Мінекономрозвитку хоче скасувати 10 видів ліцензій в сфері зовнішньої торгівлі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

10 видів ліцензій в сфері зовнішньої торгівлі можуть скасувати / regioninvest.by

Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує скасувати 10 видів ліцензій в сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Текст відповідного законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України (щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності)" опублікований на офіційному сайті міністерства.

"У разі прийняття проекту Закону України зменшується рівень регуляторного навантаження в сфері зовнішньої торгівлі", - йдеться в пояснювальній записці.

Законопроект передбачає скасування ліцензування експорту та імпорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, матриць і дисків для лазерних систем зчитування.

Крім того, згідно з проектом закону, скасовуються фінансові санкції за несвоєчасну подачу звітів щодо експортно-імпортних операцій зі спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України подало на розгляд Верховної Ради 14 законопроектів щодо дерегуляції економіки.

Раніше міністр економрозвитку Павло Шеремета заявив, що однією з ключових завдань уряду є формування регуляторної платформи, яка дозволяє Україні увійти до першої десятки країн за легкістю ведення бізнесу. Для цього Мінекономрозвитку має намір в найближчі кілька місяців зробити активні кроки з дерегуляції економіки, максимально використовуючи досвід провідних країн рейтингу Doing Business, таких як Грузія, Сінгапур, Гонконг, Малайзія та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online