння кредиту не повинен бути старше 85 років.

В Пошта Банку максимально допустимий вік позичальника на момент повного виконання кредитного зобов'язання не повинен бути більше: для чоловіків 75 років, для жінок 80 років.

Кредитори в пенсіонерів бачать надійних позичальників нехай з невеликим, але стабільним доходом.

Однак хочу відразу додати ложку дьогтю в нашу бочку меду: не всі банки кредитують пенсіонерів. Навіть в тих банках, де співпрацюють з подібними клієнтами, їм доступні лише деякі кредитні програми.

Висновок: взяти кредит пенсіонеру можна, але не завжди просто. При необхідності надати допомога в отриманні кредиту можуть компанії кредитних брокерів.

2. Який кредит може отримати пенсіонер - 3 доступних виду

Отже, чи всі види банківських кредитів може отримати російський пенсіонер?

В принципі так. Але, в деяких кредитних організаціях вводяться додаткові вимоги і обмеження. Пропоную розглянути 3 основних види доступних кредитів.

Вид 1. Споживчий

Спочатку розберемося з самими поняттями.

Споживчий кредит - позика, що видається населенню на особисті потреби, придбання предметів особистого вжитку.

Такий кредит пропонують практично всі банки. Це найпопулярніший вид кредитування. Десь для його отримання потрібно заставу, десь порука, а десь навіть дохід підтверджувати не треба.

Багато банків готові видати споживчий кредит не тільки пенсіонерам, які продовжують працювати, але і тим, хто в прямому сенсі знаходиться на заслуженому відпочинку. Ставки різні, кількість документів залежить від категорії позичальника.

Вид 2. Іпотечний

Наступний вид кредитування - іпотечний кредит.

Іпотечний кредит (іпотека) - позика під заставу нерухомості, що є або купується.

Пенсіонери можуть оформити іпотеку, але умови по ній дещо відрізняються від загальноприйнятих.

Особливості по іпотеки для пенсіонерів:

  • зменшений термін кредитування;
  • знижена максимальна сума;
  • більш гнучкі% ставки.

Вид 3. Кредит на авто

Багато пенсіонерів - автолюбителі, а значить, покупка «залізного коня» для них дуже актуальна. Не завжди вистачає грошей на вподобану модель. Часом доводиться брати автокредит.

Автокредит - кредит фізособам на покупку авто, яке одночасно служить заставним забезпечення по одержуваному займу.

Подібний займ доступний позичальникам-пенсіонерам. Буде потрібно тільки паспорт і довідка з ПФР. У деяких кредитних організаціях є спеціальні програми для цієї категорії займополучателя. особливо популярні автокредити з держпідтримкою .

3. Як взяти кредит пенсіонеру - 5 простих кроків

Алгоритм оформлення кредиту пенсіонеру нічим не відрізняється від порядку для інших категорій позичальників.

Він простий і не повинен викликати труднощів і у позичальників-пенсіонерів, особливо якщо заздалегідь вивчити потрібні кроки.

Крок 1. Вибір банку

Найзручніший і швидкий порядок вибору фінустанови - пошук через інтернет. Якщо сам позичальник в силу віку або з інших причин не дружить з всесвітньою павутиною, йому повинні допомогти йому пережити більш просунуті родичі або знайомі.

Відберіть кілька банків, порівняйте умови і вимоги, виберіть самі відповідні.

Крок 2. Подача заяви

Зручно сформувати заявку через інтернет. В цьому випадку попереднє рішення буде максимально швидким - іноді навіть протягом декількох хвилин.

Якщо позичальникові зручніше подати заявку в офісі кредитної організації, це можливо лише при наявності в вашому місті відділення відібраного кредитора.

Крок 3. Надання документів

Отримавши попереднє схвалення заявки, слід зібрати пакет документів за списком банку. Для непрацюючих пенсіонерів він, як правило, мінімальний і залежить від виду кредиту.

Якщо пенсіонер працює, то перелік документів стандартний, як і для інших позичальників цього банку.

Крок 4. Підписання договору

Документи перевірені. Приступайте до підписання договору. Перед цим уважно ознайомтеся з кожним його пунктом.

Перед цим уважно ознайомтеся з кожним його пунктом

Читайте договір уважно, а незрозумілі моменти обов'язково уточнюйте у фахівця

Звертайте увагу на такі його розділи, як:

  • ставка;
  • сума;
  • термін кредиту;
  • можливість дострокового погашення;
  • штрафні санкції.

Є незрозумілі моменти по тексту, просите роз'яснення від кредитного спеціаліста.

