Де і як зняти квартиру в Кракові на короткий і тривалий термін?

  1. Як зняти квартиру в Кракові на короткий термін?
  2. Ще один спосіб короткострокової оренди в Кракові
  3. Оренда житла в Кракові для абітурієнтів (літній період)
  4. Де і як зняти квартиру в Кракові на тривалий термін?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Цією статтею я відкриваю нову рубрику на сайті, так як все більше і більше приходить питань і коментарів від читачів, з проханням підказати як зняти житло в Польщі дешевше і де шукати пропозиції. Дійсно, питання дешевого житла напевно найактуальніший, адже левова частка витрат - це якраз орендна плата . Ну що вже тут поробиш - це Європа.

Почнемо цикл наших оглядів з Кракова. Чому з нього, та просто тому, що це місто було першим нашим містом з якого почалася наша переїзд і знайомство з Польщею. Отже, як зняти квартиру в Кракові недорого і де шукати «халявні» пропозиції?

Як зняти квартиру в Кракові на короткий термін?

Перший варіант - ідеальне рішення для сімейних мандрівників, які віддають перевагу домашньому затишку «суворому» готельного інтер'єру і не проти при цьому заощадити на проживанні. Для тих, хто ще не в курсі, знайомтеся - глобальна система бронювання і оренди квартир (будинків) по всьому світу безпосередньо від господарів - AirBnB.

Що примітно, сервіс відмінно підійде тим хто обмежений у коштах і не може зняти цілу квартиру - в системі наданий величезний вибір кімнат (або навіть місця в кімнаті). Ніяких гучних хостелів + приємний бонус - господар (-ка) квартири в якості гіда або співрозмовника, щоб попрактикуватися у вивченні мови.

Спеціально для читачів мого блогу, реєструйтеся і бронюйте житло в системі по ось цим посиланням - і отримуйте бонус $ 21 для оплати оренди .

Щоб розуміти порядок цін, наведу кілька пропозицій з сайту. Наприклад для двох чоловік всього лише від $ 16 на добу.

А ось пропозиція для тих, хто хоче заощадити по максимуму і при цьому жити практично в самому центрі Кракова - е лише від $ 10 на добу.

Ну і пару хитрощів. При бронюванні від 7 днів, ви напевно отримаєте хорошу знижку від 10 до 40% від загальної суми. Тому іноді вигідніше зняти житло на 7-8 днів, ніж на 5-6. При оренді від місяця знижки можуть досягати 60% і більше.

Уважно читайте опису і трохи «пограйте» з датами. Звертайте увагу на квартири без відгуків - найчастіше ціна на такі квартири на порядок нижче аналогічного житла з відгуками.

І так, якщо ви побоюєтеся шахрайства - переживати не варто. Всі фінансові операції проходять через систему і гроші переводяться власнику квартиру тільки після того як ви заселилися і на протязі 2-3 днів від вас не надійшло ніяких скарг. В іншому випадку, ви складаєте претензію і гроші вам будуть повернуті.

Ще один спосіб короткострокової оренди в Кракові

Чи не до душі жити в чужих апартаментах? Немає проблем - для пошуку готелю на кілька днів, кращим вибором стане «старий добрий» Booking.com . Booking - найбільша база готелів, гостьових будинків і хостелів по всьому світу. До кожного номеру додається добірка детальних фотографій та відгуки відвідувачів, так що можна отримати повне уявлення за що ви платите гроші.

До того ж, іноді бронь через «букінг» може бути (і часто так і є) дешевше, ніж безпосередньо в готелі при заселенні. Оплата здійснюється за допомогою пластикової картки. Залежно від політики готелю, гроші можуть списатися як вчасно бронювання, так і за фактом вселення в готель (уважно читайте опис).

Скільки обійдеться номер на одну ніч в Кракові, залежить від розташування і рівня готелю. Для прикладу, гостьовий будинок Smocza Jama в самому центрі Старого міста пропонує сімейний номер з двоспальним ліжком від $ 20.

Хочете ознайомитися з іншими варіантами? Введіть в пошуковій формі нижче необхідний місто, дату заїзду та кількість гостей і ви зможете ознайомитися з усіма актуальними пропозиціями і розцінками на даний момент

Booking.com

Оренда житла в Кракові для абітурієнтів (літній період)

Ще одна група людей, яка шукає бюджетний варіант розміщення на час вступних іспитів в польські ВНЗ. Я б рекомендував так само скористатися послугами AirBnb, так як ви можете проживати спільно з батьками і вас ніхто не буде відволікати від підготовки до іспитів.

