Деяким українцям можуть повернути переплату за газ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тарифи на газ для квартир без лічильників повинні бути переглянуті в бік зменшення.

Перерахунок за газ може прийти в червневих платіжках vedomosti-ua.com

Тарифи на газ, який був спожитий в лютому і березні жителями квартир без приладів обліку палива, повинні бути знижені, а переплата - компенсована. Відповідне рішення закріплене в постанові Кабінету міністрів України №3016 від 27 квітня 2016 року, передає Domik.ua .

Читай також: Українцям запропонували незвичайний спосіб економії на газі

Згідно з документом, нові норми газу, які були затверджені 23 березня 2016 року, в квартирах без приладів обліку повинні застосовуватися з 1 лютого 2016 року.

В кінці січня суд скасував постанову про зниження норми газу для квартир без лічильників палива. Отже, за лютий 2016 року компанії-постачальники газу вважали вартість послуги за нормами, які діяли до квітня 2015 року. Такі ж норми застосовувалися і при розрахунку вартості послуги в березні до вступу в силу нової постанови уряду.

Такі ж норми застосовувалися і при розрахунку вартості послуги в березні до вступу в силу нової постанови уряду

У платіжках вказано, що перерахунок буде вказано в червні (за травень) domik.ua

Урядовим документом наказано, що нові норми газу повинні застосовуватися з 1 лютого. Отже, споживачам повинні повернути кошти, переплачені за газ в лютому і березні поточного року.

Читай також: Кабмін може встановити ціну на газ без прив'язки до долара

У квитанціях за квітень зазначено, що інформація про заборгованість або переплату, якщо така є, буде відображена в квитанції за травень, яку споживачі отримають в червні. Можливо, саме в травні буде проведено перерахунок.

Раніше повідомлялося, що в Києві з'явився новий вид шахрайства з компослуг.

Дивись також - Що думають українці про підвищення тарифів на газ:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online