Продаю борг по розписці

  1. Як правильно пишеться розписка в отриманні грошових коштів? Кілька днів тому під час укладання авансового...
  2. Як правильно писати розписку про отримання грошових коштів?
  3. Зразок розписки отримання грошових коштів.
  4. Продати борг? Готовий купити!
  5. Куплю борг юридичної особи!
  6. Умови придбання боргів (укладення договору уступки права вимоги):
  7. Замість висновку невелика історія
  8. Продаж боргу фізичної особи колекторам
  9. Які борги можна продати і кому
  10. Як продати борг колекторам
  11. Продаж боргу за виконавчим листом
  12. Нюанси угоди і права сторін
  13. Держмито за подачу позовної заяви
  14. Правила сплати держмита
  15. особливості сплати
  16. Пільги зі сплати мита
  17. Дивіться також:

Як правильно пишеться розписка в отриманні грошових коштів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як правильно пишеться розписка в отриманні грошових коштів

Кілька днів тому під час укладання авансового угоди я попросила продавця квартири написати розписку про отримання грошових коштів за договором. На що він здивувався: «Навіщо Вам розписка на гроші? У договорі ж написано, що я гроші отримав! »Довелося провести йому лікнеп і роз'яснити, навіщо взагалі потрібна розписка, як її правильно скласти, чи треба її завіряти ... А ось Ви знаєте?

Навіщо потрібна розписка в отриманні грошових коштів?

Будь-яка передача коштів випливає з договору сторін. Цей договір може бути як в усній, так і в письмовій формі. Коли сторони домовляються між собою, вони створюють взаємні зобов'язання один перед одним. Наприклад, при продажу квартири сторона продавця зобов'язується передати квартиру покупцеві, а сторона покупця зобов'язується оплатити квартиру.

Однак, підписи, які стоять на договорі, кажуть про укладення договору, а не його виконанні. Виконання будь-якою стороною зобов'язань по оплаті має підтверджуватися документом: чеком, прибутковим ордером, квитанцією. У разі, коли підтвердження оплати повинен видати людина (фізична особа) мова йде про розписці в отриманні грошових коштів.

В угодах з квартирами розписка на гроші може підтверджувати як повне виконання фінансових зобов'язань, так і часткове. Наприклад, при покупці квартири часто передачі основної суми передує внесення передоплати у вигляді авансу або завдатку. У будь-якому випадку при передачі грошей фізичній особі потрібно вимагати коректно оформлену розписку про отримання грошових коштів.

Грошова розписка потрібна, перш за все, боці, що передає гроші, щоб мати підтвердження факту оплати в спірних ситуаціях, а також перед третіми особами. Неоране поле для спірних і конфліктних ситуацій - ринок орендного житла. Наймодавці в більшості випадків відмовляються писати розписки в отриманні грошей нанамателям, побоюючись їх появи в податковій. Наймачі, погоджуючись на такий стан справ, стають вічними заручниками ризику дострокового розірвання договору найму через «систематичної несплати» орендних платежів. Іншими словами, навіть якщо наймач і платив справно за квартиру, але розписок не колекціонував, довести це буде неможливо.

Як правильно писати розписку про отримання грошових коштів?

Отже, коли в голові назавжди відклалося, що гроші потрібно міняти на розписку про їх отримання фіз Отже, коли в голові назавжди відклалося, що гроші потрібно міняти на розписку про їх отримання фіз.особою, важливо запам'ятати основні принципи складання розписок про отримання грошових коштів. Недотримання цих принципів тягне нікчемність розписки, а користі від такої розписки, як Ви розумієте, немає ніякої.

• Розписка повинна бути написана особою, яка має повноваження на отримання грошей. Якщо Ви знімаєте квартиру, господинею якої є мати, не варто передавати гроші під розписку синові, якщо у нього немає нотаріального доручення. Якщо Ви вносите завдаток за квартиру агенту, переконайтеся, що у нього є повноваження щодо прийняття передоплати.

