Зовнішнє оздоблення фасаду: поради щодо вибору виду і стилю обробки для зовнішньої частини житлового будинку

  1. Детально продумайте образ вашого будинку.
  2. Враховуйте архітектуру самого будови.
  3. Природа і околиці можуть бути цікавим фоном для фасаду будинку.
  4. Фасад будинку може відображати ваші враження або ж переваги, передавати дух конкретної історичної епохи.
  5. Особливу увагу приділіть підбору оздоблювальних матеріалів.
  6. Не забувайте про благоустрій.
  7. Архітектурні деталі не будуть зайвими.
  8. Кольори для фасадів за часом доби.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зовнішній вигляд будинку здатний виділити будову в рядах інших будинків, розповісти гостям про характер і смакові переваги власників. Колір оздоблення фасаду може створювати певний настрій, викликати певні емоції - все залежить виключно від ваших побажань і фантазії.

При бажанні дому можна надати солідність і респектабельність або ж навпаки - зробити зовнішній вигляд будівлі скромним, але при цьому неймовірно затишним.

При бажанні дому можна надати солідність і респектабельність або ж навпаки - зробити зовнішній вигляд будівлі скромним, але при цьому неймовірно затишним

Оздоблення фасаду комбінована.

Вибору зовнішньої обробки фасаду варто обов'язково приділити увагу, тому що фасадна частина будинку - це візитна картка його господарів, і нижче ми наведемо корисні рекомендації по зовнішній обробці будинків від дизайнерів і професійних будівельників.

Детально продумайте образ вашого будинку.

Перш ніж приступати до облицювальних робіт - обов'язково подумайте: а як повинен виглядати ваш будинок із зовнішнього боку.

Стилів обробки фасадів безліч: можна вибрати і яскравий ультрасучасний варіант і щось суворе і аристократичність, зробити з дому казковий замок або ж особняк царственої особи. Але у виборі дизайну важливо знати і міру: якщо не підійти до підбору стилістики з помірністю і грамотно, в результаті всіх старань можна отримати не гарний фасад, а щось несмачне і недоладне.

Сучасний спосіб облицювання заміського будинку.

Враховуйте архітектуру самого будови.

Вишуканість і естетичність житлового будови складаються з різних елементів, а тому фонова палітра зовнішнього дизайну завжди вибирається з урахуванням стилю архітектури будинку. Нестандартні одноповерхові будинки в стилі Райта, наприклад, категорично не сприймають надмірного помпезного декору, а ось дому-замку деякий зовнішній шик зовсім не зашкодить.

Нестандартні одноповерхові будинки в стилі Райта, наприклад, категорично не сприймають надмірного помпезного декору, а ось дому-замку деякий зовнішній шик зовсім не зашкодить

Стильний проект заміського будинку в стилі Райта.

Одноповерховий будинок в стилі хай-тек зажадає внести у зовнішнє оформлення деталі сучасні, але знову ж таки - вони повинні бути мінімалістичним, а ось для особняків в дусі Середземномор'я або вікторіанської епохи декоруючі деталі підбираються яскраві і помітні.

Якщо ви самі погано розбираєтеся в архітектурних стилях і напрямках - почитайте тематичні сайти в інтернеті або ж зверніться за допомогою до професійного дизайнера.

Якщо ви самі погано розбираєтеся в архітектурних стилях і напрямках - почитайте тематичні сайти в інтернеті або ж зверніться за допомогою до професійного дизайнера

Особняк в стилі хай-тек.

Природа і околиці можуть бути цікавим фоном для фасаду будинку.

Черпати натхнення та ідеї можна в навколишньому світі. Якщо у вашого будинку росте дикий сад або ж є ліс - цікаво буде виглядати оздоблення фасаду приватного будинку короїдом, оформлення будови в скандинавському стилі або ж під альпійське шале.

Оздоблення фасаду приватного будинку панелями з полівінілхлориду підійде до ландшафту більш сучасному, але знову, таки не суворому, не схожої на сади Версаля.

Використання природи в якості фону.

Фасад будинку може відображати ваші враження або ж переваги, передавати дух конкретної історичної епохи.

Хочете розповісти сусідам і гостям про ваші уподобання або ж враження про якусь подорож? Не бійтеся відобразити їх у зовнішній обробці вашого будинку і виборі квітів для неї. Наприклад, якщо ви чудово провели відпустку в екзотичних країнах - яскраві кольори в обробці фасаду завжди будуть вам нагадувати про райських куточках планети.

Якщо ж ви оселилися в районі зі старовинною архітектурою в дусі певної епохи, найрозумніше буде вибрати обробку для фасаду, яка буде відображати конкретний стиль і естетику часу. Тут можуть допомогти візити в музей, статті в інтернеті, пошук книг і фотографій в бібліотеці.

Оздоблення фасаду як відображення вражень про подорожі.

Особливу увагу приділіть підбору оздоблювальних матеріалів.

Вибору матеріалів для облицювальних робіт варто приділити максимум уваги, так як різні види будматеріалів мають різні властивості, різну текстуру. Наприклад, фасад будинку в стилі фахверк може проводитися як матеріалами натуральними - деревом або ж цеглою, так і матеріалами сучасними - поліуретаном. Фасади в інших стилях можуть зажадати більш суворого добору будматеріалів.

Фасади в інших стилях можуть зажадати більш суворого добору будматеріалів

Фасад будинку в стилі фахверк.

Для розуміння, які саме матеріали підійдуть саме у вашому випадку, радимо вам вивчити особливості різних стилів або ж отримати консультацію у професійного дизайнера.

Не забувайте про благоустрій.

Навіть найкрасивіший фасад може виглядати непривабливо, якщо пейзаж поруч з будинком неохайний і недоглянутий. В ідеалі потрібно досягти гармонії між будинком і ландшафтом , Який його оточує. Будинок можна відтінити грамотно і продумано висадженими деревами, створенням красивою галявини, газонами з соковитою зеленою травичкою.

Будинок можна відтінити грамотно і продумано висадженими деревами, створенням красивою галявини, газонами з соковитою зеленою травичкою

Будинок в середземноморському стилі.

Архітектурні деталі не будуть зайвими.

Вибравши колірну гамму обробки фасаду, подумайте і про архітектурні деталі, які могли б внести родзинку в загальний дизайн . Можна вибрати особливу конструкцію для вікон, цікаві варіанти покрівельної обробки, оформлення відсотків.

Традиційно архітектурні деталі фарбуються в ті ж кольори, які обрані основними кольорами для обробки зовнішньої частини будинку, але можна пограти і з контрастами.

Ефектний фасад двоповерхового цегляного будинку.

Кольори для фасадів за часом доби.

Неправильно вибирати палітру кольорів для оформлення зовнішньої частини будівлі тільки по виду в денний час доби. Важливо подумати і про те, як вибрані кольори і відтінки будуть виглядати в інший час доби, наскільки вони будуть впливати на візуальне сприйняття будинку. У розрахунок варто брати і природне освітлення при різній погоді.

Пояснимо на простому прикладі: якщо будинок, зарослий садом пофарбувати в зелені кольори - в темряві і в сутінках при похмурій погоді його буде важко знайти. Він просто зіллється із загальним пейзажем.

Приклад стильного колірного рішення.

І нарешті, можна вдатися і до досить простому варіанту: оформити фасадну частину по колірній схемі району, в якому побудований ваш будинок. У цьому випадку ваше житло по зовнішнім виглядом не буде вибиватися із загального ансамблю, але це не завжди погано, а крім того - і досить економічно.

Хочете розповісти сусідам і гостям про ваші уподобання або ж враження про якусь подорож?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online