Як "відключали" Петровський: Історія з "московським душком"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Місяць тому в «Петровському кварталі» відключили газ. Жителі з 7 червня залишилися без гарячої води, так як перестала працювати котельня мікрорайоні. Незабаром послідувала спалах народного невдоволення, пролунали заклики до мітингів, в соцмережах почали розгойдувати кампанію з виразом невдоволення на адресу забудовника.

Днями подачу газу котельні та гарячої води в квартири - відновили. Регіональна газова компанія виконала рішення суду. Але проблема загрожує рецидивом, причому ще з більш гнітючими наслідками.

ІА «Тульська преса» провело розслідування, щоб розібратися, хто може стояти за спробами дестабілізувати ситуацію в місті і поставити її на грань вираження цивільного протесту ...

Відключення газу відбулося о 10 годині ранку. А - опівдні почалася «пряма лінія» Президента Росії Володимира Путіна.

вбирає

Причина відключення котельні Петровського від газу - борги за «блакитне паливо». Багатомільйонні борги, які росли, як ми відзначимо нижче, не один місяць і рік.

Сухі слова релізу прес-служби Управління судового департаменту в Тульській області:

«29 червня 2018 року Ленінський районний суд Тульської області розглянув цивільну справу за позовом прокурора Ленінського району Тульської області, що діє в інтересах невизначеного кола осіб, про визнання незаконними дій ТОВ« Газпром Міжрегіонгаз Тула »з припинення подачі газу і бездіяльності ТОВ« Енергоресурс »по оплаті спожитого газу, покладанні обов'язки відновити подачу газу, оплатити поставлений газ.

Судом встановлено, що основним видом діяльності ТОВ «Енергоресурс» є передача пари і гарячої води посредствам експлуатації модульної котельні, від якої здійснюється теплопостачання та гаряче водопостачання 21 багатоквартирного житлового будинку та дитячого садка мкр. «Петровський квартал» п.Петровскій Ленінського району Тульської області.

В ході перевірки було встановлено, що ТОВ «Енергоресурс" не виконує умови договорів газопостачання, укладених з ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» в частині оплати спожитого газу.

Станом на 31.05.2018 року заборгованість даної організації перед ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» становить 7 885 211 рублів, що є неправомірним. На цих підставах ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» примусово була припинено транспортування газу на котельню ТОВ «Енергоресурс» п.Петровскій, що, в свою чергу, є незаконним, оскільки припинення постачання газу на котельню призвело до припинення постачання гарячого водопостачання сумлінним споживачам - жителям 21 багатоквартирного будинку та дитячого садка мкр. «Петровський квартал», які уклали прямі договори на поставку гарячого водопостачання та теплопостачання з ТОВ «Енергоресурс».

Розрахунки за їх поставку виробляються ними безпосередньо з ТОВ «Енергоресурс». Таким чином, ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула», скориставшись своїм домінуючим становищем на ринку, застосувало такий спосіб захисту своїх прав, який призвів до порушення прав добросовісних громадян-споживачів, які не мають можливості отримати послугу гарячого водопостачання в іншої ресурсопостачальними організації.

Рішенням Ленінського районного суду Тульської області від 29 червня 2018 року позовну заяву прокурора Ленінського району Тульської області задоволено.

Визнано незаконною бездіяльність ТОВ «Енергоресурс», що виразилося в невиконанні зобов'язань перед ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» з оплати спожитого природного газу. На ТОВ «Енергоресурс» покладено обов'язок по виконанню зобов'язання перед ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» з оплати спожитого природного газу в повному обсязі. Пріізнани незаконними дії ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» з припинення подачі газу на котельню ТОВ «Енергоресурс» сел. Петровський Ленінського району Тульської області. На ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» покладено обов'язок по відновленню подачі природного газу на котельню ТОВ «Енергоресурс» сел. Петровський Ленінський району Тульської області ».

Це рішення Ленінського райсуду поки поставило крапку в поневіряннях жителів Петровського.

О 10.00 в четвер 5 липня регіональна газова компанія здійснила пуск газу на котельню, гаряче водопостачання багатоквартирних будинків і дитячого садка селища Петровський було відновлено в повному обсязі.

За даними повідомлення прес-служби Тулоблпрокуратури: «Права громадян на отримання комунальної послуги з гарячого водопостачання належної якості відновлені».