• Розписка на гроші пишеться на аркуші паперу повністю від руки СИНЬОЇ (не чорною !!) ручкою. Є суперечки щодо необхідності написання всього тексту розписки від руки, адже якщо справа дійде до подчерковедческой експертизи, то написаних без скорочень прізвища, імені та по батькові з підписом буде досить, щоб визначити авторство. Однак, особисто я дотримуюся консервативних поглядів на написання розписок і вимагаю писанини.

• Виправлення, помарки, закреслення, підтирання в розписці про отримання грошей неприпустимі. Знову ж таки, можна внести виправлення зі виноскою «виправленому вірити» і підписом одержувача грошей, але в таких випадках я наполягаю на тому, щоб розписку переписали начисто.

Нотаріальне посвідчення рукописної розписки про отримання грошових коштів не потрібно. Така розписка - самостійний легітимний документ, нотаріус не додасть їй ваги або гарантій. Іноді на розписці розписуються треті люди про те, що дана розписка написана в їх присутності. Часто сам покупець квартири (одержувач розписки) ставить свій підпис десь на зворотному боці, підтверджуючи, що розписка написана в його присутності. Ця практикується, коли розписку про отримання грошей продавець пише при підписанні договору купівлі-продажу до отримання грошей і зберігає у себе протягом реєстрації договору, а після отримання документів змінює розписку покупцеві на ключ від банківської комірки, де лежать гроші.

• Копія розписки про отримання грошових коштів, так само як і нотаріальна копія, не має юридичної сили. Бережіть оригінали.

• На розписці повинні бути зазначені місце написання розписки - зазвичай пишеться зверху від лівого краю, і дата прописом (перше січня дві тисячі тринадцятого року)

• Загальна структура розписки про отримання грошей виглядає так: Я, (хто? Паспортні дані), отримав від (від кого? Паспортні дані) грошову суму в розмірі (сума цифрами) (з великої літери сума прописом) рублів за (за що?) . Грошова сума отримана повністю, матеріальних претензій до (до кого?) Не маю.

• Паспортні дані в розписці потрібно вказувати найповніші: ПІБ, дата народження, паспорт серія і номер, ким і коли виданий, код підрозділу, адреса реєстрації. Це стосується і того, хто дає, і того, хто отримує гроші.

• Обов'язково потрібно вказати, за що передаються гроші (за квартиру за адресою: ...), а також призначення платежу (як аванс, завдатку, оплати вартості за договором, платежу за оренду за січень 2013р). Також можна вказати посилання на відповідний договір (договір найму від 01.01.2012р., Договір купівлі-продажу №36 від 05.06.2011).

• В кінці розписки в отриманні грошових коштів ставляться прізвище, ім'я, по батькові без скорочень і підпис.

Зразок розписки отримання грошових коштів.

Москва Шосте січня дві тисячі п'ятого року.

Я, Іванов Іван Іванович, 19.03.1976 р.н., паспорт 46 05 №338792, виданий 12.09.2004г. ОВД «Бєляєво» Москви, код підрозділу 502-167, зареєстрований за адресою: Москва, шосе Ентузіастів, д.46, кв.13, отримав від Сидорової Олени Петрівни, 23.09.1980 р.н., паспорт 46 04 №432212, виданий 04.10.2005г. ТП №4 Міжрайонного ОУФМС Росії по Московській області в Одинцовському районі, код підрозділу 502-119, зареєстрована за адресою: Московська область, Одинцовський район, г.Одінцово, вул. Маршала Жукова, буд.1, кв.17, грошову суму в розмірі 3 500 000 (Три мільйони п'ятсот тисяч) рублів за продану мною квартиру за адресою: Московська область, Одинцовський район, сел. ВНІІСОК, вул. Михайла Кутузова, буд.1, кв.133. Грошова сума отримана мною повністю, матеріальних претензій до Сидорової О.П. не маю.

realty-ask.ru

Продати борг? Готовий купити!

