Як повернути прибутковий податок при купівлі нерухомості

  1. Що таке податкове вирахування?
  2. Як діє податкове вирахування при купівлі квартири?
  3. Підводні камені в податковому відрахуванні
  4. Чи є термін давності у вирахування
  5. Алгоритм отримання податкового вирахування
  6. У цьому випадку покупець квартири повинен діяти наступним чином:
  7. Для цього необхідно здійснити такі дії:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири або будівництво власного будинку - задоволення не з дешевих. Однак не всі знають, що, крім набуття даху над головою, витрати на придбання житла можуть принести дивіденди у вигляді зменшення податку на доходи фізичних осіб.

Досягається це шляхом застосування механізму податкового вирахування. Або, виразившись інакше - повернення податку при купівлі нерухомості.

Що таке податкове вирахування?

За податковим законодавством РФ податковим вирахуванням є якась сума, в рамках якої особа може повернути податок на доходи, сплачений з заробленого в минулому році. За податковим законодавством РФ податковим вирахуванням є якась сума, в рамках якої особа може повернути податок на доходи, сплачений з заробленого в минулому році

Існує кілька видів відрахувань, передбачених ст.ст. 218-220 НК РФ.

Стосовно до придбання або будівництва нерухомості право людини на податкове вирахування реалізується в рамках понесених витрат.

Податкові відрахування може бути наданий тільки при першій покупці квартири. Те ж саме можна сказати і щодо будівництва власного будинку.

Як діє податкове вирахування при купівлі квартири?

Для повернення податку за квартиру спочатку потрібно порахувати всі витрати, понесені при покупці квартири. Сюди входить як сама вартість житла, так і витрати, понесені на його ремонт (витратні матеріали та робота будівельників).

Всі витрати повинні бути підтверджені документально договорами, квитанціями, накладними і т. Д. Починаючи з 2014 року гранична сума витрат не повинна перевищувати 2 000 000 рублів (пп. 1 п. 3 ст. 220 НК РФ).

Потім від отриманого результату береться 13%. У підсумку вийде сума податкового вирахування, в рамках якої можна повернути сплачений податок.

Приклад. У 2014 році особа купила квартиру за 1 500 000 мільйона рублів. Приклад Ще 300 000 рублей було витрачено на ремонт. Тоді сума податкового вирахування складе 234 000 рублів (1 800 000 * 13%).

Після цього потрібно визначитися з розміром податку на доходи, утриманого роботодавцем. Для цього слід взяти від підприємства довідку за формою № 2-ПДФО. І якщо сума податку на доходи, зазначеного в ній, менше податкового вирахування, то решта його частину переноситься на наступні роки.

Приклад. У 2014 році із заробітної плати людини утримали податок в сумі 80 000 рублей. У той же час (див. Вище) податкове вирахування складає 234 000 рублей. Тому в 2015 році особа зможе повернути тільки 80 000 рублей, а частина, що залишилася в розмірі 154 000 рублів (234 000 - 80) переноситься на наступні роки.

ще про   повернення прибуткового податку
ще про повернення прибуткового податку.
Про те, як краще вибрати спосіб передачі грошей при покупці квартири подивіться ТУТ
Коли закінчиться безкоштовна приватизація квартир - http://nedvicon.ru/kvartira/privat/sroky.html

Підводні камені в податковому відрахуванні

Справа в тому, що до 2014 року існували інші правила формування податкового вирахування. Згідно з ними максимальних обмежень по сумі витрат на покупку житла не існувало.

Однак особа могла скористатися поверненням прибуткового податку тільки один раз, незалежно від його суми. Тобто його залишки не переходили на майбутнє.

Якщо особа набула квартиру до 2014 року, але не скористався цим правом раніше, то воно може зробити це зараз. Однак сумарний розмір витрат все одно не може перевищувати 2 000 000 рублів.

Чи є термін давності у вирахування

Особа, яка придбала квартиру, має право не відразу скористатися податковим вирахуванням. Законодавство не пред'являє ніяких вимог до строків, коли він може бути застосований.

Однак слід пам'ятати, що з його допомогою можна повернути податок тільки за останні 3 роки.

Приклад. Якщо людина хоче отримати податкове вирахування на покупку квартири в 2015 році, то він може повернути податок з доходів, сплачений в 2012-2014 роках. Більш ранні суми поверненню не підлягають.

Алгоритм отримання податкового вирахування

Податкове законодавство РФ передбачає два способи отримання податкового вирахування на покупку квартири: через податкову інспекцію або через роботодавця. Податкове законодавство РФ передбачає два способи отримання податкового вирахування на покупку квартири: через податкову інспекцію або через роботодавця Перший спосіб передбачає повернення сплаченого в минулому податку на банківський рахунок особи.

При другому варіанті податкове вирахування погашається за рахунок скасування відрахувань із заробітної плати працівника податку на доходи.

Отримати гроші через податкову інспекцію можна тільки після закінчення року, в якому було сплачено податок з доходів фізичних осіб.

У цьому випадку покупець квартири повинен діяти наступним чином:

  1. Спочатку необхідно отримати від роботодавця довідку про утриманий податок на доходи за попередній рік за формою № 2-ПДФО.
  2. Потім слід порахувати всі витрати, понесені у зв'язку з придбанням квартири, і написати заяву про застосування податкового вирахування. Воно може мати

    НАСТУПНИЙ ВИД
    НАСТУПНИЙ ВИД

  3. Зазначена заява подається до податкової інспекції за місцем проживання разом з іншими документами для повернення податку - річною податковою декларацією, довідкою за формою № 2-ПДФО, копіями правовстановлюючих документів на квартиру та документів, що підтверджують понесені витрати.
  4. Протягом 3 місяців проводиться перевірка поданої декларації. Якщо з нею все в порядку, то ще місяць можна чекати перерахування податку на банківський рахунок.

Вам знадобиться -   де і як дізнатися кадастрову вартість квартири
Вам знадобиться - де і як дізнатися кадастрову вартість квартири

А ТУТ можна дізнатися кому покладена і як отримати субсидію на житло

Корисна інформація по офрмление купленої квартири в новобудові - http://nedvicon.ru/kvartira/pokupka/oforml-kvart-novostr.html

Повернення податку через роботодавця може бути здійснений і до закінчення поточного року.

Для цього необхідно здійснити такі дії:

  1. Звернутися до податкової інспекції за отриманням повідомлення для роботодавця про право на податкове вирахування. Для цього подається заява і всі документи, що підтверджують придбання нерухомості та понесені витрати. Форма заяви може
    ВИГЛЯДАТИМЕ ТАК
  2. Після отримання повідомлення його потрібно віддати в бухгалтерію підприємства. Там же слід написати заяву про надання майнового відрахування.
  3. Починаючи з місяця отримання документів, з заробітної плати співробітника перестане утримуватися 13%.
  4. Якщо після закінчення року відрахування повністю не був погашений, то для роботодавця слід отримати нове повідомлення. Тут поряд з вищеописаним заявою слід надати ще довідку за формою № 2-ПДФО.

    Відео - Щодо одержання податкового відрахування при покупці нерухомості

Що таке податкове вирахування?
Як діє податкове вирахування при купівлі квартири?
Що таке податкове вирахування?
Як діє податкове вирахування при купівлі квартири?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online