В'їзд українців до Росії

  1. Перетин кордону
  2. терміни перебування
  3. Продовження міграційної карти
  4. Заборона на в'їзд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З липня 2014 році для громадян України, які бажають відвідати Росію, тимчасово був створений пільговий міграційний режим. Вони мали право перебувати в країні постійно і для цього не потрібно отримувати дозвільні документи.

З листопада 2015 року порядок перебування громадян України на території РФ і порядок в'їзду українців до Росії змінені. За умови, що вони перебувають на території РФ більше дев'яноста днів без відповідних дозвільних паперів, мігранти-українці обов'язково повинні звернутися в ГУВМ МВС (колишня ФМС) за отриманням: патенту, дозволу на проживання або інших документів для обґрунтування законності перебування в країні. З листопада 2015 року порядок перебування громадян України на території РФ і порядок в'їзду українців до Росії змінені

Перетин кордону

Хоча правила в'їзду українців до Росії змінилися, віза для перетину кордону їм як і раніше не потрібна і потрапити в РФ можливо за внутрішнім паспортом. Але, згідно із законодавством, протягом 7 робочих днів з часу прибуття потрібно пройти реєстрацію в міграційній службі і стати на облік за місцем проживання.

Обов'язковою умовою перетину кордону є заповнення міграційної карти, де в графі про мету візиту мігранту необхідно позначити свої наміри: працевлаштування, отримання статусу біженця або ін.

Відривна частина карти, яка буде віддана на руки, обов'язково повинна зберегтися, оскільки при зворотному перетині кордону Росії громадянами України в 2019 році її необхідно буде повернути прикордоннику, а зіставлення дат в'їзду-виїзду має підтвердити дотримання міграційних норм. Не менш важливо і те, що в міграційній карті робляться відмітки про продовження терміну перебування в РФ.

терміни перебування

Чинними нормами встановлено, що термін перебування в РФ громадян іншої країни, які прибули в порядку, що не вимагає отримання візи, не повинен перевищувати 90 днів за останні 180.

Це сумарна цифра, яка означає, що перетинати кордон в РФ можливо багато разів, але загальний термін перебування не може бути більше зазначеного.

Виняток становлять випадки, передбачені законодавством: навчання, робота, обмеження життєдіяльності через хворобу; будь-які причини потрібно буде обгрунтувати документально.

Якщо мігрант під час свого попереднього перебування на території держави перевищив термін перебування, йому буде заборонений в'їзд в РФ на три роки. Якщо мігрант під час свого попереднього перебування на території держави перевищив термін перебування, йому буде заборонений в'їзд в РФ на три роки

Продовження міграційної карти

Якщо термін дії міграційної карти закінчується, але перебування на даний момент необхідно, виникає питання про її продовження: потрібно звернутися до органів міграційної служби із заявою, в якому буде вказана причина вимушеної затримки.

Оскільки підготовкою таких документів займається приймаюча українця сторона, її участь обов'язково починаючи з моменту подачі заяви.

В якості приймаючої сторони може виступити:

  • фізична особа, яка постійно проживає в РФ або має посвідку на проживання;
  • юридична особа, якщо мігрант у нього працює або проживає.

Заборона на в'їзд

Але навіть за цих умов перетнути кордон можуть не всі. Існує заборона на в'їзд українців до Росії, який стосується окремих категорій громадян. Перш за все він ставиться до деяких підприємцям і політикам, також заборонено перетинати кордон учасникам радикальних угруповань.

Ті, хто ховається від кримінальної відповідальності, не будуть пропущені через російський кордон, як і особи, які вчинили особливо тяжкі злочини.

Заборона в'їзду стосується також військовозобов'язаних і тих, хто має перед РФ матеріальну заборгованість або невиконані зобов'язання іншого роду. Заборона в'їзду стосується також військовозобов'язаних і тих, хто має перед РФ матеріальну заборгованість або невиконані зобов'язання іншого роду

Але варто розуміти, що ситуацію практично завжди можна вирішити. Обставини, які можуть сприяти скасуванню заборони:

  • наявність близьких родичів, які є громадянами РФ;
  • необхідність лікування або навчання в Росії;
  • наявність патенту, РВП або ВНЖ.

Щоб домогтися зняття заборони, потрібно:

  1. Уточнити в міграційному органі причину санкції.
  2. Підготувати та направити в ГУВМ МВС заяву про скасування заборони, приклавши підтверджуючі документи.
  3. Якщо відповідь буде негативним, звернутися до суду.

Перебування в РФ громадян України: відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online