Як мільярдер Михайло Гуцерієв склав гімн ЧС з футболу і скільки він заробляє на своїх віршах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Один з найбагатших людей країни Михайло Гуцерієв написав вірші для гімну Чемпіонату світу з футболу, який наступного року пройде в Росії. Композиція вже викликала подив, тим не менш, вона записана силами російських естрадних співаків і на неї знятий кліп. Пісні мільярдера зазвичай виконують найвідоміші вітчизняні поп-виконавці. Чи популярні ці твори в народі - питання спірне. Зате відомо, що навіть на своєму хобі Гуцерієв заробляє.

М. Гуцерієв: «Росія, забий!»

Михайло Гуцерієв склав нову пісню. Ще кілька років тому ця фраза могла б сильно здивувати: Гуцерієв завжди був відомий як нафтовик, «король нерухомості», один з найбагатших людей Росії, але не як поет-пісняр, автор сотень віршів. Тепер же про хобі мільярдера добре відомо , Тому сама по собі новина про його нове творіння подиву викликати не може. А ось деталі цього повідомлення цілком здатні здивовано відкрити очі. Бізнесмен написав не просто слова до чергового поп-творінню. Він написав текст гімну Чемпіонату світу з футболу (автор музики засновник групи «Земляни» Володимир Кисельов). І це саме по собі трохи насторожує. Все-таки в Росії напевно знайдеться багато поетів, які здатні написати вірші до такого твору. Втім, будемо об'єктивні: а раптом Гуцерієв і справді написав дуже гідні вірші? Зрештою, він цією справою займається серйозно, не перший рік.

Композиція ще не з'явилася у відкритому доступі. Але на неї зняли кліп, робоче відео можна знайти в інтернеті, а заодно, прислухавшись, розібрати слова. Ось вони: «Росія - вперед! Росія, забий! Росія, давай! Бей, бий! ». Ми не є літературознавцями, тому не будемо судити про поетичних достоїнства цих рядків. Хоча зробити це, звичайно, дуже хочеться. Тому просто уявимо, що хтось склав гімн самого бізнесмена Михайла Гуцерієва з такими словами: «Гуцерієв - вперед! Гуцерієв, зароби! Гуцерієв, давай! Працюй, працюй! ». Якщо це звучить і поетично, то значить і вірші бізнесмена про футбол гідні Парнасу.

Але є більш прозаїчні нюанси. Взагалі-то гімни світової першості повинні бути неупередженими. Хіба можна собі уявити, що вболівальники з усієї планети будуть наспівувати цю пісню, бажаючи перемоги господині чемпіонату? Ні, звичайно, росіян такий посил влаштує, але як бути з іншими? Втім, те, що ця пісня є гімном ЧС - заявили лише ті, хто до неї причетний. А ось в оргкомітеті чемпіонату про цю композицію, судячи з усього, дізналися від ЗМІ. І тактовно нагадали , Що якщо мова йде про офіційне гімні, то про нього, як мінімум, потрібно довести до відома ФІФА. Заодно футбольні функціонери дізнаються імена Філіпа Кіркорова, Сергія Лазарєва і Дениса Майданова, Христини Орбакайте, які виконали композицію.

Скажи мені, хто твій поет

Взагалі, пісні на вірші Михайла Гуцерієва, як правило, виконують найвідоміші діячі російської естради. Крім вищезгаданих персонажів серед них Алла Пугачова, Валерія, Алсу, Йосип Кобзон, Стас Михайлов, Максим Покровський, Діма Білан і так далі. Повний список можна знайти на сайті продюсерського центру Михайла Гуцерієва. Він сам не просто творча одиниця. Шоу-бізнес, завдяки старанням підприємця, поставлений на потік. як розповідав журналістам один із знайомих Гуцерієва, одного разу на одному радіо не взяли пісню на вірші бізнесмена під приводом «неформат». І тоді Михайло Сафарбековіч надійшов так, як і повинен надходити комерсант його рівня. Він просто почав скуповувати радіостанції, і тепер володіє цілим каскадом, в тому числі «Шансон», «Радіо Дача», «Love Radio» та іншими станціями.

