До якого року діє материнський капітал на другу дитину за законом?

  1. Який термін дії соціальної програми
  2. Яка документація повинна бути підготовлена
  3. Чи змінюється сума державної виплати
  4. В якому напрямку, відповідно до закону, дозволено використовувати маткапітал
  5. Обмежено чи час дії сертифіката

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З огляду на серйозне економічне становище, яке має місце в нашій країні, практично кожна багатодітна сім'я користується державною фінансовою підтримкою за програмою материнського капіталу З огляду на серйозне економічне становище, яке має місце в нашій країні, практично кожна багатодітна сім'я користується державною фінансовою підтримкою за програмою материнського капіталу. Діяти державна допомога почала в 2007, і в даний час сім'ї ще можуть оформити сертифікат, що дозволяє користуватися державною фінансовою підтримкою. Програму вирішили ввести в роботу для покращення добробуту родин, які виховують двох або трьох дітей, причому як рідних, так і тих, яких взяли на усиновлення. Так як в законодавство вносять різноманітні зміни, і, не розбираючись в тонкощах політики, встежити за цим процесом звичайним громадянам не так вже й легко, багато цікавлять останні новини, які вказують на те, що в найближчому майбутньому програма взагалі припинить своє існування. Чи правдиві ці новини насправді, і до якого року, відповідно до закону, буде діяти материнський капітал на другу дитину, далі ми і спробуємо розібратися.

Який термін дії соціальної програми

Нині чинний проект для покращення добробуту родин, які виховують двох або трьох дітей, створювався на десять років. Тобто відповідно до законодавства, термін дії даної програми повинен був закінчитися до кінця 2016. Однак це зовсім не означає, що в 2017 р грошове допомога не буде виплачуватися багатодітним сім'ям. Справа в тому, що точного постанови про скасування дії материнського капіталу ще не схвалив уряд, і в даний час це питання перебуває на розгляді.

Як повідомляють деякі джерела, вже вносилися пропозиції про продовження дії програми до 2025 р, проте не всі державні структури підтримують цю пропозицію. Підвівши невеликий підсумок, можна впевнено сказати - батьки, які усиновили в поточному році дітей або народили другу дитину, можуть без побоювань приступати до оформлення документації на отримання материнського капіталу.

Яка документація повинна бути підготовлена

Для отримання сертифіката на маткапітал потрібно правильно і грамотно оформити таку документацію:

  • заяву за спеціальною формою. Даний документ можна заповнити вдома, ознайомившись і роздрукувавши зразок на офіційному сайті ПФ;
  • копія та оригінал документа, що підтверджує особистості обох батьків, краще уявити в державну установу паспорт громадянина Росії і обов'язково потрібно зробити копію сторінки, на якій вказуються ініціали всіх дітей;
  • копія та оригінал свідоцтва дітей;
  • документ, виданий суддівською колегією про законне усиновлення дитини або декількох;
  • копія та оригінал свідоцтва про шлюб обох заявників;
  • документ про обов'язкове страхування, як на дітей, так і на батьків;
  • що підтверджує довідка про російське громадянство, яку потрібно отримати в паспортно-візовій службі.

Більш детальну інформацію заявники можуть отримати в найближчому відділенні ПФ, куди і потрібно буде віднести зібраний пакет документації.

Чи змінюється сума державної виплати

Так як за указом уряду початкова сума по маткапіталу підлягає індексації, грошову допомогу, призначене для багатодітних сімей, постійно збільшувалася:

  • 250 тис. Руб. отримували згідно з програмою сім'ї в 2007 р .;
  • 429 тис. Руб. становила сума виплат в 2015 р .;
  • 475 тис. Руб. змогли отримати сім'ї в 2016 р

Вказати точний розмір грошового державної допомоги на поточний рік можна буде тільки після публікації і затвердження бюджету країни на 2017 рік.

В якому напрямку, відповідно до закону, дозволено використовувати маткапітал

У чинному законодавстві точно вказані напрямки, за якими можна витратити кошти з материнського капіталу:

  • поліпшення житлових умов або на придбання окремого житла;
  • навчання дитини в будь-якому вищому навчальному закладі, розташованому на території Російської Федерації;
  • збільшення пенсійних трудових виплат батька, у якого є права на використання сімейного капіталу.

Варто відзначити, що батьки мають право використовувати не одне дозволений напрямок, а 2 або більше, і брати кошти з державної допомоги в міру необхідності. Щорічної індексації підлягатиме залишок невитрачених коштів. Однак варто не забувати, що скористатися коштами відразу після отримання сертифікату можна лише в одному напрямку - для поліпшення житлових умов або для погашення кредиту за нове житло. Для інших напрямків буде потрібно прочекати три роки з моменту початку дії отриманого сертифіката.

Категорично забороняється використовувати грошові фінанси з маткапіталу на:

  • придбання земельної ділянки під забудову будинку;
  • погашення побутового кредиту;
  • покупку автомобіля;
  • оплату боргів по комунальних заборгованостей;
  • оплату лікування.

Законом не дозволяється знімати і всю суму готівкою, винятком є ​​лише одноразова виплата.

Читайте також: Як купити будинок в селі на материнський капітал: документи

Перед тим як використовувати грошову допомогу по маткапіталу, слід обов'язково розуміти, що витрата коштів ретельно контролюється ПФ, так як кількість шахраїв, охочих витратити кошти, призначені для дітей, з кожним роком стає все більше і більше. Якщо державна служба виявить шахрайство, порушник буде засуджений за кримінальною статтею, йому доведеться виплатити серйозний штраф, а іноді порушника навіть позбавляють свободи.

Обмежено чи час дії сертифіката

До якого ж року згідно із законом діє материнський капітал на другу дитину і чи передбачається термін дії для сертифіката До якого ж року згідно із законом діє материнський капітал на другу дитину і чи передбачається термін дії для сертифіката? Насправді отриманий на руки сертифікат по маткапіталу володіє необмеженим терміном дії. Тобто якщо затверджений документ вже є на руках, то батькам взагалі не потрібно хвилюватися, що його термін дії може закінчитися. Навіть якщо діти будуть усиновлені або народяться в 2017 році, отримати грошову допомогу з наявним на руках сертифікатом можна в найзручніший для себе час, з огляду на деякі тимчасові обмеження.

Що ж стосується скасування соціальної програми, то це питання поки залишається не розкритим, адже навіть політики і соціологи не можуть прокоментувати ситуацію в даний момент ситуацію щодо соціальної програми. Однак деякі джерела вказують на те, що чинний уряд не припиняє пошуку нових програм для поліпшення добробуту багатодітних сімей. Тому навіть якщо соціальна програма «Материнський капітал» незабаром припинить своє існування, молоді сім'ї, на думку аналітиків, зможуть скористатися іншими проектами, умови яких будуть більш прозорими і вигідними в усіх напрямках.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online