Крок 5. Отримання коштів

Спосіб отримання залежить від виду кредиту. Виплату проводять як готівкою, так і безготівковим способом (на карту або рахунок).

5. Де можна взяти кредит пенсіонеру - огляд ТОП-5 фінансових компаній

Станом на січень 2019 року на російському банківському ринку ведуть діяльність 440 кредитних організації. З них близько 200 банків кредитують пенсіонерів.

Щоб якось зорієнтуватися в цьому різноманітті, я підготувала традиційний міні-огляд п'ятірки надійних фінансових компаній з хорошими умовами.

1) Тінькофф Банк

Тінькофф Банк   - універсальна банківська установа, що працюють за системою дистанційного обслуговування Тінькофф Банк - універсальна банківська установа, що працюють за системою дистанційного обслуговування.

Банк готовий дати кредит без довідок про доходи практично всім повнолітнім громадянам. Отримати його можуть і пенсіонери, у яких вік на момент повного погашення складе 70 років.

Умови по кредиту готівкою:

Тінькофф Банк відомий своїми картковими продуктами. Тут підібрати підходящий варіант не складе труднощів самому вимогливому клієнтові.

Мандрівники, геймери, шопоголіки - знайдуть вигідна кредитна пропозиція від Тінькофф Банк. Особливо популярна кредитка « Тінькофф Платінум ».

Простота отримання, 300 тис. Руб. кредитний ліміт, 55 дн. безвідсотковий період, ставка від 12,9% - лише деякі вигоди цього продукту. Подробиці на сайті Банку!

2) Альфа-Банк

Альфа Банк   знайомий багатьом Альфа Банк знайомий багатьом. Таким відомим він став завдяки своїм сучасним, зручним і вигідним продуктів та послуг.

Особливу популярність серед росіян він придбав завдяки своїй кредитній карті з дуже тривалим Грейс-періодом « 100 днів без% ».

Ця карта крім всіх своїх численних плюсів, має ще одну незаперечну перевагу: дозволяє знімати готівку до 50 тис.руб. без%. Кредитка може повноцінно замінити споживчий кредит. Причому отримати її набагато простіше!

Альфа-Банк готовий прокредитувати працюючих пенсіонерів. Подробиці дізнавайтеся у відділеннях Банку або за телефоном гарячої лінії.

3) Совкомбанк

Совкомбанк   - один з небагатьох російських банків, що має спеціальний кредит для пенсіонерів «Пенсійний плюс» Совкомбанк - один з небагатьох російських банків, що має спеціальний кредит для пенсіонерів «Пенсійний плюс». Кредитна пропозиція є як працюючим, так і непрацюючим пенсіонерам у віці до 85 років на дату повного погашення позики.

Банк готовий знизити ставку на 5% пенсіонерам, які перераховують пенсію на рахунок Совкомбанк і позичальника з підключення послуги з регулярних перерахувань до погашення кредиту з карт інших банків.

У Совкомбанк є ще один унікальний продукт, який заслуговує на пильну увагу, - карта розстрочки « Халва ».

Вона дозволяє купувати будь-які товари в понад 60 тис. Партнерських торгових точках по всій країні, не сплачуючи при цьому%. Термін розстрочки до 12 міс., Безкоштовне оформлення та обслуговування, 1,5% Кешбек на покупки.

4) Kredito24

Kredito24   - це кредитний продукт компанії Кредітех Рус Kredito24 - це кредитний продукт компанії Кредітех Рус. Його відмінна риса - він оформляється повністю онлайн. Всі етапи від заявки до отримання грошей без візиту в офіс.

Як отримати позику:

  • подати заявку на сайті Kredito24;
  • отримати відповідь протягом кількох хвилин;
  • отримати гроші на будь-яку свою діючу карту.

5) Moneyman

Moneyman   - компанія, що надає мікрокредити на суми до 70 тис Moneyman - компанія, що надає мікрокредити на суми до 70 тис. Руб. на максимальний термін 18 тижнів в режимі онлайн. Отримати позику легко. Досить заповнити на сайті заявку і отримати через 1 хв. Рішення.

При схваленні гроші будуть зараховані на вашу карту, банківський рахунок. При бажанні займ можна отримати в офісі готівкою. Перед подачею заявки рекомендую розрахувати платіж за допомогою онлайн-калькулятора, розміщеного на сайті Moneyman.

