Процедури «Фінансове оздоровлення»

  1. Що таке «Фінансове оздоровлення» і все, що з ним пов'язано
  2. Хто такий адміністративний керуючий і мета його діяльності
  3. Що розуміється під процедурою «Зовнішнє управління» та мета її проведення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні в статті ми розповімо про таких процедурах банкрутства, як «Фінансове оздоровлення» і «Зовнішнє управління» Сьогодні в статті ми розповімо про таких процедурах банкрутства, як «Фінансове оздоровлення» і «Зовнішнє управління». Будуть розібрані такі пункти:

  1. Що таке «Фінансове оздоровлення» і все, що з ним пов'язано
  2. Хто такий адміністративний керуючий і мета його діяльності
  3. Що розуміється під процедурою «Зовнішнє управління» та мета її проведення
  4. Хто такий зовнішній керуючий і мета його роботи

Що таке «Фінансове оздоровлення» і все, що з ним пов'язано

«Фінансове оздоровлення» - це процедура в справі банкрутства, яка вводиться судом за заявою самого боржниками, або інших осіб, які беруть участь в цій справі. Метою процедури є повне виконання вимог перед кредиторами і відновлення платіжної спроможності боржників.

Особа, яка подає заяву про введення процедури «Фінансове оздоровлення», крім заяви, ще має надати арбітражному суду наступні:

  1. План по проведенню оздоровлення фінансового стану боржників;
  2. Графік, за яким буде відбуватися розрахунок за вимогами кредиторів;
  3. Документ, який підтверджує, що такий рішення було прийнято зборами кредиторів або його уповноваженим органом;
  4. Список кредиторів, які проголосували за відкриття цієї процедури;
  5. Документ, який підтверджує, що графік по погашенню боргів перед кредиторами, буде строго дотримуватися боржником.

Після того, як суд розглянув заяви подавав особи, він приймає рішення про введення процедури або ж відмовляє в цьому. Як показує статистика, у більшості випадків арбітражний суд виносить позитивне рішення.

З дня, як суд ухвалив про відкриття процедури «Фінансове оздоровлення», призначається адміністративний керуючий. Також суд визначає термін проведення відповідної процедури.

За діяльністю боржниками зазвичай стежить його керівництво За діяльністю боржниками зазвичай стежить його керівництво. Але якщо буде подано заяви адміністративним керуючим або зборами кредиторів в судову інстанцію про відсторонення керівництва боржників, то управляти його діяльністю буде адміністративний керуючий.

Після того, як керуючий почав стежити за діяльністю боржників, він (боржник) не може укладати угоди без відома адміністративного керуючого. Особливо ті, які тільки збільшують суму заборгованості боржника.

Хто такий адміністративний керуючий і мета його діяльності

Адміністративний керуючий - це особа, яка призначається судом після відкриття процедури «Фінансове оздоровлення». Термін його роботи визначає теж суд.

Мета діяльності адміністративного керуючого полягає в спостереженні за виконанням указів суду боржником.

В обов'язки керуючого входить введення реєстру вимог кредиторів, контролювання дій боржників, організація зборів кредиторів і надання звітів за запитом суду.

За 30 днів до закриття процедури «Фінансове оздоровлення» боржників зобов'язаний надати керуючому звіт з погашення заборгованостей.

Після перегляду наданих звітів боржником адміністративний керуючий направляє висновок кредиторам.

У разі, їли вимоги кредиторів не були виконані або керуючому протягом місяця не були надані відповідний звіт, то керуючий має право з кредиторами подати спільну заяву до суду про відкриття процедури «Зовнішнє управління» або про визнання особи неспроможним боржником.

Що розуміється під процедурою «Зовнішнє управління» та мета її проведення

«Зовнішнє управління» - це процедура в банкрутство, яка призначається за заявою адміністративного керуючого або кредиторів. Мета проведення процедури - відновлення платіжної спроможності боржника, тобто вона схожа з метою процедури «Фінансове оздоровлення». Управління боржником передається зовнішньому керуючому.

З того дня, як була відкрита процедура під назвою «Зовнішнє управління», все керівництво боржника звільняється. Протягом перших трьох днів після введення процедури боржників зобов'язаний передати адміністративному керуючому бух. звіти та інші фінансові документи.

Максимальний термін, на який може бути введена така процедура, становить не більше 1,5 року. Вона ж може бути продовжена на шість місяців.

Зовнішній керуючий - це і є арбітражний керівник , Який призначається за рішенням суду. Мета його роботи - управління боржником.

Зовнішній керуючий має право на розпорядження об'єктами майна боржника для виконання план управління.

Керівник повинен ввести реєстр вимог кредиторів і бух. звіт. Також він зобов'язаний надати по завершенню процедури звіт про виконану роботу.

За підсумкового звіту арбітражний суд виносить рішення про завершення процесу з питань банкрутства або ж про відкриття процедури «Конкурсне управляє».

Наша компанія надає послуги зовнішнього і адміністративного керуючого. Вартість послуг ви можете дізнатися в розділі «Ціни».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online