Правила дорожнього руху змінилися

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Указом Президента Республіки Білорусь №661 від 25 листопада 2010 року внесено зміни та доповнення до Правил дорожнього руху Указом Президента Республіки Білорусь №661 від 25 листопада 2010 року внесено зміни та доповнення до Правил дорожнього руху. Вони вступили в дію з 1 січня 2011 року. Прокоментувати нові положення Правил ми попросили начальника відділення державної автоінспекції Сенненского РВВС майора міліції Віктора Новаковіча:

- Згідно із внесеними змінами та доповненнями тепер конкретно визначено поняття «залишення місця дорожньо-транспортної пригоди», як дії учасників ДТП, спрямовані на приховування факту такої події або обставини його скоєння, які спричинили необхідність проведення співробітниками ДАІ заходів по встановленню (розшуку) даного учасника та ( або) розшуку транспортного засобу.

До автомобілів прирівнюються квадроцикли (мотоколяски), під якими розуміються чотириколісні механічні транспортні засоби, що мають приводи управління автомобільного типу і масу в спорядженому стані не більше 550 кг.

В правила вводиться інновація, застосування якої направлено на спрощення процедури з'ясування обставин виникнення ДТП із заподіянням мінімальних незручностей для інших учасників дорожнього руху. А саме водієві транспортного засобу надається право не викликати співробітників ДАІ при одночасній наявності наступних обставин:

- в результаті ДТП шкода заподіяна тільки майну його учасників;

- ДТП сталося за участю двох транспортних засобів, громадянська відповідальність власників яких застрахована відповідно до Положення про страхову діяльність в Республіці Білорусь, затвердженим Указом Президента Республіки Білорусь від 25.08.2006 р № 530;

- особи, які керували транспортним засобом, мають право на керування транспортним засобом відповідної категорії;

- особи, які керували транспортним засобом, не пред'являють претензій до стану один одного (дані особи не перебувають у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або ін. Одурманюючих речовин, в результаті ДТП не завдано шкоди життю і здоров'ю );

- обставини заподіяння шкоди у зв'язку з пошкодженням майна в результаті ДТП, характер і перелік видимих ​​пошкоджень транспортних засобів не викликають розбіжностей учасників ДТП;

- шкоду, заподіяну майну кожного з учасників ДТП, оцінюється ними в розмірі до 200 євро за встановленим Нацбанком офіційного курсу білоруського рубля по відношенню до євро.

Згідно п.11 Правил власнику транспортного засобу, що має право на керування транспортним засобом, забороняється передавати керування транспортним засобом іншій особі, яка має при собі посвідчення водія, не переконавшись, що особа, якій передається керування транспортним засобом, чи не знаходиться в стані алкогольного сп'яніння або в стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних, токсичних або інших одурманюючих речовин.

Водіям великовантажних автомобілів renault слід з січня звернути особливу увагу на правила зупинки-стоянки. Зміни до правил дорожнього руху дозволяють співробітникам ДАІ проводити блокування коліс вантажних автомобілів з технічно допустимою масою понад 3,5 т, автобусів, колісних тракторів, самохідних машин, якщо вони припарковані в недозволеному місці.

Нова редакція правил дорожнього руху уточнила порядок розвантаження товарів в магазини зі спеціального транспорту. Раніше обслуговуючим транспортним засобам дозволялося лише рухатися по тротуарах, але не дозволялося зупинятися для розвантаження. Зараз дозволена і зупинка.

Нові правила зобов'язують водіїв при наявності трамвайних колій попутного напрямку, розташованих зліва на одному рівні з проїзною частиною дороги, проводити поворот наліво з трамвайних колій.

Раніше за правилами дорожнього руху не можна було перевозити пасажирів на скутері (мопеді). Але так як виробники стали випускати нові моделі цих транспортних засобів, у яких передбачено пасажирське сидіння, то в правила внесені зміни. Відтепер можна перевозити пасажирів на мопеді, якщо це дозволяє конструкція мопеда. Виняток становлять діти до 12 років - їх не можна брати на мопед в якості пасажирів.

Записала Тетяна Буракова.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online