Як отримати громадянство Вірменії в 2019 році

  1. Як жителю Вірменії отримати громадянство РФ
  2. Загальний порядок
  3. спрощена процедура
  4. Необхідні документи
  5. Подвійне громадянство
  6. Як отримати громадянство Вірменії
  7. винятки
  8. Документи для оформлення паспорта
  9. Отримання громадянства вірменами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття 13 Закону «Про громадянство Республіки Вірменія» № 3Р-16, прийнятого 6 листопада 1995 року, свідчить, що будь-яка дієздатна особа, яка досягла повноліття може звернутися за отриманням державного статусу. Для того щоб придбати громадянство Вірменії, потрібно протягом 3 років, що передують моменту звернення, постійно проживати на її території, вільно спілкується рідною мовою вірменського народу, а також уважно вивчити найголовніший нормативний акт - Конституцію, прийняту 5 липня 1995 р

Як жителю Вірменії отримати громадянство РФ

Як жителю Вірменії отримати громадянство РФ

Взаємодія двох держав зміцнилося після вступу в Єдиний економічний союз. Що ж змінилося для можливих мігрантів? Спростило це процес отримання державного статусу? Наскільки вигідним це стало для сусіднього народу, і як громадянину Вірменії отримати громадянство РФ?

Загальний порядок

Початковим етапом є оформлення статусу тимчасово проживає. Для цього кожен вірменин повинен представити:

  • документи, що підтверджують відсутність судимості;
  • паперу про наявність оптимальних житлових умов;
  • медичну довідку, яка свідчить про те, що стан його здоров'я не завдасть будь-якої шкоди оточуючим.

Іноземний громадянин може розраховувати на схвалення, якщо пройде дактилоскопію і впорається з іспитами з таких предметів, як: історія, російська мова і основи законодавства. Останнього вимоги можна уникнути тим, хто має диплом про придбання освіти в одному з російських навчальних закладів.

Щоб стати повноправним громадянином, потрібно отримати посвідку на проживання, який є самостійним документом, можна сказати - аналогом паспорта. Процес оформлення затяжний - близько 6 місяців, тому про подачу відповідної заяви краще подбати заздалегідь. Додатково потрібно обов'язково дотримати наступні умови: щорічно підтверджувати свою присутність в Росії і представляти документи, що свідчать про стабільний фінансовий дохід.

Нормативна база Вірменії наділяє своїх жителів правом на отримання подвійного громадянства. Аналогічної можливістю розташовують і росіяни (ст. 62 Конституції РФ). Російській людині закон дозволяє набути державного статусу Вірменії. А отримання російського паспорта на додачу до вірменському стане доступним тільки після укладення міжнародного договору.

Поки держави не підпишуть подібну угоду, громадянин Вірменії, який претендує на постійне офіційне проживання в Росії, буде змушений розлучитися з рідним паспортом. Республіка є сильною державою з успішною економікою, грамотної нормативною базою і лояльною соціальною політикою. Жителі мають у своєму розпорядженні широкими правами і можливостями.

У статті 1 згаданого Закону № 3Р-16, закріплено таке поняття: відмова від громадянства Вірменії практично рівносильний втрати статусу офіційного повноправного жителя. Заява, подана до Управління паспортів і віз поліції Республіки, підлягає розгляду протягом 10 днів. Схвалення, отримане батьками, автоматично поширюється і на дітей.

Закономірне продовження вищеописаної процедури - вихід з громадянства Вірменії. Остаточне рішення по справжньому питання може прийняти тільки Президент Республіки шляхом видання власного Указу.

Вірменія є однією з країн-учасниць Євразійського економічного союзу, головною метою якого вважається зміцнення зв'язків між його членами. Робота в Росії для громадян Вірменії надається відповідно до спрощеною схемою. Кожен вірменин, який планує офіційно виконувати посадові обов'язки і стабільно отримувати за це фінансову винагороду, повинен мати у своєму розпорядженні наступними документами:

  • міграційної картою;
  • дозволом на тимчасове перебування (у разі обмеженого перебування людини в країні);
  • видом на проживання (якщо вірменин планує в майбутньому переїхати в РФ на ПМЖ);
  • паспортом або будь-яким іншим документом, здатним підтвердити особистість;
  • СНІЛС;
  • дипломом, що свідчить про рівень освіти і наявної спеціальності;
  • страховим полісом.

Якщо це необхідно роботодавцю, він може запросити додаткові папери.

Читаємо також:
Життя в Вірменії

спрощена процедура

Російська правова база дозволяє отримати громадянство нашої держави в прискореному порядку. Оформити необхідні папери в стислий термін можна, якщо має місце бути одне з наведених нижче обставин:

  • шлюб з росіянином, тривалість якого становить не менше 36 місяців;
  • людина має вищою освітою і є першокласним фахівцем в певній сфері;
  • є близькі родинні зв'язки з повноправними жителями РФ;
  • у людини є громадянство СРСР.

При цьому вірменин повинен добре володіти російською мовою.

