У Следкоме порушили кримінальну справу за фактом несплати податків салоном «Вікторія»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як стало відомо News

Як стало відомо News.Ykt.Ru, кримінальну справу порушили співробітники Слідчого комітету РФ по РС (Я) за інформацією податкових органів. Нагадаємо, меблевим салоном керує дружина першого заступника мера Якутська Вікторія Федорова.

Ось як прокоментував ситуацію її чоловік, перший заступник мера Якутська Володимир Федоров:

- Передісторію даної справи я детально описав в моєму щоденнику на Ykt.Ru . Почитайте, вам багато чого стане зрозуміло. Ми кілька років сперечалися з податківцями в судах через податки, які донарахували ТОВ «Меблі салон" Вікторія "» в 2011-2013 рр. за нібито перевищення чисельності працівників підприємства, сперечалися за вартістю основних засобів. У нас чисельність співробітників збільшилася більше 100 людей через людей, яких ми тимчасово брали на реабілітацію по лінії УФСІН в якості соціальної відповідальності. Податківці ж їх зарахували як постійно працюють. Перевіряючі вирішили, що підприємство не мало права платити податки по системі ССО і ЕНВД. В результаті разом з пенями і штрафами набігла кругленька сума.

В даний час Арбітражним судом затверджено графік погашення заборгованості. Суму вимог УФНС включили в реєстр тільки в кінці листопада 2018 року. Є адміністративний керуючий, який здійснює контроль за розрахунками з кредиторами. Але минулого тижня збори кредиторів не змогло прийняти рішення про включення в графік вимоги податкової служби, так як самі податківці попросили перенести збори, щоб узгодити з федеральної податкової службою дане питання. Слідом меблевий салон «Вікторія» запропонував кредиторам і уповноваженому органу укласти мирову угоду. Буквально недавно в аналогічному випадку велике підприємство, яке працює в транспортній галузі, через суд домоглося розстрочки на погашення податкової заборгованості в 11 млн рублів.

Я не бачу причин, чому у випадку з «Вікторією» має прийматися інше, більш жорстке рішення і навіть кримінальне переслідування. Тим більше мова йде про соціально орієнтованому бізнесі, що працює в республіці більше 25 років, де трудяться сотні людей, а не про якийсь «фірми-одноденки». Всі поточні податки, соціальні відрахування, заробітна плата виплачується.

Я б не хотів думати, що нове збудження раніше закритої кримінальної справи по тим же порушень знову пов'язано з політикою. Хоча раніше подібні методи «покошмаріть» мене або мою сім'ю використовувалися, наприклад, під час передвиборної кампанії на пост глави Якутська.

Це економічні відносини, податкові донарахування, які ми оскаржували, не погодившись з ними, але суд в кінцевому підсумку став на бік податківців. Це борги, які бізнес в стані і готовий погасити в розстрочку відповідно до рішення суду.

Сьогодні Якутія і так в нижній частині російського рейтингу інвестиційного клімату, підтримки розвитку місцевого підприємництва. А така показова «порка» реально працюючого приватного підприємства з діловою репутацією, яка підтверджена десятками призів і нагород на республіканському та федеральному рівні, який інвестує в економіку республіки десятиліттями, ще більше погіршить діловий клімат.

У прес-службі Следкома РФ по Якутії поки від коментарів утримуються.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online