Як вибрати ресторан для весілля?

  1. Крок 1. Заочний вибір ресторану: важливі моменти
  2. Крок 2. Спілкування з адміністратором: важливі організаційні питання
  3. Крок 3. Попереднє відвідування ресторану: персональне тестування
  4. Крок 4. Договір на проведення весілля

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вибір місця для весілля - один з основних моментів предсвадебной підготовки. Провести дане торжество можна в найрізноманітніших місцях: на природі, вдома, на дачі, на теплоході , В банкетному залі будь-якого підприємства або навіть замку. Однак, найпоширенішим варіантом, внаслідок своєї зручності, вважається ресторан.

При виборі відповідного закладу не варто поспішати. Набравшись сил, терпіння і почавши займатися пошуком за 2-3 місяці до торжества (або навіть раніше, якщо весілля намічене на літо-початок осені), Вам обов'язково вдасться підібрати найкращий варіант.

Основний план вибору ресторану може бути наступним:

  1. Заочний вибір ресторану по фото, відгуками в інтернеті, порадами знайомих ;
  2. Спілкування з адміністратором (по телефону, при зустрічі) ;
  3. Особисте відвідування ресторану для романтичної вечері і підтвердження своїх уявлень ;
  4. Укладення договору на проведення торжества .

Крок 1. Заочний вибір ресторану: важливі моменти

Ознайомлення з місцем для весілля потрібно починати з розгляду фотографій і відгуків, які можна знайти як в інтернеті, так і у знайомих і друзів. Звернути увагу варто на його територіальне знаходження, так як молодята можуть бажати провести своє свято: виключно за містом, у водойми, в центрі міста, в парковій зоні, тощо Далі необхідно вивчити наступні моменти щодо обраних з перших вражень ресторанів:

  • наявність парковки

Досить часто гості з'їжджаються на своїх машинах, тому для них важлива наявність гарної парковки безпосередньо біля ресторану або поблизу. В іншому випадку доведеться знайти альтернативні варіанти розміщення транспорту.

  • Кількість гостей в співвідношенні з місткістю залу

Кількість гостей в співвідношенні з місткістю залу

Тут важливо звернути увагу на наступний момент: всі гості повинні не тільки комфортно розміститися за святковими столами, а й мати можливість потанцювати, взяти участь у весільних розвагах. Залежно від кількості запрошених можна зняти ресторан цілком або віддати перевагу оренду окремого місткого залу.

Якщо було вирішено зняти ресторан цілком, часто відмінним рішенням стає невеликий затишний заклад, в якому на час проведення весілля будуть закриті двері для сторонніх відвідувачів. Великі ресторани, як правило, мають кілька банкетних залів, один з яких може підійти для проведення застілля, а інший - для танців, ігор, розваг.

Основний стиль ресторану повинен відповідати обраній концепції весілля, наприклад, торжества в європейському стилі не дуже підходить ресторанчик в українському стилі, незважаючи на приємні ціни, смачну кухню і доброзичливість адміністратора Основний стиль ресторану повинен відповідати обраній концепції весілля, наприклад, торжества в європейському стилі не дуже підходить ресторанчик в українському стилі, незважаючи на приємні ціни, смачну кухню і доброзичливість адміністратора.

Якщо Ви плануєте виїзну реєстрацію шлюбу, то слід обов'язково враховувати і цей момент при виборі ресторану. Для виїзних реєстрацій дуже добре підійдуть ресторани або ж ресторани зі своїм внутрішнім двором.

Також враховуйте сезон весілля, оскільки літній одруження можна відмінно провести в ресторані або з терасою, або розташованим у водойми. У зимовий же період наявність тераси, двору, водойми можуть мати значення не так часто як влітку, а лише при відповідних стилях весільного торжества.

  • Вибір закладу відповідно до пропонованої кухнею

Важливим критерієм є кухня і пропонований в меню набір страв. Вибір кухні: класична російська, італійська, китайська та ін. Залежить від особистих переваг, а також часу проведення і стилю весілля. Наприклад, гуляння, проведене на Масляну у відповідному стилі, не дуже поєднується з китайською кухнею. Необхідно також звернути увагу на вартість майбутнього бенкету на одного гостя. З'ясувати ціни не складно, оскільки кожне кафе або ресторан мають сформоване меню з інформацією про страви і середньої ціни на одного гостя.

Крім того, щоб уникнути неприємних сюрпризів, варто заздалегідь з'ясувати:

  • Чи включена орендна плата за зал в зазначену вартість весільного банкету;
  • Який може бути мінімальна сума замовлення, щоб заклад був закритий для сторонніх;
  • Що не входить у вартість обслуговування;
  • Уточнити різноманітність страв;
  • Обов'язково з'ясувати, чи можна привозити окремі продукти і напої: фрукти, закуски, м'ясну нарізку, ікру, рибу, спиртні напої та ін. Якщо ресторан дозволяє гостям привозити власні алкогольні напої, то слід дізнатися про наявність коркового збору та її розміру.

З'ясувати це можна поспілкувавшись з менеджером по телефону або ж ознайомившись з інформацією в інтернеті. Таким чином Ви відразу ж зможете відсіяти зі списку явно невідповідні закладу і отримаєте можливість організувати весілля у відповідності зі своїми побажаннями.

