І гроші заробляють і природу бережуть: Як на Полтавщині переробляють побутове сміття

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З сортованого сміття, який збирають в Карлівці, роблять силікон, пляшки і пакети З сортованого сміття, який збирають в Карлівці, роблять силікон, пляшки і пакети   Щотижня в Карлівському пункті збору вторсировини збирається 400 мішків скляних пляшок

Щотижня в Карлівському пункті збору вторсировини збирається 400 мішків скляних пляшок. Крім склянок, люди здають поліетиленові пакети, ПЕТ-пляшки, макулатуру, різноманітні ящики і багато інших видів вторинної сировини, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Енерголайф.

Карлівський підприємець почав приймати у населення побутові відходи два роки тому. Зараз приймають на переробку різні види вторинної сировини: пляшки, склобій, поліетилен і макулатуру. Крім прийому сировини у населення, також планують збирати сміття по лісосмугах.

У тиждень збирають близько 400 мішків скляних пляшок: 100 мішків пляшок з-під горілки, а 400 - кольорових пляшок з-під напоїв.

Ціна за одну пляшку різниться. Наприклад, скляна пляшка коштує мінімум 25 копійок. Розцінки за здачу макулатури також різні: якщо більше 100 кілограм - ціна буде вище.

Серед "клієнтів" пункту збору сировини, переважають бабусі і дідусі, яким "копійка зайвою не буде". Однак є і люди, які приїжджають на іномарках і привозять по п'ять кілограм макулатури.

Крім збору побутових відходів, підприємство також їздить по селах і збирає сміття на переробку.

в даний час на пункті працює 5 працівників. Після збору вторинну сировину пресують і відправляють на переробні заводи в Харків, Полтаву і Дніпро. Пластикову пляшку переробляють на силікон. Дніпропетровська паперова фабрика переробляє макулатуру. Скляна бутила виливається і продається. З плівки роблять пакети.

Більше новин про події в світі читайте на Depo.Полтава

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online