Як карають за самовільне підключення води?

«Мій син вчинив адміністративне правопорушення - споживання води без договору. Водоканалу було відшкодовано збитки, син вибачився. Конфлікт був вичерпаний, але начальник цеху експлуатації затаїв на нього злість. Через місяць він пише помилковий донос на сина, що той нібито приєднався до діючого водопроводу. Без акту, наряду, не повідомивши сина, виривають його трубу, заявивши, що перерізали приєднання. Але де документ на право знищення труби? Де доказ приєднання? За 3 роки звертався куди тільки можливо, але так нічого і не домігся. Прошу провести вас незалежне розслідування. Микола Овчинников, Бобруйськ ».

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дмитро Янков, заступник голови Могильовського обласного виконавчого комітету:

─ У 1993 році орендним підприємством «Бобруйсктрікотаж» була подана заявка в Бобруйську УКДПП «Водоканал» для отримання технічних умов на підключення житлових будинків 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 22-а, 22-б по вашій вулиці до комунальної водопровідної мережі. Технічні умови на підключення зазначених будинків були видані 3 червня 1993 р на підставі яких Бобруйським бюро був виконаний проект.

Згідно з проектом, вводи до будинків котеджної забудови по вказаній вулиці були запроектовані діаметром 63 мм. Підприємство «Бобруйсктрікотаж» на здійснення врізки в існуючу водопровідну мережу на підприємство «Водоканал» з відповідною заявою не звертався. Отже, даний вид робіт був виконаний самовільно без дозволу і технічного контролю за їх виконанням комунальною організацією.

11 листопада 2011 представники Бобруйського державного підприємства «Водоканал» слюсарем-ремонтником абонентного відділу в присутності домовласника проводилася перевірка стані справності внутрішньої водопровідної мережі. При перевірці було виявлено, що в вашому домоволодінні не оформлений водопровідний ввід і не укладений договір на послуги водопостачання з підприємством «Водоканал». Там же слюсарем був складений акт про самовільне підключення, згідно з пунктом 2.26 Правил користування системами комунального водопостачання та водовідведення в містах і селищах, який і є актом.

За дане порушення було виписано квитанція на сплату збитків, завданих підприємству в сумі Br1 319 860. Акт складено у двох примірниках, господарем квартири підписаний і надалі оплачений виписаний збиток, а також оплачені роботи за підключення до діючих мереж. Підписавши акт, ваш син визнав свою провину. На підставі цього акту працівникам цеху водопровідної мережі керівництвом було дано вказівку провести відключення самовільного приєднання згідно з пунктом 2.27. Правил. Після розкопки введення і відключення від водопровідної мережі згідно з частиною введення і КоАП був складений протокол про адміністративну відповідальність.

У вашого сина не було оформленого водопроводу на момент перевірки, договору на відпуск води і приймання стічних вод, в порушення пункту 5.1.6. Правил він не забезпечив в 3-х денний термін укладення договору з підприємством ВКГ або оформлення заяви-зобов'язання після придбання будинку в свою власність.

У проектній документації, яку ви надали до суду, діаметр вступної труби вказано 63 мм, а при виробництві розкопки була виявлена ​​труба діаметром 25 мм. Чи правомірно виникає питання, хто проклав трубу даного діаметра до зазначеного домоволодіння, яка не відповідає проектному рішенню і чому ваш син споживав воду, не оплачував її вартості, і як можна не побачити приєднання в діючий водогін, якщо вода справно надходила в будинок?

Таким чином, на момент відключення введення проект на позамайданчикові мережі водопроводу по вашій вулиці існував, але водопровідний ввід не був оформлений належним чином.

Самовільне підключення прирівнюється до самовільного користування в частині оплати за спожиті послуги водопостачання, тобто при виявленні даного підключення його власник виробляє організації відшкодування шкоди, розмір якого визначається за пунктом 4.5. Правил.

Оплата за спожиті послуги не звільняє власника самовільного підключення від встановленої законодавством відповідальності за таке підключення.

Важливо відзначити те, що в 18 грудня 2013 року судом Бобруйського району і Бобруйська було винесено рішення, згідно з яким вашому синові було відмовлено в задоволенні збитків і моральної шкоди, які, на його думку, були заподіяні діями посадових осіб підприємства «Водоканал» відключення самовільного підключення до житлового будинку.

При розгляді цивільної справи за касаційною скаргою Могилевський обласний суд прийшов до висновку, що фактичні обставини справи судом Бобруйського району і Бобруйська встановлені повно і правильно, рішення є законним і обґрунтованим.

Крім того, рішення суду за позовом вашого сина до БУКДПП «Водоканал», були перевірені в порядку нагляду Генеральною прокуратурою.

[email protected]

Вас затопили сусіди? Обрахували в магазині? Необгрунтовано оштрафували? Вам важко у вирішенні повсякденних проблем в сфері житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту? Чи не вважаєте спільної мови з адміністрацією району, ДАІ, банком або турфірмою?
надсилайте нам ваші питання і скарги.

Помітили помилку? Будь ласка, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Але де документ на право знищення труби?
Де доказ приєднання?
Обрахували в магазині?
Необгрунтовано оштрафували?
Вам важко у вирішенні повсякденних проблем в сфері житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту?
Чи не вважаєте спільної мови з адміністрацією району, ДАІ, банком або турфірмою?
Помітили помилку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online