ЯК відключати - ПІВРОКУ терпів

Газ котельні Петровського могли відключити навіть не 7 червня, а набагато раніше. Перший раз проблема голосно прозвучала минулої зими. Жильцов мікрорайону попереджав «Енергоресурс».

Листівки, розклеєні на під'їздах, говорили: Листівки, розклеєні на під'їздах, говорили:

«З 1 лютого буде проведена вимушене припинення подачі тепла в системи опалення будинку та гаряче водопостачання в зв'язку з припиненням» ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула» подачі природного газу на нашу котельню. Термін відновлення подачі тепла і гарячого водопостачання не відомий, так як керуюча компанія не оплачує спожиті вашим МКД ресурси, що в свою чергу не дає нам оплатити спожитий газ ».

Наші колеги тоді приводили позицію КК:

«У керуючій компанії« Новий квартал »підтвердили, що борг є. На питання ж: «Звідки він взявся?» Заявили, що у всьому винні самі мешканці, які не платять за рахунками і накопичують борги. А звідси і борги у КК перед ресурснікамі ».

Цифри характеризує документ, який потрапив у розпорядження ІА «Тульська преса». На той момент сума боргу була - 4 з невеликим мільйона.

Взимку жителів Петровського без опалення і гарячої води, все-таки, не залишили Взимку жителів Петровського без опалення і гарячої води, все-таки, не залишили. Продовження історії було вже після закінчення опалювального сезону. Коли «ціна питання» з обов'язку за газ майже подвоїлася.

Представник регіональної газової компанії озвучив позицію кореспонденту «Тульської преси» Представник регіональної газової компанії озвучив позицію кореспонденту «Тульської преси». Володимир Жучков, начальник відділу по роботі з бюджетними споживачами та організаціями комунального комплексу ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула»:

«29 червня відбувся суд, рішенням суду нас зобов'язали відновити постачання газу на об'єкти« Петровського кварталу »ТОВ« Енергоресурс ». І «Енергоресурс» - зобов'язали погасити наявну заборгованість перед постачальником газу.

Хочу сказати, що ми організація, яка працює строго в правовому полі. Тому ми, природно, виконали рішення суду і відновили постачання газу на об'єкти ТОВ «Енергоресурс».

У той же час хочу сказати, що «Енергоресурс» ні копійки не заплатив за цей час і рішення суду не виконав.

У зв'язку з цим хочу відзначити, що наше підприємство залишає за собою право примусового стягнення цієї заборгованості. Ми зараз розглядаємо можливість в законному порядку розірвання договору поставки газу, ініціювання процедури банкрутства.

Якщо найближчим часом ТОВ «Енергоресурс" не приступить до виконання рішення суду, ми залишаємо за собою право повторного припинення постачання газу в рамках федерального законодавства ».

Про те, що робили міська влада, нам розповів заступник голови адміністрації міста Тули з будівництва та житлово-комунального господарства Роман Мурзін: відразу після факту відключення - 8 червня було скликано нараду з представниками прокуратури міста Тули, ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула», керуючими компаніями , теплопостачальною організацією ТОВ «Енергоресурс» Про те, що робили міська влада, нам розповів заступник голови адміністрації міста Тули з будівництва та житлово-комунального господарства Роман Мурзін: відразу після факту відключення - 8 червня було скликано нараду з представниками прокуратури міста Тули, ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула», керуючими компаніями , теплопостачальною організацією ТОВ «Енергоресурс».

«За результатами наради були прийняті наступні рішення: забудовник запропонував передати в муніципальну власність котельню ЖК« Петровський », прокуратура міста почала перевірку правомірності відключення подачі природного газу на котельню ЖК« Петровський », адміністрацією Тули прийнято рішення про прийняття котельні в муніципальну власність», - зазначив Мурзін.

Механізм передачі котельні місту опрацьовувався ще на кількох нарадах в міськадміністрації. Роман Мурзін повідомив, що позов до суду про відновлення постачання газу було подано тульської прокуратурою за ініціативою адміністрації міста, в міській владі - надійшло звернення від жителів про проведення пікету і мітингу в зв'язку з відсутністю гарячого водопостачання Петровському.

МОСКОВСЬКИЙ СЛІД?

Офіційне повідомлення прокуратури області від 5 липня 2018 року:

«Прокуратурою Радянського району м Тули проведена перевірка виконання законодавства при витрачанні грошових коштів в сфері житлово-комунального господарства.