Привіт, друзі! Давайте поговоримо про вічне! Про борги! Про кредиторів!

Знову заводжу цю тему, ну, ось подобатися вона мені. Це тому, що мені за родом діяльності багато разів доводилося мати справу з боржниками. Відразу скажу: своїм боржникам я прощаю все борги, готовий все забути. Не забуду тільки в тому випадку, якщо забути про борги буде образливо для мене.
Адже бувають борги, які виникають в результаті заподіяння шкоди обманом або зловживанням моєї добротою. Є такі боржники!

Нехай пробачать мене юридично грамотні читачі, але цю статтю я навмисно буду писати більш звичною мовою. Роблю це в інтересах юридично неосвічених громадян. Не кожному дано відрізнити цессию від поступки права вимоги ... Жарт! Це одне і теж.

Куплю борг юридичної особи!

Звичайно правильно буде сказати, куплю право вимоги до вашого боржника Звичайно правильно буде сказати, куплю право вимоги до вашого боржника. Пишу, що куплю борг, виключно з метою досягнення розуміння з точки зору читача.

Так ось, мене дуже цікавлять борги юридичних осіб. Готовий купити борги юридичної особи. Тобто якщо юридична особа має вам, шановний читачу, і ви вважаєте цю дебіторську заборгованість не перспективною, телефонуйте, пишіть! Я готовий розглянути можливість купити такі борги. Якщо, звичайно, ви готові їх продати, або ви не хочете вибивати борги, або просто у вас стоїть завдання позбутися (в переносному сенсі) від боржника і його боргу. Навіщо мені це треба, запитає досвідчений читач, що задумав автор цієї статті? Відчуваю, як примружилися ваші очі. Відповідь проста: я збираю колекцію, і мені не вистачає кілька боргів. Це, звичайно, жарт! Але насправді я, може, і стягувати їх не буду. Вирішу коли переоформимо вашу «дебеторкой», яку ви вважаєте безперспективною, на моє ім'я.

Природно, що купую я тільки дійсне право вимога. Тобто в ідеалі у вас повинен бути виконавчий лист (тобто я готовий купити борг за виконавчим листом), або рішення суду, яке набрало законної сили (це фактично те ж саме, що виконавчий лист).

Увага акція: готовий купити право вимоги по документу, що підтверджує ваше право вимога до боржника, і сам доведу справу до суду! Ви тільки подумайте, наскільки вигідно це припущення. Це просто диво, а не пропозиція! Я «забираю» проблемного боржника, сам з ним суджуся, а вам за це ще й оплачую!

Умови придбання боргів (укладення договору уступки права вимоги):

Право вимога має настати!

Ваш боржник повинен бути неперспективним.

Мене цікавлять тільки юридичні особи і тільки борги цих юридичних осіб.

Документи повинні вити «первинними», або має бути рішення суду вступило в законну силу або виконавчий лист.

Ну, що, вже мрієте продати борг?

Після того, як ви прийняли важливе для вас рішення про продаж боргів, ми укладаємо договір поступки права вимоги. Деякі називають цей договір поступки права вимоги боргу, але це не правильно.

Хочу ще раз звернути увагу на те, що я навмисно допустив в цій статті юридичні неточності в інтересах читача. Укладати будь-які договори ми будемо в точній відповідності з чинним законодавством і формулювання будуть точними. Отже, ми укладаємо договір цесії, ви передаєте мені необхідні первинні документи. Я справляю оплату за поступку права вимоги. Ваш боржник ставати для вас колишнім боржником. Вам він більше нічого не винен, оскільки сталася переуступка права вимоги.

