Правила відбору яєць для інкубації »ФГБУ Саратовська МВЛ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для інкубації слід відбирати яйця середньої маси, а маса яйця залежить від породи і віку птиці, а також від її повноцінної годівлі.

Зовсім круглі або надмірно подовжені яйця, сплющені, двухжелтковие, з тонкою і шорсткою шкаралупою, а також сильно забруднені, старі, насиджені, миті.

Перед початком інкубації, а також періодично в період її проведення якість яєць контролюють за змістом в них вітамінів і каротиноїдів в ветеринарних лабораторіях.

Для отримання чистих яєць необхідно в гнізді мати суху чисту підстилку. Яйця збирають з гнізда сухими, чистими руками. Не можна класти брудні яйця разом з чистими.

При інкубації забруднених яєць відзначається великий відсоток ембріональної смертності (кров'яних кілець і стусанів), а також загибель виведеного молодняку ​​в перші 3 дні їх життя в зв'язку із зараженням бактеріями і пліснявими грибами.

При відборі яєць на інкубацію слід пам'ятати про те, що ті чи інші відхилення показників, що визначають якість, від оптимальних можуть значною або незначною мірою вплинути як на результати інкубації, так і на якість виведеного молодняка, його подальшу життєздатність і продуктивність.

Такі дефекти шкаралупи яєць як пояса, мармуровість, вапняні нарости, шорсткість за різними даними незначно (на 0,3-3,0%), або суттєво (на 5-20%) можуть вплинути на кінцевий результат інкубації, очевидно, в залежності від ступеня вираженості тих чи інших відхилень.

Яйця з моменту знесення до закладки в інкубатор зберігають при відповідних умовах: курячі та індичі - не більше 5 6 днів; качині - 7-8; гусячі і цесаріние - 10 днів. При більш тривалих строках зберігання висновок молодняку ​​знижується приблизно на 4% за кожен день зберігання понад зазначеного терміну, а якість виведеного молодняка погіршується.

У приміщенні для зберігання яєць температура повітря повинна підтримуватися в межах 8-12 ° С, а вологість повітря -75-80%. Для цього необхідно забезпечити вентиляцію, а при високій температурі повітря застосовувати кондиціонери.

Погіршення якості інкубаційних яєць при зберіганні пояснюється рядом процесів, що відбуваються в білку і жовтку яйця, що змінюють їх структуру і склад. Крізь пори шкаралупи проникають мікроорганізми, які при охолодженні яйця засмоктуються в нього. Цвілеві суперечки, потрапивши на поверхню яйця, утримуються в воронкоподібних отворах пір шкаралупи і потім при сприятливій для них вологості проростають. Фахівці відділу хімічних досліджень готові провести морфологічні дослідження яйця, яке господарство готове закласти на інкубацію.

Фахівці відділу хімічних досліджень готові провести морфологічні дослідження яйця, яке господарство готове закласти на інкубацію

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online