Встановлено, що ТОВ «УК« Новий Квартал »здійснює управління багатоквартирними будинками, в тому числі, розташованими за адресою: м Тула, вул. І. Буніна, буд.1, буд.2, буд.4, вул. К. Паустовського, д.10, д.11, д.13, буд.2, буд.4, буд.6, д.8, д.9, вул. Льотчика Пирожкова, буд.1, буд.2, вул. Маршала Полубоярова, буд.1, вул. Полковника Рогожина, буд.2, буд.4, буд.6, а також вул. Макаренко, б.7.

Між ТОВ «Енергоресурс» і ТОВ «УК« Новий Квартал »укладено ряд договорів гарячого водопостачання, а також на подачу теплової енергії.

На ТОВ «УК« Новий Квартал »за вищевказаними договорами покладено обов'язок по оплаті в повному обсязі отриманих від ресурсопостачальними організації комунальних послуг шляхом перерахування грошових коштів на її розрахункові рахунки в залежності від обсягів споживання.

Разом з тим, маючи реальну можливість виконати перед ТОВ «Енергоресурс» свої зобов'язання по оплаті за фактично поставлені ресурси шляхом перерахування грошових коштів власників (користувачів) приміщень, при наявності на розрахункових рахунках організації достатніх коштів в період з 01.01. по 22.06.2018 ТОВ «УК« Новий Квартал »за отримані ресурси у вигляді теплової енергії та гарячого водопостачання, не справило оплату на користь ТОВ« Енергоресурс »на загальну суму понад 3,7 млн. рублів, ніж заподіяло ТОВ« Енергоресурс »матеріальні збитки в особливо великому розмірі на зазначену суму.

У зв'язку з викладеним прокуратурою Радянського району г.Тула 26.06.2018 до відділу з розслідування злочинів на території, що обслуговується ОП «Радянський» УМВС Росії по м Тулі в порядку п.2 ч.2 ст. 37 КПК РФ направлено матеріали перевірки для вирішення питання про кримінальне переслідування винних осіб.

За матеріалами прокурорської перевірки ВП «Радянський» 04.07.2018 щодо невстановленої особи з числа керівництва ТОВ «УК« Новий Квартал »порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого п« б »ч.2 ст. 165 (заподіяння майнової шкоди без мети розкрадання в особливо великому розмірі) КК РФ.

Розслідування кримінальної справи взято на контроль прокуратурою області, прокуратурою Радянського району г.Тула ».

Причому тут «московський слід»? ...

ЗОВНІШНЄ ВПЛИВ

Одним з важливих чинників, який привів до тимчасових комунальних проблем в Петровському, можна назвати схему отримання та розподілу платежів за ЖКП.

У цьому ланцюжку «Енергоресурс» до моменту переходу на прямі договори знаходився між КК, яка поставляє мешканцям комунальні послуги, і регіональної газовою компанією, яка поставляє газ. Одне із завдань - своєчасно і повністю здійснювати розрахунки за поставлений газ для опалення і гарячого водопостачання новобудов Петровського.

Багатьом, мабуть, невідомо, що в даний час КК забудовнику не належить. Чи не належить забудовнику і «Енергоресурс», чиї борги за газ і привели до червневого колапсу.

За нашою інформацією, «Енергоресурс» експлуатує котельню, яку в своєму час побудував забудовник і передав у відання нинішнього власника. Тому фактичним її господарем, так само як і джерелом бід жителів «Петровського кварталу» - боржником - є ця організація, а не забудовник, як це мусувалася, наприклад, в соціальних мережах.

Причому, і КК, і «Енергоресурс» - дітища самого забудовника. Засновниками обох організацією свого часу виступила ГСК «Стройальянс». Хронологія така. До будівництва «Петровського кварталу» приступили 6 серпня 2014 року. Передача перший квартир власникам відбулася - 30 квітень 2016 року.

Обслуговуючі організації відкрили якраз на цей термін. Ми з'ясували, що КК «Новий квартал» була створена в 2015 році. «Енергоресурс» - взимку 2016- го напередодні здачі перших п'ятиповерхівок Петровського.

Але згодом забудовник продав обидві організації, як непрофільні активи, щоб не розпорошуватися і зосередитися на девелоперство.