Замість висновку невелика історія

З боржниками юридичними особам працювати дуже складно. Є у мене одна юридична особа, його борг становить близько NN суми грошей. І що мені робити, підкажіть? У цієї юридичної особи немає ні рахунків, ні майна, дебіторської заборгованості теж немає! Засновник один, за дію юридичної особи не відповідає. Директор теж ні до чого. Ситуація безвихідна. Ось така рулетка Іноді пощастить, іноді - ні!

igor-shibalkin.ru

Продаж боргу фізичної особи колекторам

Боргові зобов'язання фізичної особи завжди підлягають відшкодуванню, незалежно ні від яких обставин. Сьогодні збирачі можуть переуступити права вимоги боргів колекторським агентствам. Продаж боргу фізичної особи колекторам цілком законна операція, вона здійснюється на підставі договору цесії. Це досить складний процес, який має багато особливостей і нюансів, які варто докладно розглянути.

Які борги можна продати і кому

Незважаючи на те, що борги - це ліквідний товар на ринку, не всі з них представляють цінність для колекторських агентств. Має значення, розмір боргу, спроможність боржника та інші фактори. Колектори купують тільки ті борги, які їм найімовірніше буде повернути і отримати з них прибуток. При цьому вартість боргу незначна, і може скласти всього 1% від суми дебіторської заборгованості.

Які борги можна продати:

  • кредитний;
  • за договором поставки;
  • за договором підряду;
  • за договором позики.
  • Продаж боргу колекторам - це законне право стягувача. Фактично він передає права вимоги боргів новим стягувачам. Тобто боржник і первісний кредитор припиняють будь-які фінансові відносини.

    Продаж боргу здійснюється відповідно до Закону регламентованому в п. 1 ст 382 Цивільного кодексу РФ. Але в ньому не вказано, якого саме особі можна переуступити права вимоги.

    Переуступити права вимоги третій особі можна тільки в тому випадку, якщо це передбачено двостороннім договором між стягувачем і боржником. Наприклад, якщо в кредитному договорі є пункт про передачу даних третій особі в разі невиконання зобов'язань, то банк може продати борг колекторам, в іншому випадку - ні.

    Як продати борг колекторам

    Банки часто вдаються до послуг колекторів для стягнення безнадійних кредитів. Тобто якщо платежі не вносилися близько року і більше. Кредитори продають борги «оптом», збирає портфель заборгованостей і пропонує їх кільком колекторським агентствам, потім вибирають більш вигідні для себе пропозиції.

    Дана угода не вигідна для кредитора, з тієї причини, що вони можуть відшкодувати збитки частково.

    Колектори можуть відмовитися від покупки боргу, якщо у позичальника низький рівень доходу, складне матеріальне становище, відсутність майна у власності. Адже їх права строго обмежені законодавством.

    Далі, якщо кредитору вдалося знайти покупця, вони повинні укласти договір цесії. На підставі його права вимоги боргу переходять до колекторів, а договір початкового кредитора з позичальником втрачає законну силу.

    Згода позичальника на продаж боргу не потрібно, але кредитор зобов'язаний повідомити його за 30 днів до угоди.

    Якщо він цього не зробив, а боржник повернув борг первісному кредиторові, його зобов'язання вважаються виконаними. Тоді розбіжності можуть виникнути у кредитора і колектора.

    Які борги не можна продати колекторам:

  • аліменти;
  • відшкодування моральної шкоди;
  • компенсація завданої шкоди здоров'ю.
  • Продаж боргу за виконавчим листом

    Даний документ видається судом стягувачеві, він дає право стягувати борг в примусовому порядку. Його отримує позивач, він має право передати справу судовому приставу, для відкриття виконавчого провадження.

    Можна продати борг колекторам за виконавчим листом, це не заборонено законом. Робиться це з двосторонньої договором. Але вигода продавця тут мінімальна, тому що він може повернути від 50 до 10% від суми боргу, але зробить це в найкоротші терміни.

    Новий стягувач, може вимагати тільки ту суму, яку встановив суд, згідно з виконавчим листом, нараховувати пені та відсотки він не має права.

    Перед тим, як продати борг фізичної особи колекторам за виконавчим листом, потрібно його отримати в суді і передати в ФССП. На підставі поданого документа і заяви стягувача судовий пристав виконавець повинен відкрити виконавче провадження протягом 7 днів.

