Виноград сорту Тайфи

  1. характеристики сорту
  2. рівень врожайності
  3. Посадка і догляд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виноград - є одним з перших рослин, яке людина почала культивувати. Багато хто знає, що виноградарство початок процвітати досить давно, багато тисяч років тому. Вирощували виноград також і стародавні греки, «перетворюючи» його в вино.

Дана стаття спрямована на більш детальне ознайомлення з таким сортом винограду як Тайфи. У цій статті читач знайде відповіді на такі питання: характеристика самого сорту, рівень його врожайності і знайде поради щодо успішної посадки, а також поради щодо правильного догляду за цією рослиною.

характеристики сорту

Різна історична література говорить, що чудовими на смак ягодами винограду позначеного нами сорти ласували ще в VII - VIII століттях нашої ери. Цей факт говорить нам про те, що якщо цей сорт дійшов і до нашого часу, значить, він дійсно заслуговує усіляких похвал. У цього сорту винограду є й інші назви, які можна зустріти сьогодні, а саме: Тайфи Сурьх, Гіссорі, і Тоіпі-Кизил. Уже широке поширення цього сорту винограду сталося з Самаркандської виноградників, де він також активно культивувався.

Кущі винограду Тайфи по праву вважаються сильнорослими. Повне дозрівання врожаю - пізніше, в середньому від 155 до 175 днів (з моменту розпускання бруньок до абсолютно повного дозрівання ягід). Виноградне листя даного сорту винограду зазвичай великі, форма у них зазвичай довгасто-округла. Сама виноградна кисть теж досить велика, її вага варіюється в середньому від 1,5 до 2,3 кілограмів. Грона винограду мають стандартну конічну форму.

Ягоди винограду Тайфи овальної форми і вважаються великими, середня вага однієї ягоди буває в межах від 6 до 9 грамів. Довжина ягоди цього винограду може досягати 3 сантиметрів в довжину. Коли ягода повністю дозріла, її шкірка має темно-рожевий відтінок. Сама шкірка досить міцна, проте це ніяк не впливає на смакові відчуття. М'якоть ягоди дуже соковита, м'ясиста. Усередині кожної ягоди можна зустріти по кілька невеликих кісточок.

Позначений нами сорт винограду має два різновиди, а саме: білий Тайфи і рожевий Тайфи. Ці два різновиди, по суті, мають однакові сортові характеристики, відмінність лише в розмірі самих ягід і за кольором відповідно. Треба відзначити, що все-таки рожевий Тайфи трохи більше затребуваний, тому що через колір його ягід з нього можна приготувати різні вина, джеми, родзинки і т.д.

д

рівень врожайності

При дотриманні основних правил щодо вирощування, а також при правильному догляді за цим сортом винограду Тайфи з кожного його куща з 1 гектара можна очікувати від 18 до 20 тонн. Цей факт, разом з тим, що даний сорт винограду швидко приживається на різних грунтах, дуже прихильно як впливав, так і впливає на широке його поширення.

Після посадки саджанців, перший урожай можна очікувати вже на 3 рік зростання, а на 4 рік зростання вже почнеться повноцінне плодоношення.

З усього перерахованого вище можна позначити гідності даного сорту, проте необхідно сказати кілька слів і про його мінуси. Даний сорт негативно переносить перепади температур (особливо в зимову пору року), тому необхідно заздалегідь подумати щодо накриттів і т.д., щоб врятувати рослину від смерті. Також важливо повідомити, що недостатність освітлення, дефіцит сонячного світла дуже негативно позначається як на якості плодів, так і на самій рослині в цілому.

Посадка і догляд

Перед самою посадкою за стандартною схемою необхідно підготувати саме місце для посадки і звичайно грунт. Грунт зазвичай добре перемішують з перегноєм, потім в центрі посадкової ями визначається опора, для підтримки зростаючої втечі. Зазвичай виноград садять так, щоб протягом усього дня сонячне світло було в повному доступі.

Якщо посадка призначена на відкритій місцевості, то необхідно з західної та північної сторони обладнати паркани, щоб захистити майбутній виноградник від холодів і вітрів, які можуть негативно позначитися на загальному стані рослини і на всьому подальшому нього розвитку і зростання.

Щоб забезпечити собі відмінний, якісний урожай, необхідно дотримуватися деякі обов'язкові правила по догляду за цим сортом винограду:

  • в обов'язковому порядку цього сорту необхідно освітлення. Відсутність повноцінного сонячного світла вплине на погіршення, як самого якості ягід, так і на рівень самого врожаю;
  • необхідні додаткові поливи. Такі дії необхідні в періоди посухи, а також коли настає період наливання кистей;
  • як і будь-яка інша рослина, виноград Тайфа тільки позитивним чином зустріне добрива (гній, перегній і т.д.), як додаткову допомогу в зростанні і розвитку. Також приблизно один раз на місяць рекомендують підгодовувати фосфорно-калійними добривами або азотом.
  • навесні і восени слід обрізати виноград, так як лоза може втомлюватися від перевантаження;
  • рекомендують також для профілактики захворювань, а також шкідників обробляти виноград спеціальними засобами. Такі дії слід, звичайно, робити до початку масового цвітіння, або вже коли все відцвіте.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online