«Енергоресурс» був проданий 10 серпня 2017 року. Новим власником став Роман Чумак. Він же значиться їм і до теперішнього часу.

«Новий квартал» був проданий 12 травня 2015 року. Першими покупцями КК стали туляки. Згодом, вона двічі змінювала власників: в березні і травні 2017 року.

Зараз власником КК «Новий квартал» виступає ТОВ «Маяк» Зараз власником КК «Новий квартал» виступає ТОВ «Маяк». Статутний капітал - 10 тисяч рублів.

Офіс «Маяка» знаходиться на «Каширці» в Москві Офіс «Маяка» знаходиться на «Каширці» в Москві. Статутний капітал - 21,9 млн руб. У числі власників - АТ «Центрінвест» і ТОВ «ПІК-Комфорт».

У свою чергу "Маяку» належить 45% в 100 млн руб статутного капіталу «ПІК-Комфорту», ​​зареєстрованого за адресою: Москва, ул.Лукінская, 14.

Для зіставлення цифр вважаємо за необхідне уточнити Для зіставлення цифр вважаємо за необхідне уточнити. Є дані, що після створення «Енергоресурс» і КК «Новий квартал» забудовник, кровно зацікавлений в відповідальне ведення бізнесу, ретельно стежив за сумлінністю виконання цими структурами своїх зобов'язань перед ресурсоснабжающими організаціями. Тому не дивно, що на момент продажу цих непрофільних активів їх сукупний борг за все енерго- і комунальні ресурси був більше технічним і становив менше 1,5 млн рублів.

А ось, далі, ситуація погіршилася, коли «рулити» енергоресурсів »і« Новим кварталом »стали інші люди.

«ИНОРОДНОЕ ТВОРЧІСТЬ» І ПОЛІТИЧНИЙ АСПЕКТ

Повернемося до початку. Є підстави вважати, що розгорнулася проти забудовника після відключення газу та холодної води в «Петровському кварталі» кампанія може бути рекомендована. Де можуть бути і конкретний виконавець, і завуальовані замовники.

Нам вдалося з'ясувати, що компанія-забудовник досить спокійно поставилася до лавини негативної інформації про свою діяльність, поширюваної в соціальних мережах.

Але «на гальмах» це спускати - не мають наміру Але «на гальмах» це спускати - не мають наміру. Є інформація, що юристи готують досудову претензію. Одержувача претензії попросять перестати розповсюджувати невідповідну дійсності і завдає шкоди репутації інформацію. Інакше - позови і суд.

Але. «Крики» в соцмережах, заклики до мітингів, оформлені у фірмовому стилі ЖК агітки з закликами не купувати там житло - можуть бути тільки верхівкою айсберга, що має політичну складову.

Причому - в двох векторах. Хтось хоче не допускати загострення соціальних проблем і зростання хвилі народного невдоволення. Хтось - навпаки, не виключено, що і спеціально - цю ситуацію в Тульській області загострює.

Адже, в перший раз, наприклад, газовики заявили про неплатежі і можливість відключення газу ще взимку. Політична воля тоді, напередодні президентських виборів, взяла гору. Газовий кран так і не закрутили. По-перше, як правило взимку це не роблять, щоб не змушувати людей мерзнути через недобросовісних комунальників і ресурсніков. По-друге, тому що потім як правило вживаються заходи, в тому числі, за участю уряду ТО, муніципалітетів, щодо зниження обсягів боргів. Робота ця довга і копітка, але ефект від неї зазвичай є.

Є і негативна складова. І вона комплексно переплітається між накопиченням боргів, відключенням газу на одному полюсі і спробами порушення невдоволення в Тулі, створенням «негативного» фону в МО і дискредитує акцією в соцмедіа.

Адже після зимового «сигналу» про можливе відключення лавиноподібний процес посилення боргів і проблеми тривав ще кілька місяців і призвела до відключення акурат за пару годин до прямого спілкування глави держави з жителям.

Збіг? Випадковість?

ВЛАДИ ЧЕКАЮТЬ РОЗВИТКУ ПЕТРОВСЬКОГО

Кому хотіли «насолити» цим? Крім забудовника, якого незаслужено звинувачували у всіх гріхах. Може, керівництву області та міста?

