Реєстрація іноземних громадян за місцем перебування поштою

  1. Чи можна зробити тимчасову реєстрацію поштою?
  2. Плюси і мінуси реєстрації через пошту Росії
  3. Тимчасова реєстрація поштою для іноземних громадян
  4. Як зробити?
  5. документи
  6. Повідомлення про прибуття іноземця
  7. вартість
  8. Як роблять реєстрацію поштою громадяни РФ?
  9. Покрокова інструкція
  10. документи
  11. терміни
  12. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі громадяни іноземних держав, які перетнули кордон Росії, згідно із законом повинні пройти реєстрацію за місцем тимчасового перебування, скільки б часу не цікавило подорож. Проводиться реєстрація шляхом прямого звернення до уповноваженого органу, МФЦ або через поштове відділення. Реєстрація іноземних громадян за місцем перебування поштою - простий і зручний метод. У даній статті ми розповімо як встати на реєстраційний облік через пошту Росії іноземному гостю і громадянину РФ.

Зміст статті

Чи можна зробити тимчасову реєстрацію поштою?

Цю процедуру можна виконати швидко і легко, тому вона популярна у громадян Цю процедуру можна виконати швидко і легко, тому вона популярна у громадян. Тимчасова реєстрація для іноземних громадян за місцем перебування практично не відрізняється від постановки на реєстраційний облік росіян.

Протягом трьох днів приймаюча сторона і іноземна особа повинні відправити поштою до відділення ГУВМ МВС, в міграційну службу документацію для реєстрації.

Слід враховувати країну походження людини. Якщо це територія колишнього СНД з безвізовим режимом, документи можна подати протягом 90 днів.

Плюси і мінуси реєстрації через пошту Росії

Один з недоліків даної реєстрації - послуга надається за додаткову плату. Крім цього, пошта нерідко працює зі збоями, висновки робіть самі.

В якості альтернативи можна оформити тимчасову реєстрацію через:

  • Багатофункціональний центр. Готовність документів - в районі 5-7 (робочих) днів.
  • Сайт державних послуг. Зручний спосіб оформитися віддалено.
  • Безпосередньо в ГУВМ. Не дуже зручно через черги.
  • Паспортний стіл. Обслуговує співгромадян.

Громадяни з країн з безвізовим режимом реєструються не пізніше 90 днів.

Якщо звернутися для реєстрації на пошту, потрібно буде заповнити повідомлення про знаходження в країні в оригінальному вигляді і підготувати копії, але для органу ФМС (ГУВМ) надається папір тільки в оригіналі. При зверненні через пошту Росії дані розглядаються досить швидко, а реєстрація надається в будь-якому зручному відділенні. Це незаперечний плюс.

Тимчасова реєстрація поштою для іноземних громадян

Тимчасовою реєстрацією є постанова на облік особи із зазначенням певного адреси, де він буде перебувати обмежена кількість часу. Якщо у іноземного громадянина після прибуття в РФ є службове відрядження терміном більше трьох днів, йому необхідно повідомити міграційний орган Росії про своє прибуття. Також потрібно врахувати те, що перебувати в Росії іноземець, який прибув і держав з безвізовим режимом, повинен не довше трьох місяців, якщо у нього немає РВП (які документи потрібні для реєстрації по РВП на 3 роки докладніше тут ). Термін перебування гостей з країн з візовим режимом вказується у візі.

При зверненні на пошту іноземному громадянину гарантується отримання повідомлення від уповноваженої служби про те, що був підтверджений факт проживання за конкретною адресою. Приїжджий стає на облік в міграційний орган.

Подача необхідної документації покладається в даному випадку на самого громадянина або власника приміщення, куди оселиться після прибуття іноземна особа.

Коли документи будуть відправлені, заявник отримує спеціальний чек, де повинен буде розписатися працівник пошти і відправник документів. Додатково на руках залишається підтвердження оплати послуг.

Як зробити?

Приймаючий іноземного жителя людина, протягом трьох днів після приїзду зобов'язаний подати заяву в ФМС, щоб зробити процедуру отримання тимчасової прописки для свого гостя. Але, те ж саме можна зробити, відправивши пакет паперів на пошту.

На пошті допоможуть із з'ясуванням адреси ГУВМ МВС. Або можна дізнатися його самостійно.

Пам'ятайте, що отримання послуги можливо тільки в тому випадку, якщо обрана пошта обслуговує район, де буде проживати іноземець.

Розглядається пакет з моменту отримання не більше ніж один робочий тиждень. Після того, як буде проведена перевірка інформації, що представляється, заявник отримає лист з пропозицією протягом трьох днів відвідати уповноважену службу УФМС (ГУВМ МВС) з закордонний. паспортом. Свідоцтво, яке підтверджує тимчасове перебування за адресою, видається не більше ніж через годину після прибуття особи до уповноваженого органу.

документи

Для постановки на облік іноземної особи через пошту він або сторона, що приймає людини, повинна мати при собі таку документацію: Для постановки на облік іноземної особи через пошту він або сторона, що приймає людини, повинна мати при собі таку документацію:

  1. Міграційна карта. Документ повинен бути оформлений гостем в момент перетину кордонів, він діє після проходження семи днів.
  2. Особисті паспортні дані у вигляді копії і оригіналу.
  3. Паспортні дані іноземця у вигляді копій сторінок з основними даними.
  4. Повідомлення про прибуття особи.
  5. Якщо людина прибув з країни з візовим режимом, додається копія візи.

