Міграція населення в Росії - головні питання міграції і мігрантів МВС Росії

  1. Розміщення і міграція населення
  2. Плюси і мінуси міграції
  3. послуги мігрантам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті

Міграція населення являє собою переміщення людей з одного регіону в інший. Росія не є винятком. Щорічно мігранти переїжджають цілими сім'ями в інші регіони країни, вважаючи, що там життєві умови більш комфортні в соціальному і матеріальному планах.

Можливо вам буде цікаво: Можливо вам буде цікаво:

Статистичне вивчення міграції населення тривало і в 2017 році. Дана процедура ініційована урядом Російської Федерації і делегована Федеральній службі державної статистики (Росстат).

Мігранти в Росії в 2017 році враховані в розрізі міського та сільського населення. Наприклад, на початок 2017 року внутрішньоросійськими міграція (не враховуючи міграцію із зарубіжних країн) склала в сумі:

  • міського населення - 2897 707 осіб;
  • сільського населення - 1233 546 осіб;
  • всього мігрували - 4131 253 людини.

На початок 2017 року серед загального числа мігрантів виділяють:

Зміна чисельності провідних міст Росії на початок 2017 року:

  • Мігранти в Москві: прибулі - 238 202 громадянина, які вибули - 209 150 чоловік. Міграційний приріст склав 29 052 громадянина.
  • Мігранти в Санкт-Петербурзі в 2017 році: що прибули відвідувань - 232 663 громадянина, які вибули - 187 954 людини. Міграційний приріст склав 44 709 громадянина.

Інформація щодо розміщення даних про чисельність і міграції населення Російської Федерації за станом на 01.01.2017 року розміщена в офіційному джерелі за посиланням :

Таблиці за кількістю прибулих і вибули громадян Росії розміщені за посиланням :

З початку 2000-х років в Росії "хлинув" потік мігрантів з країн Середньої Азії, Закавказзя та колишнього СНД. Російська Федерація залучає таких громадян до сих пір за рахунок підвищеного рівня заробітку в порівнянні з доходами в їх рідному регіоні. Також люди змінюють своє місце проживання через пошуку більш розвиненої інфраструктури і комфортного рівня життя.

Головне питання по мігрантам РФ полягає в збільшенні демографічного рівня населення, а також у підтримці конкурентоспроможного ринку праці. Потік населення, що рухається по території Росії, може не тільки створювати позитивну тенденцію демографічного зростання, але і провокувати соціальні конфлікти і породжувати економічні проблеми.

Проблеми мігрантів повинні вирішуватися на законодавчому рівні. Важливо впорядкувати чинних законів. Тому в 2017 році в МВС Росії піднімалося питання про створення міграційного Кодексу РФ. Такий документ об'єднає існуючі закони, внесе поправки і виключить спірні моменти. Крім того, структури МВС Росії ставлять перед собою завдання припинення нелегальної міграції.

Крім того, структури МВС Росії ставлять перед собою завдання припинення нелегальної міграції

Міграційні відносини регулюються такими законодавчими актами:

  • Федеральний закон від 18 липня 2006 року № 109 "Про міграційний облік іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації";
  • Федеральний закон від 25 липня 2002 року № 110 "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації";
  • Федеральний закон від 7 червня 2017 року № 111-ФЗ "Про внесення змін до Федерального закону" Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію "і статтю 6 Федерального закону" Про правове становище іноземних громадян у РФ ";
  • Федеральний закон від 15 серпня 1996 року № 114 "Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію";
  • Постанова Уряду Російської Федерації від 15 січня 2007 року № 9 "Про порядок здійснення міграційного обліку іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації".

Поняття міграції населення включає в себе переміщення об'ємних мас людей (найчастіше цілими сім'ями і діаспорами) з одного регіону в інший. Зміна місця перебування може стосуватися регіону проживання, країни або держави. Зазвичай міграція здійснюється на великі відстані.

Зазвичай міграція здійснюється на великі відстані

Міжнародна міграція населення включає в себе зміну не тільки регіону проживання, а й країни. Повернення на колишню батьківщину також є ознакою міжнародної міграції.

Розміщення і міграція населення

Рухи мас людей по території країни є розселення, а "просторовий малюнок" даного розселення є розміщенням населення.

Міграція може бути наступних видів:

До основних типів розміщення населення відносять:

Об'ємні переміщення людей не проходять без сліду для загальної картини життя в країні. Наслідки міграції носять позитивний, а також негативний характер.

Плюси і мінуси міграції

Основні позитивні сторони міграції:

Негативні сторони міграції:

Міжнародну міграцію населення прийнято ділити наступні типи:

  • з країн, що розвиваються в розвинені країни;
  • всередині розвиненої країни;
  • між країнами, що розвиваються;
  • з країн колишнього СНД;
  • переїзд висококваліфікованих співробітників з розвинених в країни, що розвиваються;
  • мігрант за програмою державного характеру.

Незалежно від типу міграції, кожен прибулий громадянин зобов'язаний отримати карту міграції. Згідно зі статтею 2 Федерального закону від 25 липня 2002 року № 110 "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації" карта міграції є документ, що містить дані про який прибув особі, включаючи термін його перебування в регіоні.

Згідно зі статтею 2 Федерального закону від 25 липня 2002 року № 110 Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації карта міграції є документ, що містить дані про який прибув особі, включаючи термін його перебування в регіоні

Стаття 2 Федерального закону від 25 липня 2002 року № 110 "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації":

"Міграційна карта - документ, який містить відомості про в'їжджають або прибули в Російську Федерацію іноземного громадянина або особу без громадянства та про термін їх тимчасового перебування в Російській Федерації, що підтверджує право іноземного громадянина або особи без громадянства, які прибули в Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи, на тимчасове перебування в Російській Федерації, а також службовець для контролю за тимчасовим перебуванням в Російській Федерації іноземного громадянина або особи без громадянства. "

Крім ведення обліку рівня приросту населення, МВС РФ стежить за каналами міграції - легальні (туризм, транзитний проїзд, переїзд по робочих моментах та інше) або незаконні (в країнах зі значним обмеженням в правах в'їзду для іноземних осіб, а також не задокументована трудова міграція) .

послуги мігрантам

Деякі компанії пропонують свої послуги мігрантам з тимчасової реєстрації і міграційного обліку, заповненні необхідних документів, переказів і нотаріальному завіренні документів, оформлення патентів на трудову діяльність, страховок, міграційної карти та інші юридичні послуги. Дані сервіси можна знайти в інтернеті.

Питання щодо міграційного обліку можуть бути дозволені через звернення до фахівців територіальних відділень МВС РФ, відповідальних за облік мігрантів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online