ПМЖ в Польщі для українців

  1. Переваги польського ПМЖ
  2. Як виїхати в Польщу
  3. навчання
  4. Робота
  5. Організація власного бізнесу
  6. Шлюб і возз'єднання сім'ї
  7. Карта поляка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Безпосередня близькість українсько-польського кордону є для багатьох вирішальним фактором у виборі країни для імміграції. Влада сусідньої держави досить лояльно ставляться до «понаїхали» українцям, оскільки швидке економічне зростання створює велику кількість робочих місць, особливо в будівельній сфері і в сфері надання різних послуг. Які особливості ПМЖ в Польщі для українців - мета нашого дослідження.

Переваги польського ПМЖ

Переваги польського ПМЖ

Якщо все ще не можете зважитися, їхати чи ні, то про всяк випадок пропонуємо список переваг життя в Польщі:

  • безвізове переміщення по території Євросоюзу;
  • високий рівень медичного обслуговування;
  • якісна освіта;
  • належний рівень соціальної захищеності.

Єдине, що буде вас відрізняти від всіх інших поляків, - це відсутність можливості брати участь у виборах. Зате, маючи ПМЖ в кишені, ви можете проживати на території цієї держави будь-яку кількість часу без будь-яких обмежень.

Варто зазначити, що Польща особливо популярна серед українського населення завдяки дуже близькому менталітету і досить нескладному мови, який можна вивчити швидко і в будь-якому віці.

Якщо ж ви вже отримали вищу освіту і ваша професія досить затребувана, тут вам буде досить просто підтвердити свій диплом і працювати за фахом.

Рівень заробітної плати в Польщі набагато вище, ніж в Україні. Саме цей фактор дозволив країні зайняти 34 місце в світі за таким показником, як рівень життя населення.

Саме цей фактор дозволив країні зайняти 34 місце в світі за таким показником, як рівень життя населення

Як виїхати в Польщу

Способів, а, вірніше, підстав влаштуватися в Польщі існує кілька. Головне - пам'ятати, що будь-яке ви не вибрали, його потрібно буде документально підтвердити:

  • отримання освіти та подальше працевлаштування;
  • робота;
  • укладення шлюбу з поляком;
  • бізнес-міграція;
  • Карта поляка.

Ще потрібно пам'ятати, що отримання ПМЖ в Польщі для українців, як і для будь-яких інших іноземних громадян, обов'язково передує ВНЖ. Зовні документ являє собою звичайну пластикову картку, що нагадує водійське посвідчення. На ній зазначені особисті дані власника і фото. Документ цей дозволяє перетинати кордони Шенгену, засвідчує особистість і підтверджує право на законне проживання в рамках держави.

навчання

Ціни на навчання тут цілком демократичні, а якість наданих знань цілком відповідає міжнародним стандартам. Щоб здійснити переїзд на підставі вступу до вузу, для початку необхідно надати в консульство контракт з навчальним закладом, в якому підтверджено факт того, що ви дійсно зараховані в штат студентів. Даний документ допоможе вам отримати студентську візу і в'їхати в країну, де ви вже і зможете подати документи на легалізацію.

Тут існують, правда, кілька нюансів, для кого-то навіть цілком вигідних.

Якщо ви переїжджаєте в Польщу на підставі Карти поляка, тоді ви маєте право на безкоштовну освіту і навіть отримання стипендії.

Всім іншим учням видається ВНЖ, який продовжується або анулюється автоматично за результатами сесії. При цьому врегулюванням всіх формальностей займається сам вуз.

Якщо ви плануєте і далі залишатися в країні навчання, тоді майте на увазі, що термін дії ВНЖ закінчиться раніше, ніж ваша навчання, оскільки вважається, що диплом ви можете написати і у себе вдома. Саме тому подбати про працевлаштування потрібно, ще будучи студентом.

Робота

Перш ніж ви зможете стати повноправним членом польського суспільства, потрібно пройти випробувальний термін на одному з місцевих підприємств. Далі роботодавцю необхідно звернутися до місцевого компетентний орган з проханням дозволити йому взяти на роботу громадянина іншої країни. Якщо ж на це місце цілком може претендувати поляк з такою ж освітою та досвідом роботи, тоді чекайте негативну відповідь. Без цього дозволу працювати в Польщі легально ви не зможете. А все протизаконні дії загрожують вам депортацією і штрафом.
Перш ніж ви зможете стати повноправним членом польського суспільства, потрібно пройти випробувальний термін на одному з місцевих підприємств

Організація власного бізнесу

Згідно даній підставі, в ваші наміри входить відкриття підприємства, або, іншими словами, інвестування в польську економіку.

Тут потрібно дотримати кілька правил:

  • ваша компанія повинна бути створена безпосередньо на території Польщі;
  • ви як емігрант повинні бути засновником новоспеченого бізнесу і відкрити на своє ім'я банківський рахунок, поклавши на нього встановлену законом суму (як правило, вона залежить від форми організації підприємства);
  • отримавши ВНЖ, вам потрібно протягом 5 років успішно працювати і платити податки, щоб потім ПМЖ до Польщі з України стало для вас реальністю.

Шлюб і возз'єднання сім'ї

Укладення шлюбу з поляком, безумовно, є безумовною підставою для легалізації. Єдиним нюансом є той факт, що місцеві органи влади обов'язково захочуть перевірити даний союз на фіктивність. Тому, щоб ваша мрія здійснилася, необхідно буде довести тривалість ваших відносин.
Укладення шлюбу з поляком, безумовно, є безумовною підставою для легалізації

Якщо ж ваш переїзд пов'язаний з тим, що ви бажаєте відновити відносини з родичами, вже проживають в Польщі на законних підставах, тоді приймаючій стороні потрібно надати наступні документи:

  • підтвердження ступеня споріднення;
  • зобов'язання утримувати своїх прибули родичів;
  • докази наявності коштів на втілення попереднього пункту.

Дана категорія інтеграції в польське суспільство має на увазі отримання мігрантом Карти поляка - документа, що підтверджує, що він має польське коріння, а тому може на пільгових умовах стати повноправним членом цього товариства. Однак, крім вимоги про наявність родинних зв'язків з громадянами Польщі, існує ще ряд формальностей, які вам потрібно дотримати. Наприклад, довести, що ви на достатньому рівні володієте тутешнім державною мовою.

Карта поляка

Володар Карти поляка може не тільки отримати національну візу на рік, але і користуватися практично всіма благами, якими користуються громадяни Польщі:

  • працевлаштування без додаткового дозволу на роботу;
  • безкоштовні освіту і медичну допомогу;
  • займатися підприємництвом
  • користуватися різними пільгами і знижками, наприклад, на проїзд в транспорті.

Якщо всі етапи будуть пройдені успішно, тоді можете розраховувати ще й на фінансову допомогу від держави на початковому етапі вашого входження в новий соціум.

Як і де найпростіше отримати громадянство: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online