Що найчастіше росіяни запитують, отримавши повідомлення від податкової?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1

1. Що робити, якщо я не отримав лист з податковим повідомленням, а оподатковуваного майно у мене є?

Роз'яснення ФНС:

Податкова не розсилає повідомлення за податковий період 2015 року в наступних випадках:

  • наявність податкової пільги, податкового вирахування, інших встановлених законодавством підстав, які повністю звільняють власника об'єкта оподаткування від сплати податку;
  • якщо загальна сума податкових зобов'язань, що відображаються в податковому повідомленні, становить менше 100 рублів;
  • платник податків є користувачем інтернет-сервісу ФНС Росії - особистий кабінет платника податків і не направив до 01.09.2016 повідомлення про необхідність отримання податкових документів на паперовому носії.

Вас в списку немає? Тоді зверніться до податкової інспекції за місцем проживання або місцем знаходження об'єктів нерухомості або направте інформацію через особистий кабінет платника податків або з використанням інтернет-сервісу ФНС Росії «Звернутися в ФНС Росії».

Власники нерухомості або транспортних засобів, які ніколи не отримували податкові повідомлення і не заявляли податкові пільги щодо оподатковуваного майна, зобов'язані повідомляти про наявність у них даних об'єктів в будь-який податковий орган (форма повідомлення затверджена наказом ФНС Росії від 26.11.2014 № ММВ-7- 11/598 @, розміщеним на інтернет-сайті ФНС Росії).

2. Якщо у мене у власності дві квартири, з якої з них можна отримати податкове вирахування?

Роз'яснення ФНС:

Податкові відрахування не залежить від кількості належних вам житлових приміщень. Це зменшення податкової бази по відношенню до кожної квартири на величину кадастрової вартості її 20 кв.м або в більшому розмірі, якщо таке рішення прийняли представницькі органи місцевого самоврядування.

3. Якщо мій автомобіль знаходиться в розшуку з 2014 року, то чи зобов'язаний я надавати довідку з органів справ про викрадення, щоб податкова звільнила мене від податку?

Роз'яснення ФНС:

Надавати довідку не обов'язково. Положення НК РФ (включаючи статтю 358 про об'єкти оподаткування транспортним податком) не повинні накладати на власника транспортних засобів, що знаходяться в розшуку, обов'язок щодо подання до податкової інспекції документа, що підтверджує факт викрадення (крадіжки) відповідного транспортного засобу.

При необхідності податкова інспекція направить додатковий запит до уповноваженого органу про підтвердження даного факту з вказівкою періоду, з початку якого об'єкт оподаткування числиться в розшуку.

4. Якщо комісія при територіальному органі Росреестра вирішила переглянути кадастрову вартість земельної ділянки в 2016 році (на підставі заяви, поданої в 2016 році), то спричинить це рішення перерахунок земельного податку за 2015 рік?

Роз'яснення ФНС:

Якщо комісія прийняла рішення про перегляд кадастрової вартості в поточному році, перерахунок податку за 2015 рік проводитися не буде. Зміни податкової бази будуть враховуватися при розрахунку податку за 2016 рік.

Виходячи зі статті 391 НК РФ у разі зміни (заперечування) кадастрової вартості земельної ділянки у позасудовому порядку за рішенням комісії при територіальному органі Росреестра відомості про кадастрової вартості, встановленої рішенням комісії, враховуються при визначенні податкової бази починаючи з того податкового періоду, в якому було подано заяву про перегляд кадастрової вартості, але не раніше дати внесення до державного кадастр нерухомості кадастрової вартості, яка була предметом оскарження.

5. Чому розрахунок податку на майно в податковому повідомленні за 2015 рік відрізняється від суми податку, зазначеної в інтернет-сервісі ФНС Росії «Податковий калькулятор»?

Роз'яснення ФНС:

При введенні кадастрового номера об'єкту в інтернет-сервіс ФНС Росії «Податковий калькулятор - розрахунок земельного податку та податку на майно фізичних осіб, сума яких обчислюється виходячи з кадастрової вартості» розрахунок податку проводиться виходячи із значення кадастрової вартості, що міститься в базах даних Росреестра на поточну дату.

У разі, якщо в 2015 році в суб'єкті Російської Федерації були затверджені нові результати державної кадастрової оцінки об'єктів нерухомості, що застосовуються з 2016 року, значення кадастрової вартості на поточну дату, як правило, відрізняється від кадастрової вартості об'єкта на 01.01.2015 р, яку застосовували для розрахунку податку за 2015 рік.

З огляду на цю особливість, для розрахунку податку за 2015 рік у «Калькуляторі» передбачений додатковий режим «ручного» введення кадастрової вартості на обрану заявником дату.

6. У жовтні 2016 року за рішенням ради депутатів в муніципальній освіті зменшена ставка податку на майно з 2015 року. Чи буде зроблено перерахунок податку з формуванням нового податкового повідомлення?

роз'яснення:

Зазначені обставини, що покращують становище платника податків, є підставою для перерахунку податку за 2015 рік. Для користувачів особистого кабінету платника податків перерахунок буде виконаний з розміщенням нового податкового повідомлення в особистому кабінеті.

За отриманням нового податкового повідомлення можна звернутися безпосередньо до податкової інспекції за місцем проживання або за місцем знаходження об'єктів оподаткування.

Результати перерахунку податкових зобов'язань в інших випадках будуть включені до складу податкових повідомлень, які направляються податковими органами в ході кампанії по масовому розсиланні податкових документів в наступному році.

7. Який термін сплати податку вказується в податковому повідомленні, підготовленому після перерахунку земельного податку в зв'язку з прийнятим місцевою радою депутатів рішенням про зменшення податкової ставки з 2015 року?

роз'яснення:

З 2016 року для фізичних осіб встановлено єдиний термін сплати майнових податків не пізніше 1-го грудня року, що настає після закінчення податковим періодом.

У разі перерахунку податковим органом раніше обчисленого податку сплата податку здійснюється за податковим повідомленням в термін, зазначений у податковому повідомленні. При цьому податкове повідомлення повинно бути направлено не пізніше 30 днів до настання терміну, зазначеного в податковому повідомленні.

Джерело: офіційний сайт ФНС.

1. Що робити, якщо я не отримав лист з податковим повідомленням, а оподатковуваного майно у мене є?
Вас в списку немає?
2. Якщо у мене у власності дві квартири, з якої з них можна отримати податкове вирахування?
3. Якщо мій автомобіль знаходиться в розшуку з 2014 року, то чи зобов'язаний я надавати довідку з органів справ про викрадення, щоб податкова звільнила мене від податку?
5. Чому розрахунок податку на майно в податковому повідомленні за 2015 рік відрізняється від суми податку, зазначеної в інтернет-сервісі ФНС Росії «Податковий калькулятор»?
Чи буде зроблено перерахунок податку з формуванням нового податкового повідомлення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online