    Далі, стягувач може укласти договір переуступки прав вимоги боргу з колектором. Даний договір передається судовому приставу виконавцю, який робить заміну однієї сторони виконавчого провадження на правонаступника, тобто колектора.

    Ця дія регламентує Федеральний закон «Про виконавче провадження», N 229-ФЗ ст. 52.

    Нюанси угоди і права сторін

    Якщо договором між боржником і стягувачем не передбачена переуступка прав вимоги боргу в разі неналежного виконання зобов'язань, то продати його колекторам не можна за законом. Після судової ухвали, цей закон не діє, тому що в ролі стягувача виступає судовий пристав, а кредитор або колектор є одержувачем.

    Після отримання судового листа і переуступки прав вимоги боргу колекторам боржник повинен бути повідомлений.

    Після відкриття виконавчого провадження, боржник має право виплачувати борг одержувачу безпосередньо, при цьому надавати платіжні доручення судовому приставу виконавцю. Або судовий пристав має примусово стягувати кошти, списувати їх з рахунків в банках, утримувати 50% від заробітної плати, реалізовувати майно боржника.

    Одержувач або колектор не має права стягувати кошти примусово, не до рішення суду, яке не після нього. Його повноваження взагалі строго обмежені:

  • дзвінками по телефону в встановлених законом рамках;
  • відправленнями письмових повідомлень поштою або за допомогою СМС-повідомлень;
  • особистих зустрічей з боржником за попередньою домовленістю.
  • При цьому колектор може тільки повідомити про заборгованість і необхідність її погасити, тільки до набрання судовим постановою законної сили. Далі стягненням займається судовий пристав виконавець.

    Як видно, боржнику суд нічим не загрожує, тому що після отримання виконавчого листа стягненням боргів колектори вже не займаються, це право переходить до судового пристава. Борги повертати доведеться однозначно, і бажано добровільно.

    znatokdeneg.ru

    Держмито за подачу позовної заяви

    Ст.132 ЦПК до документів, які повинні бути обов'язково пред'явлені разом з позовом, відносить і квитанцію про оплату мита. При її відсутності суд, відповідно до 135 ЦПК РФ, повертає позов позивачеві для усунення цього недоліку.

    Правила сплати держмита

    Якщо позивач звертається до мирового суду, суд загальної юрисдикції, і його позов має конкретну вартість, розмір держмита буде тим більше, чим більше ціна позову (матеріальні претензії позивача до відповідача плюс сума відсотків і неустойки):

  • до 20 тисяч - 4% від покличу, но НЕ менше 400 руб.;
  • 20001 - 100000 - 800 руб + 3% суми, что перевіщує 20 тисяч;
  • 100001 - 200000 - 3200 + 2% суми, що перевищує 100 тисяч;
  • 200001 - 1000000 - 5200 + 1% суми, що перевищує 200 тисяч;
  • більше 1 млн. - держмито за позовну заяву 13200 + 0,5% суми, що перевищує 1 млн. (не більше 60 тисяч).
  • При подачі заяви з приводу прийняття судового наказу розмір - 50% від розміру мита при подачі заяви майнового характеру.

    Встановлено також фіксовані розміри держмита за такими справах:

  • 300 руб. для фізосіб 4500 руб. для корпоративних осіб в разі подачі позову немайнового позову або майнового, що не оцінюється. Ту ж суму слід сплатити при пред'явленні апеляційної, касаційної, наглядової скарги;
  • 600 руб. при судовому розірвання шлюбу;
  • 300 руб. держмита у справах окремого провадження;
  • 150 руб. за позовами про встановлення аліментів.

Державне мито за позовну заяву сплачується в Ощадбанку. Реквізити для оплати можна уточнити в суді, в який буде подано заяву. Оплата держмита можлива через особистий кабінет на порталі держпослуг. При цьому для зручності позивача, держмито можна розрахувати на офіційному сайті суду онлайн.