Крок 2. Спілкування з адміністратором: важливі організаційні питання

Про багатьох організаційних нюансах можна дізнатися, поспілкувавшись з адміністраторами обраних ресторанів. Щоб не упустити жодної важливої ​​деталі, варто заздалегідь скласти список питань:

  • До якого часу працює ресторан. Часто весільне торжество проводиться довше, ніж працює ресторан. Одні закладу працюють «до останнього клієнта», інші - за продовження часу цілком можуть зажадати додаткову плату. Щоб це питання не зіпсував настрій під час весілля, варто заздалегідь уточнити початок і закінчення торжества, скільки буде коштувати його продовження.
  • Особливості весільного вечора. Необхідно з'ясувати у адміністратора, які моменти можна включати в програму весілля безперешкодно: запалення свічок, використання хлопавок, настільних фонтанів, ін.
  • Чи можна привезти свого ведучого, музикантів, ін. В деяких кафе і ресторанах висувається обов'язкова умова - або молодята «беруть» музикантів закладу, або платять неустойку і привозять своїх. Тому даний момент також важливо обумовити заздалегідь.
  • Чи можна змінити кількість гостей. Заздалегідь знати точне число гостей складно. Тому в даному випадку варто домовитися з адміністратором про можливість зміни числа запрошених за кілька днів до весілля. Безумовно, на зміни в 30-40 чоловік адміністратор не погодиться, тоді як зменшення або збільшення кількості в 5-10 чоловік - цілком реально.
  • Які зручності для гостей забезпечує ресторан. В даному випадку потрібно з'ясувати такі моменти:
  1. Скільки туалетних кімнат в закладі передбачено;
  2. Чи є спеціальна зона для курців;
  3. Чи працює система кондиціонування і наскільки добре вона працює;
  4. Які варіанти розміщення столів передбачені;
  5. Чи можуть молодята розбити весільні келихи, чи можуть гості посипати молодих пелюстками троянд при зустрічі;
  6. Чи є холодильник для весільного торта і принесених продуктів, ін.
  • Фінансові питання. Питання щодо передбачуваних витрат дозволять оцінити бюджет торжества. Щоб зробити це максимально точно, варто з'ясувати, яка мінімальна сума замовлення весільного банкету, чи входить обслуговування гостей в замовлення, які терміни бронювання ресторану, а також порядок оплати. Нерідко в ресторанах передбачається система знижок: за раннє бронювання, при різних умовах замовлення. Тому ці приємні нюанси також варто дізнатися заздалегідь.
  • Варто врахувати, що адміністратор повинен чітко відповісти на всі питання, а не йти від відповідей зі всілякими відмовками «можливо, це питання ми зможемо вирішити», «це залежить від певних причин», ін. При цьому потрібно звернути увагу на те, приємне чи враження він викликав при спілкуванні, виявив зацікавленість у проведенні свята на вищому рівні, з готовністю чи відповідав на питання?

    Крок 3. Попереднє відвідування ресторану: персональне тестування

    Після перерахованих дій можна відвідати залишилися в списку претендентів-ресторанів з метою вибору серед них кращого Після перерахованих дій можна відвідати залишилися в списку претендентів-ресторанів з метою вибору серед них кращого. Поєднуючи приємне (романтична вечеря) з корисним (оцінка загальної атмосфери, рівня обслуговування), можна знайти місце для проведення весілля, що відповідає всім особистими критеріями і перевагам.

    Перш ніж зайти в сам будинок, його варто оцінити зовні: чи сподобалося воно, яка місцевість його оточує, чи підходить вона для виконання фотознімків. Крім того, якщо весілля проходить в теплу пору року, цілком можливо, що гості під час заходу захочуть вийти на вулицю. Добре, якщо при цьому вони зможуть насолодитися красивою місцевістю. В ході відвідування варто звернути увагу на рівень обслуговування, розмір і форму залу. Меблі, на якій гостям доведеться сидіти весь вечір, повинна бути не тільки красивою, але і зручною. Також, перш ніж зробити остаточний вибір, потрібно оцінити їжу і напої, які подають в ресторані.

    Крок 4. Договір на проведення весілля

    Зваживши всі за і проти і вибравши ресторан або кафе для проведення весілля, бажано убезпечити себе від непередбачених ситуацій, від несумлінності господарів Зваживши всі за і проти і вибравши ресторан або кафе для проведення весілля, бажано убезпечити себе від непередбачених ситуацій, від несумлінності господарів. З цією метою потрібно укласти офіційний договір, в якому крім основних умов надання послуг, варто прописати всі додаткові пункти:

    • Початок і закінчення весільного банкету, а також вартість кожної години продовження часу торжества;
    • Перелік страв, на яку кількість гостей розрахований банкет, які продукти і напої адміністрація дозволяє приносити самим;
    • Кількість офіціантів, які обслуговують гостей, інформація про оплату їх послуг;
    • Сума за всі послуги, терміни оплати, а також умови оплати і сума неустойки, якщо умови договору будуть порушені;
    • Які додаткові послуги надає ресторан, що адміністрація зобов'язується дозволити (музиканти, прикраси залу, ін.).

    Крім того в договорі має бути вказана сума застави. Важливо передбачити і прописати в договорі варіант відмови від бронювання закладу для проведення весілля, а також за який термін це можна зробити. Варто врахувати, що в разі відмови від послуг ресторану, заставу як правило є неустойкою і не повертається.

    фото: Crowne Plaza Hollywood ... , Your Mildura , Unique Hotels , storebukkebruse

    При цьому потрібно звернути увагу на те, приємне чи враження він викликав при спілкуванні, виявив зацікавленість у проведенні свята на вищому рівні, з готовністю чи відповідав на питання?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online