Адже з боку перших осіб регіону та Тули неодноразово звучало, що зведення доступного і комфортного житла, забезпечення його повноцінною інфраструктурою є одним з пріоритетів в діяльності. Глава регіону особисто цікавиться роботою забудовника і виникаючими в ході будівництва питаннями, іноді навіть і непростими. Як це, наприклад, було на цьому тижні в Центральному окрузі Тули.

Губернатор в «Петровському кварталі»   бував   неодноразово Губернатор в «Петровському кварталі» бував неодноразово.

Тему житлового будівництва Олексій Дюмін торкнувся в якості однієї з головних і в Посланні депутатам Тульської обласної Думи і широкої громадськості. тоді глава губернатор повідомив про те, що завдання з переселення з аварійного житла в Тульській області завершена. За підсумками 11 місяців введення житла склав більше 556 тисяч квадратних метрів - це 104,7% до рівня минулого року.

У Посланні Дюмін згадав, що за рахунок приватних інвесторів побудовано дитячий садок у мікрорайоні «Петровський квартал». А при відвідуванні цього дошкільного закладу в Петровському Олексій Дюмін емоційно заявив, що цей новий сучасний дитячий садок «Вражає».

Влада Тули теж кровно зацікавлені в розвитку Петровського і в свою чергу допомагають. Влада Тули теж кровно зацікавлені в розвитку Петровського і в свою чергу допомагають Євген Авілов, глава адміністрації Тули, напередодні вранці в ході об'їзду міста повідомив кореспонденту «Тульської преси», що газ котельні Петровського вже почав надходити і висловив думку про ЖК і ситуації:

«Я вважаю, що це досить комфортний для проживання мікрорайон з урахуванням того, що недавно зовсім проведені, в тому числі, і роботи з озеленення.

Природно, в подальшому, я вважаю, це звичайно відповідальність адміністрації міста Тули: питання, пов'язані з постачанням енергоресурсів треба контролювати. Контролювати, особливо, коли після забудови залишаються хозяйствующую суб'єкти, які здійснюють подачу енергоресурсів.

З метою недопущення таких моментів необхідно в місті створити комісію, яка на постійному контролі буде тримати ці питання.

А так, звичайно ж, «Петровський квартал» у нас перспективний, є організація транспортного сполучення, ми цього приділяємо увагу. Є дитячий сад. На сьогоднішній момент є забезпечення і місцями в школах. Але з урахуванням розвитку ми будемо приймати рішення про будівництво там школи. Відкриття медичного пункту в «Петровському кварталі» - це компетенція, більше, міністерства охорони здоров'я Тульської області, це наш загальний питання. Виходячи із запитів жителів, якщо буде необхідно, разом з Міністерством охорони здоров'я опрацюємо це питання і приймемо по ній рішення.

І, в цілому, забудова вийшла непогана. Продумано і питання безпеки, забудовник передав під пункт поліції приміщення, обладнав його. Я думаю, і в подальшому цей квартал отримає свій розвиток ».

В порядку PS

Отримати коментарі від представників ТОВ «Енергоресурс» і керуючої компанії «Новий квартал» по ситуації і фактом порушення кримінальної справи нам поки не вдалося. Але ми готові озвучити ці думки.

Тим більше, що Володимир Жучков, начальник відділу по роботі з бюджетними споживачами та організаціями комунального комплексу ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Тула», вже після відновлення подачі газу котельні «Петровського кварталу» про те, чи варто хвилюватися жителям з приводу гарячої води і побоюватися повторення, сказав:

«Ми не постачаємо ні холодну, ні гарячу воду. Ми поставляємо газ. Газ ми поставили на об'єкти «Енергоресурс». А хвилюватися жителям чи ні ...

Думаю, до тих пір, поки у них є такий постачальник гарячої води і тепла напевно їм варто хвилюватися, тому що чекати якихось гарантій від «Енергоресурс» жителям, напевно, не варто ... »

Заява менеджера регіональної газової компанії немов натякає, що процес ще не завершений.

Поки не ясно, чого чекати від хитрого конгломерату запеклої конкуренції на ринку доступного житла, «переділу» ринку ЖКГ і протистояння конкурентів, сумлінних і не дуже. Причому, деякі з яких - з «московським душком» ...

На питання ж: «Звідки він взявся?
МОСКОВСЬКИЙ СЛІД?
Причому тут «московський слід»?
Збіг?
Випадковість?
Може, керівництву області та міста?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online