По темі

По темі

725

Російський артист Сергій Лазарев, який цього року представляє країну на «Євробаченні-2019» в Ізраїлі, порівняв міжнародний музичний конкурс з чемпіонатом світу з футболу.

Те, що Гуцерієв володіє медіа-активами, ЗМІ називали однією з причин того, що імениті артисти так тісно співпрацюють з поетом-бізнесменом. Співак не може існувати без публіки, як в духовному, так і в матеріальному плані. А публіка, щоб полюбити співака, повинна послухати його пісні. А щоб протоптати доріжку до сердець захоплених шанувальників, потрібна ротація на радіо. А якщо це радіо належить пісенника, то не гріх виконати пісню на його вірші. Тим більше що такі композиції на станціях Гуцерієва, як зауважували журналісти, навіть оголошують по-особливому. Вельми вигідне співробітництво.

Поетом можеш ти не бути, але бізнесменом бути зобов'язаний

До речі, про вигоду. Вірші та музична творчість для Михайла Сафарбековіча в першу чергу хобі. Але це не заважає йому заробляти на своє захоплення. Недарма він якось виголосив в інтерв'ю: «З 13 років щоранку я прокидаюся з думкою, як заробити зайвий рубль». На покупку радіостанцій, де тепер крутяться його пісні, він свого часу витратив приблизно 150 мільйонів доларів. Але радіомовлення - це звичайний бізнес, який при вмілому управлінні приносить хороші гроші. Наприклад, виручка «Шансону», за даними РБК, становить приблизно півмільярда рублів. Точних даних, на жаль, немає, російські станції непублічні компанії. Що ж стосується безпосередньо творчості, то воно теж приносить бізнесмену гроші. У рік він може отримувати 2 мільйони рублів авторських відрахувань. І це теж лише підрахунки журналістів, скільки Гуцерієв заробляє на своєму хобі знає тільки він. А може бути і сам бізнесмен не дуже в курсі, все-таки це захоплення.

З іншого боку, він повинен і пристойно витрачати на свої поетичні пориви. Потрібно оплачувати роботу композиторів, кліпмейкерів. Зате як, напевно, бізнесмен радіє позитивним відгуками на свою творчість. А преса, треба зауважити, благоволить до Гуцерієву-поету. Наприклад, газета «Труд» кілька років тому захопилася віршами бізнесмена, особливо чомусь виділивши рядок: «Почуття крізь час голосять». Напевно, запали слова в душу. Що ж стосується народної любові, то судити про це складно. Але, знову ж таки, довіримося ЗМІ. Раз газети пишуть, що у пісень Гуцерієва є «мільйони слухачів», значить, напевно, так воно і є. Особливо з огляду на статус виконавців. Тих самих, до речі, яких після останніх «блакитних вогників» невдячна публіка попросила більше не пускати на телебачення.

Але не будемо сперечатися про смаки. Поставити крапку допоможе старий примирювальний паралельні світи анекдот. Замовили якось «нові росіяни» собі на корпоратив елітний джаз-бенд. Кращі музиканти планети грають, імпровізують, рваний ритм, синкопи ... Після виступу підходить один з братків до виконавців і, співчуваючи, запитує: «Че, пацани, не виходить?» ...

PS

Що ж стосується надії Михайла Гуцерієва на те, що російська збірна гратиме на ЧС в стилі «Забий, бий, бий», то до цього не можна не приєднатися.

Втім, будемо об'єктивні: а раптом Гуцерієв і справді написав дуже гідні вірші?
Хіба можна собі уявити, що вболівальники з усієї планети будуть наспівувати цю пісню, бажаючи перемоги господині чемпіонату?
Ні, звичайно, росіян такий посил влаштує, але як бути з іншими?
Після виступу підходить один з братків до виконавців і, співчуваючи, запитує: «Че, пацани, не виходить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online