Онлайн-калькулятор

6. Як збільшити шанси на отримання кредиту - 3 важливих ради

Зараз дуже високий відсоток відмов за кредитними заявками. Банки перестраховуються, відправляючи в кошик анкети, здавалося б, цілком благонадійних заявників. Особливо складно доводиться клієнтам з особливих категорій. Наприклад, пенсіонерам. Тому я і рекомендую заздалегідь «підстелити соломки».

Пропоную в допомогу три невеликих, але дієвих ради. Перевірено практикою!

Рада 1. Оформляйте кредит в банку, де отримуєте пенсію

Це найкорисніший рада.

І цьому є як мінімум два пояснення:

  1. Банк бачить пенсійні надходження позичальника і робить висновки про його платоспроможності, не запрошуючи підтверджуючих документів. Позичальникові це економить час, скорочуючи термін розгляду заявки банком.
  2. Для «своїх» пенсіонерів банк часто пропонує пільгове кредитування зі зниженою ставкою. Погодьтеся, зовсім не зайве перевагу.

Порада 2. Надайте страховку

Що може збентежити банк при кредитуванні пенсіонера? Перш за все, вік.

якщо видається кредит готівкою без застави та поручителів, кредитор ризикує не повернути в повному обсязі виданий займ, наприклад, при смерті позичальника. Чим старше боржник, тим ризик вище.

У такій ситуації фінустанова має право відмовити заявнику. Щоб цього не сталося, позичальник може запропонувати кредитору оформити страховку свого життя і здоров'я. Це зведе ризики банку за позикою до мінімуму, так як в разі настання страхового випадку страховик покриє решту суми за кредитним договором.

Звертаю увагу позичальників! Вартість страховки досить істотна. Як правило, вона оплачується за рахунок кредитних коштів, збільшуючи тим самим загальну суму заборгованості за договором і щомісячний платіж. Звести свої можливості, перш, ніж зважитися слідувати цій раді.

Порада 3. Знайдіть співпозичальників

Ще один спосіб підвищити шанс схвалення кредитної заявки для позичальника-пенсіонера - привернути созаёмщіка.

Созаёмщік - особа, яка відповідає за кредитом спільно з позичальником. Говорячи простими словами, це додатковий боржник за кредитним договором.

Прошу не плутати з поручителем. Поручитель по кредиту несе відповідальність, тільки коли позичальник перестає своєчасно виконувати свої зобов'язання. Його дохід не враховується банком при розрахунку суми позики, він не має права на одержувані гроші, або купується на кредитні кошти об'єкт (при іпотеці і автокредиті).

На созаёмщіка відповідальність покладається відразу ж в момент отримання позичальником грошей. Його дохід враховується в розрахунку суми кредиту. Найчастіше саме для цієї мети і залучається созаёмщік. Він має не тільки рівні з позичальником зобов'язання, а й рівні з ним права.

У договорі прописується умова, при якому ця особа зобов'язана погашати отриманий кредит.

Є два варіанта:

  • обидва особи оплачують кредит рівними частками;
  • созаёмщік виробляє оплату, коли основний боржник перестає оплачувати кредитні платежі.

Созаёмщіком вправі стати будь-яка особа, яка дала згоду. Як правило, це члени сім'ї займополучателя або його найближчі родичі.

У банків виникають сумніви згоду сторонніх людей виступити в ролі созаёмщіка. Занадто великий тягар відповідальності покладається на цього суб'єкта, щоб безкорисливо звалювати на себе таку ношу. Пам'ятайте про це, підбираючи созаёмщіка за своїм кредитом.

Пропоную подивитися корисне тематичне відео.

7. Висновок

Підведемо підсумок. Взяти кредит пенсіонеру можна!

Але ще не всі російські банки готові надати такі кредити. Однак з кожним роком їх стає все більше, так як ці позичальники відноситься до категорії надійних: вони мають стабільний дохід, багато хто з них продовжують працювати, вони відповідальні і практично не допускають прострочень.

Пенсіонерам доступні практично всі види кредитів. Головне, правильно підібрати банк і розрахувати свої фінансові можливості на перспективу.

Питання до читачів

А ви в курсі, наскільки складно або, навпаки, легко одержати пенсіонерові кредит в вашому місті?

Бажаємо вам фінансового благополуччя! Нехай ваш кредитор буде надійним, ставки низькі, а платежі необтяжливими!

Діліться враженнями від статті в коментарях, задавайте питання! Розповідайте про публікацію друзям і знайомим!

В якому банку можна отримати кредит пенсіонеру?
Де взяти кредит пенсіонеру готівкою?
Виникає логічна думка: а чи не взяти кредит?
Ось тільки є сумніви: чи дадуть?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online