Необхідні документи

Для отримання державного статусу РФ вірменина знадобляться наступні папери:

  • написані від руки заяви (2 примірники);
  • закордонний паспорт, а також його переклад, достовірність якого гарантована нотаріусом;
  • диплом про отримання певної кваліфікації (спеціальності);
  • фотографії - 4 шт.

Список є базовим, так як в залежності від конкретних потреб і обставин він може доповнюватися.

Подвійне громадянство

Люди часто цікавляться, чи припустимо оформлення подвійного громадянства Вірменії та Росії? Так. Дружня Республіка не перешкоджає подібним діям незалежно від дипломатичних відносин. А російське законодавство дозволяє людині володіти державною статусом як двох, так і більш країн.

Як отримати громадянство Вірменії

Як отримати громадянство Вірменії

Постійне проживання на території Вірменської Республіки вимагає оформлення державного статусу. Тільки в цьому випадку людина зможе скористатися необхідними соціальними благами, подати документи на придбання належних виплат і допомог, взяти участь у виборах, а головне, абсолютно легально проживати на території країни. Щоб отримати громадянство Вірменії, потрібно дотримати наступні вимоги.

  1. Досягти повноліття (дитина не може самостійно направити заяву подібного змісту).
  2. Вільно розмовляти на національному вірменською мовою.
  3. Постійно перебувати на території Вірменії не менше 36 місяців.
  4. Знати конституційні норми іноземної держави.

Відповідно до закону про громадянство Вірменії та спрощеною схемою оформлення документів, придбати державний статус країни можна протягом періоду від 6 місяців до 2 років. Перетин кордону держави росіянами передбачає подання таких паперів:

  • закордонного і основного паспорта;
  • свідоцтва про народження стосовно кожної дитини, яка не досягла 14 років;
  • посвідчення, що підтверджує факт членства в екіпажі повітряного або морського судна, а також будь-якого іншого документа, що свідчить про те, що перебування громадянина на території іноземної держави є вимушеним (відрядження, дипломатична поїздка і т. д.);
  • митної декларації на ввезення валюти іншої держави (за потребою).

Багатьох цікавить питання, чи потрібна віза в Вірменію для росіян . Ні, досить закордонного паспорта. При цьому документ повинен бути дійсний протягом усього терміну перебування на іноземній території. Максимальна тривалість - 6 місяців.

винятки

Існує кілька причин, що дозволяють отримати статус громадянина Вірменської Республіки у винятковому порядку.

  1. Наявність особливих заслуг.
  2. Шлюб з громадянином Вірменії.
  3. Добровільна відмова від громадянського статусу після 1995 р

Якщо мова йде про дитину, батьки якого мають у своєму розпорядженні державної приналежністю до Республіці, то він має право на подачу клопотання з проханням про присвоєння громадянства Вірменії. Напрямок подібної заяви стає доступним тільки після досягнення 15-річного віку. При цьому застосування вищеописаних вимог буде недоречним.

Документи для оформлення паспорта

Щоб отримати паспорт громадянина Вірменії, представник іншої країни повинен подати до відповідного органу при уряді пакет документів:

  • власноруч складена заява;
  • рідний паспорт (оригінал + копія);
  • біографія;
  • медична довідка, яка свідчить про відсутність суспільно небезпечних захворювань;
  • фотознімки у форматі 3,5 * 4,5 (4 шт.);

Вищеописаний комплект повинен зібрати людей, що проживає на території Вірменії не менше 36 місяців. Якщо має місце бути шлюб з громадянином країни, то також слід додати документ, що підтверджує факт укладання шлюбних уз. При відповідному запиті потрібно представити паспорт або інший документ, що засвідчує персональні дані другої половинки.

Отримання громадянства вірменами

Якщо людина хоче отримати паспорт громадянина Вірменії, йому потрібно звернутися у відповідну структуру в межах трьох місяців з моменту в'їзду в країну. Вірменин повинен зібрати і представити наступний пакет паперів:

  • паспорт;
  • довідку, за допомогою якої лікар підтверджує, що людина не страждає захворюваннями, небезпечними для суспільства;
  • документ про народження (оригінал і нотаріально завірену копію);
  • довідку про те, що громадянин не скоював злочинів, які спричинили покарання у вигляді позбавлення волі;
  • документи, що визначають факт наявності родичів - громадян Вірменії (мама, тато, сестри, брати, чоловіки, дружини);
  • фотографії в кількості 6 штук.

Отримання статусу вірменина за походженням передбачає добре володіння рідною мовою. Для об'єктивної оцінки людині запропонують пройти відповідне тестування, позитивний результат якого має завершитися видачею дозволу на проживання. Спрощена процедура передбачає надання вірменського громадянства протягом півроку. Вид на проживання дають саме на цей термін. У разі отримання негативної відповіді, претендент може повторити спробу.

Що ж змінилося для можливих мігрантів?
Спростило це процес отримання державного статусу?
Наскільки вигідним це стало для сусіднього народу, і як громадянину Вірменії отримати громадянство РФ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online