особливості сплати

Якщо позов містить в собі прохання майнового і, одночасно, немайнового плану, держмито сплачується за пред'явлення майнових і за пред'явлення немайнових вимог. Держмито сплачується і при пред'явленні зустрічного позову. Її розмір визначається за загальними правилами.

Якщо позивач зменшує ціну позову в судовому процесі, за його заявою йому повертається надмірно сплачена сума. Якщо навпаки, ціна позову збільшується, позивач доплачує держмито.

Коли в заяві міститься вимога про поділ спільного майна, про виділ в натурі частки або про визнання на неї права, держмито визначається за наступною схемою:

  • якщо спір раніше не розглядалося судом - держмито обчислюється за правилами визначення держмита для майнових позовів, які підлягають оцінці;
  • якщо раніше судовий орган визнав право власності позивача на частку - 200 руб. для громадян, 4000 руб. для корпоративних осіб.
  • Коли подружжя подає заяву про розлучення, поділ майна, держмито сплачується і за розлучення, і за пред'явлення вимог майнового характеру.

    Пільги зі сплати мита

    З огляду на матеріальне становище, суд може надати за заявою позивача відстрочку, розстрочку по сплаті мита, її сума може бути зменшена. У ст.333.36 НК наведений перелік підстав для звільнення позивача від сплати мита. Так, у справах позовами про стягнення невиплаченої зарплати, у справах про усиновлення дитини держмито за подачу позовної заяви не потрібно.

    Чи не сплачують держмито:

  • громадські організації інвалідів;
  • інваліди I, II груп (як позивачі);
  • ветерани ВВВ, учасники та ветерани бойових дій, коли вони звертаються за захистом прав, закріплених нормативними актами про ветеранів;
  • позивачі, що вимагають захист прав споживачів;
  • пенсіонери-позивачі за позовами до органів, фондам пенсійного забезпечення.
  • www.podaemisk.ru

    Дивіться також:

    • На скільки буде підвищена пенсія з 1 квітня 2018 Вартість індивідуального пенсійного коефіцієнта Поняття індивідуального пенсійного коефіцієнта (ІПК) з'явилося в зв'язку з проведенням чергового етапу реформування системи [...]
    • Шлюбний договір обов'язки подружжя Особисті права і обов'язки подружжя Набувши в шлюбний союз чоловік і жінка мають як особистими немайновими, так і майновими правами і обов'язками. Особисті права і [...]
    • Пенсійний фонд індексація пенсії по старості Пенсія 2018-2019: останні новини про індексацію працюючим і непрацюючим пенсіонерам Підвищення пенсії 2018 році - чи буде ще індексація і на скільки відсотків, яке збільшення чекати [...]
    • Штрафи за приховування номера Разом - штраф, замість - без прав Використання різних накладок і наклейок на номери автомобілів, щоб уникнути штрафів за неправильну парковку, може привести до позбавлення прав. Про це […]
    • Наказ 185 гибдд 10 причин зупинки Огляд 185 наказу ГИБДД Увага! З 23 серпня 2017 року 185 наказ ГИБДД втратив чинність. Замість нього зараз діє: Наказ МВС Росії від 23 серпня 2017 р N 664 «Про затвердження [...]
    • Юриста по сімейних справах в Мінську - Апокаліпсис робите? - Так, апостиль ставимо Апостол, апокаліпсис, апостіляція і деякі інші, іноді звучать майже непристойно варіанти - про що ж все це? А це все про нього - улюбленому [...]
    Як правильно пишеться розписка в отриманні грошових коштів?
    Як правильно писати розписку про отримання грошових коштів?
    Продати борг?
    А ось Ви знаєте?
    Навіщо потрібна розписка в отриманні грошових коштів?
    Як правильно писати розписку про отримання грошових коштів?
    О?
    Навіщо мені це треба, запитає досвідчений читач, що задумав автор цієї статті?
    Ну, що, вже мрієте продати борг?
    І що мені робити, підкажіть?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online