Службовець поштового відділення перевірить правильність оформлення документів, потім зареєструє поштове відправлення з описом і зазначенням відправленої цінності. Якщо будуть виявлені виправлення і помилки в заповненні бланків, необхідно вносити дані заново.

Якщо будуть потрібні додатково дані, заявник буде повідомлений.

Повідомлення про прибуття іноземця

Даний документ подається приймаючою стороною (юридичною особою) або самим іноземцем, якщо він є володарем посвідки на проживання. Заповнює його гість на окремому шаблонному бланку з двох сторін. Повідомлення подається в двох примірниках.

При подачі документа службовець повинен проставити в ньому відмітку про приймання. Приймаючою статті повинна бути передана відривна частина повідомлення, яку він повинен передати іноземному гостю.

вартість

Для постановки на облік іноземця, збори формально виплачуватися не повинні. Це безкоштовна послуга. Але, якщо оформляти документ про реєстрацію за допомогою Пошти Росії, потрібно буде сплатити державне мито в 300 рублів. Це необхідно у зв'язку з правилом здійснення послуг.

Що в собі містять послуги поштового відділення:

  • Приймається повідомлення про те, що іноземець прибув. Оплата в розмірі 118 рублів з урахуванням ПДВ.
  • Оплата за відправку документів - 195 руб.

Реєструється заява протягом трьох днів, саме стільки потрібно для пересилання документів. Протягом 3 днів заявника повідомлять про час відвідування органу.

Як роблять реєстрацію поштою громадяни РФ?

Громадяни Російської Федерації зобов'язані повідомляти органи влади про своє переміщення по країні. Якщо росіянин прибув в інший регіон або місто і планує затриматися там більш ніж на 90 днів, йому необхідно оформлення тимчасової реєстрації за місцем проживання , Інакше його можуть оштрафувати.

Зазвичай росіяни оформляються в орендованому житлі, але власники не завжди погоджуються на тимчасову прописку, часто побоюючись посягання на свою житлову площу. Однак ніяких прав на власність тимчасова прописка не дає (чим власнику загрожує тимчасова реєстрація дізнайтеся тут ). І, згідно із законом, орендодавець зобов'язаний надавати орендарю тимчасову прописку, інакше він також може бути оштрафований.

На практиці довести, що громадянин знаходиться «на чужій» території більше трьох місяців складно, тому багато росіян реєструються тоді, коли в цьому виникає необхідність.

Процедура здійснюється приблизно однаково, як для приїжджого, так і для росіянина. Відмінності лише в документах і в тому, що замість приймаючої сторони займається питанням їх подачі росіянин, але за згодою людини, який надає йому житлоплощу.

Покрокова інструкція

Прописка за місцем перебування оформлюється в кілька етапів: Прописка за місцем перебування оформлюється в кілька етапів:

  1. Підготовка необхідної документації.
  2. Оформлення, оплата і відправка.
  3. Вивчення отриманих даних уповноваженим органом для того, щоб перевірити повноту документації та достовірність відомостей, які містяться в ній.
  4. Оповіщення на адресу тимчасового проживання. Для зручності працівники ФМС в телефонному режимі призначають дату відвідування органу для отримання свідоцтва.
  5. Отримання потрібного документа.

Якщо особа вкаже в заяві крім номера телефону адресу електронної пошти, повідомлення прийде і на нього.

Господар житлового приміщення, де на час поселиться російський житель, повинен бути сповіщений про те, що в його житло зареєстрували жителя на обмежений термін.

документи

Щоб провести реєстрацію через Пошту Росії, росіянин чи власник житлового приміщення повинен звернутися до найближчого поштового відділення з наступними даними:

  • Підтвердженням того, що у заявника є права на майно, яке він надає для проживання.
  • Паспортними даними у вигляді оригіналу та копії і росіянина, і господаря квартири або будинку.
  • Оформленим за шаблоном заявою.
  • Інформацією про терміні проживання.

терміни

Як і у випадку з іноземними жителями, перевіряється документація протягом трьох днів з урахуванням моменту передачі відомостей до органу. Проживати за іншою адресою (тимчасова прописка) він може не більше ніж 5 років. Далі має йти повторне звернення для продовження термінів.

Важлива інформація для іноземних гостей і людей, які їх приймають, в цьому відео:

Важлива інформація для іноземних гостей і людей, які їх приймають, в цьому відео:

висновок

Після всього вищезазначеного можна зробити висновок про те, що поштове відділення активно співпрацює з державними органами. Це означає, що надання тимчасової реєстрації через пошту можливо, ця послуга займає менше клопоту. Важливо вкластися у відведені терміни для іноземного громадянина і жителя Росії, а також зібрати потрібні папери для здійснення реєстрації.

Скільки коштує постійна прописка без права на житлоплощу читайте в цій нашій статті .

За додатковою інформацією з даного питання звертайтеся в рубрику « прописка " за посиланням.

Безкоштовна юридична підтримка за телефонами:

Москва і Московська область: +7 (499) 703-31-45 (дзвінок безкоштовний)

Санкт-Петербург і Лен.область: +7 (812) 309-78-23

Чи можна зробити тимчасову реєстрацію поштою?
Як зробити?
Як роблять реєстрацію поштою громадяни РФ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online