Найбільш вражаючі футбольні стадіони світу (Фото)

  1. 1. Стадіон імені Джузеппе Меацца (San Siro), Мілан Міланський стадіон відрізняється своїм ошатно-брутальним...
  2. 3. Matmut Atlantique Stadium, Бордо
  3. 4. ФК Краснодар, Краснодар
  4. 5. National Stadium Singapore, Сінгапур
  5. 6. Arena da Amazonia, Манаус
  6. 7. Brasilia National Stadium, Бразиліа
  7. 8. Футбольний стадіон в Монреалі
  8. 9. Пекінський національний стадіон, Пекін
  9. 10. Національний стадіон, Тайвань

1. Стадіон імені Джузеппе Меацца (San Siro), Мілан

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міланський стадіон відрізняється своїм ошатно-брутальним видом, і він цілком може собі це дозволити. Стадіон San Siro - це домашня арена двох клубів "Мілан" та "Інтер". Спроектували видатну спортивну споруду архітектор Улісс Стачіні і інженер Альберто Кужіні, а відкрили для публіки його в 1926 році.

2. Saitama Stadium, Сайтама

Величний стадіон "Сайтама 2002" був відкритий в 2001 році спеціально до чемпіонату світу з футболу 2002 року. Його дизайн розробило японське бюро Azusa Sekkei Co., Ltd., а над воздведеніем такої махини потрудилася компанія Mitsubishi Construction. Стадіон досягає висоти п'ятиповерхового будинку, а вмістити може 63 700 глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкрасивіші залізничні вокзали Європи (Фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкрасивіші залізничні вокзали Європи (Фото)

3. Matmut Atlantique Stadium, Бордо

У 2015 році в Бордо з'явився новий стадіон. Він ніби матеріалізувався з повітря - настільки легка і прозора конструкція вийшло у бюро Herzog & de Meuron.

Архітектори делікатно і елегантно вписали огрмоний стадіон в навколишній ландшафт і подарували місту нову спортивну арену, розраховану на 42 000 глядачів. Білосніжні стрункі колони, що оточують будівлю, дарують будівництві відчуття невагомості.

4. ФК Краснодар, Краснодар

У вересні 2016 завершилося будівництво футбольного стадіону ФК Краснодар. Розробкою проекту займалось німецьке бюро gmp architechkten, а адаптацією його до російських реалій бюро Сергія Чобана SPEECH. Стадіон не схожий на сучасні футбольні арени, для яких постійно вибирають космічні обтічні форми.

Автори стадіону в Краснодарі вирішили повернутися до витоків і вибрали більш класичну форму. Зовнішні стіни чітко окреслюють еліпс, а ритмічний малюнок, створений за рахунок горизонтальних поясів і колон, пояснює неофіційна назва стадіону - "Краснодарський Колізей". Цього року навколо стадіону з'явився вражаючий ландшафтний парк, який явно конкурує зі столичним "заряд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-7 найбільш таємничих пам'яток планети (Фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-7 найбільш таємничих пам'яток планети (Фото)

5. National Stadium Singapore, Сінгапур

Національний стадіон Сінгапуру багатофункціональний, і за рахунок його архітектурних і технічних особливостей він може діяти в трьох режимах: "Футбол / Регбі", "Крикет", "Атлетика". Над створенням стадіон працювало бюро DP Architects спільно з Arup і AECOM. Він є частиною цілого спортивного центру, в якої входить ще кілька важливих спортивних і культурних об'єктів.

6. Arena da Amazonia, Манаус

Бразильський футбольний стадіон побудували в Манаусі спеціально до чемпіонату світу в 2014 році. Його проектом займалося німецьке бро gmp (Gerkan, Marg and Partners), архітектори якого надихнулися лісами Амазонії, які оточують місто Манаус. А металевий візерунок, що покриває стадіон, є відсиланням до того, що цей регіон знаменитий майстерним плетінням солом'яних кошиків.

7. Brasilia National Stadium, Бразиліа

Національний стадіон Бразилії в перший раз був побудований в 1974 році. У 2010 році його знесли і побудували заново до 2013 року силами вже відомих нам gmp Architekten спільно з schlaich bergermann und partner + Castro Mello Arquitetos. Для міста зі статусом об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО стадіон повинен бути особливим, і головне - не вибивається із загального архітектурного ландшафту. Чашу мінімалістичного стадіону оточує "ліс" бетонних колон - автори проекту спеціально вибрали цей матеріал, що відсилає до архітектурної історії міста, зведеного Оскара Німейєр.

8. Футбольний стадіон в Монреалі

У футбол можна грати і на невеликих площах, тому розповідаємо про цікавий архітектурний проект в Канаді. Авторами цього невеликого стадіону виступили два бюро - Saucier + Perrotte architectes і HCMA Architecture + Design.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 найцікавіших нетуристичних місць в світі (Фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 найцікавіших нетуристичних місць в світі (Фото)

Їм дісталася хороша локація - найбільша зелена зона Монреаля, розвивається за сучасними еко-стандартам. Стадіон повинен бути відповідним - він ніби виростає з-під землі і врізається в поверхню своїми строгими формами. У ньому передбачено два поля - відкрите і закрите, що дуже зручно для непривітною канадської погоди.

У ньому передбачено два поля - відкрите і закрите, що дуже зручно для непривітною канадської погоди

9. Пекінський національний стадіон, Пекін

Знаменитий стадіон "Пташине гніздо" вважається одним з кращих прикладів сучасної архітектури Китаю. Придумали таку хитромудру структуру архітектори бюро Herzog & de Meuron, а допомагали в будівництві ArupSport and China Architecture Design & Research Grou.

Архітектори дійсно надихалися природною формою пташиного гнізда. Чаша стадіон оточена сталевими конструкціями, хаотично переплітаються один з одним, немов тонкі гілки справжнього гнізда. Зверху його накриває прозора мембрана, крізь яку всередину проникає денне світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращі проекти спортивних майданчиків світу (Фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращі проекти спортивних майданчиків світу (Фото)

10. Національний стадіон, Тайвань

Стадіон, схожий на величезного дракона, був спроектований японським архітектором Тойо Іто. Це перший стадіон у світі, здатний повністю забезпечувати себе за рахунок енергії природи - сонячні панелі (всього їх 8,844) покривають практично всю поверхню стадіону.

Більш того, його енергії може вистачити і на забезпечення прилеглих районів. Будівництво стадіону було закінчено в 2009 році - до відкриття "Всесвітніх ігор 2009". Зараз він використовується для проведення футбольних матчів місцевих команд.

admagazine

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online