Однак, якщо ви відразу ж хочете зануритися в студентське життя, то можна скористатися послугами т.зв. «Akademikow» або «общаги» на нашу. У Польщі, на сезон канікул гуртожитку надають можливість оренди вакантних місць. Можу порекомендувати один з найбільших «akademikow» від Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie. Це ціла мережа гуртожитків в Академмістечку і якщо вірити їх рекламі (яку я спостерігав влітку 2016 року), т о зняти тут кімнату можна від 30 PLN (трохи менше $ 8) на добу.

Це ціла мережа гуртожитків в Академмістечку і якщо вірити їх рекламі (яку я спостерігав влітку 2016 року), т о зняти тут кімнату можна від 30 PLN (трохи менше $ 8) на добу

Приблизно так виглядає кімната в гуртожитку Академії AGH в Кракові

Ось координати та контактні дані адміністрації общаги, адеюсь комусь знадобляться:

30-072 Kraków, ul. Rostafińskiego 9
E-mail: [email protected]
Telefon: 12, 622 46 00, 12 617 37 01

PS До речі, щодо оренди житла в Польщі на 1-2 місяці в літній період. В цьому році ми зіткнулися з однією цікавою особливістю. Деякі польські сім'ї, їдучи у відпустку на 1-2 місяці здають на цей період квартири, це стосується і квартир з яких з'їхали колишні студенти і вони пустують в очікуванні нового навчального року. У чому краса? На період липень-вересень можна знайти багато відмінних пропозицій по дуже «приємним розцінками».

Нам вдалося скористатися одним з таких пропозицій. Молода сім'я їхала на місяць в Болгарію і ми зняли сучасну 2-х кімнатну квартиру в центрі Кракова всього лише за 1600 PLN (послуги були включені). Погодьтеся, просто неймовірне везіння.

Квартира, яку нам здали господарі на 1 місяць, а самі вирушили на море - економія по-європейськи (ціна 1600 PLN на місяць)

Єдина проблема, зняти квартиру у такий спосіб вам вдасться, якщо ви добре володієте польською мовою. А де шукати такі «акції» я розповім далі.

Де і як зняти квартиру в Кракові на тривалий термін?

Отже, період первісного знайомства з країною (містом) стався і якщо ви не повертаєтеся додому, прийшов час подбати про тривалій оренді. Де будемо шукати житло? Все гранично просто - якщо ви не знаєте мови у вас один вихід - звертатися до агентам ріелтерами, платити комісію в розмірі місячної орендної плати за їх послуги і вас більше нічого не хвилює.

Вам все знайдуть, покажуть і розкажуть, допоможуть укласти договір. Знайти житло відповідає вашим побажанням і заселитися туди за допомогою посередника реально за 1-2 дня.

Але ми не шукаємо легких шляхів 🙂 Якщо порозумітися ви можете, хоча б на самому елементарному рівні і у вас є вільних днів 5-10, рекомендую вирішувати питання самостійно.

Де шукати пропозиції? Звичайно ж в інтернеті. Наведу список найпопулярніших майданчиків, якими користуюся я і мої знайомі

  • - найпопулярніший і зручний портал рекламних оголошень в Польщі. Оголошення з'являються і оновлюються дуже часто. Але хороші варіанти швидко знаходять свого клієнта, тому варто моніторити оголошення по несколькку раз в день
  • otodom.pl
  • olx.pl
  • wspollokator.pl - рішення для тих, хто шукає сусіда для оренди житла (варіант для студентів)

Цих сайтів вам буде досить. Як виглядає процес пошуку і трохи про особливості оренди житла в Польщі читайте тут (Щоб не повторюватися).

Кілька важливих моментів при оренді житла в Польщі

  • Найчастіше ціни в оголошеннях вказані без урахування комунальних послуг майте це на увазі (сума комуналки може скласти ще до 25-35% на місяць від вартості оренди)
  • Договір як правило укладається на рік. Договір - типовий бланк, який підписується двома сторонами, але нехай це вас не бентежить - в Польщі така «папірець» має повну юридичну силу. Якщо ви заздалегідь знаєте, що з'їдете з цієї квартири раніше ніж через рік, обов'язково обговоріть в договорі термін (termin wypowiedzenia), не пізніше якого ви зобов'язуєтеся попередити власника нерухомості про бажання розірвати договір - найчастіше місяць
  • І про ціни. Оренда однокімнатної квартири в Кракові обійдеться від 1200 до 1700 PLN / місяць (з комуналкою), 2-кімнатна - 1700-2200 PLN.

Як зняти квартиру в Кракові на короткий термін?
Отже, як зняти квартиру в Кракові недорого і де шукати «халявні» пропозиції?
Як зняти квартиру в Кракові на короткий термін?
У чому краса?
Де і як зняти квартиру в Кракові на тривалий термін?
Де будемо шукати житло?
Де шукати пропозиції?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online