Бебі-бокси .. кінець дискусії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Уряд Росії підтримало законопроект Олени Мізуліной про заборону бебі-боксів, давши свій позитивний офіційний відгук. Доцільність такого рішення пояснюється необхідністю виконувати Конвенцію про права дитини, а створення бебі-боксів суперечить статтям 6 - 9 і 19 цього документа. Уряд Росії підтримало законопроект Олени Мізуліной про заборону бебі-боксів, давши свій позитивний офіційний відгук

Фото: AP

Документ, внесений розгляд ще в липні 2016 року,, продовжує викликати запеклі суперечки .

Чимало людей вважають законопроект про заборону в РФ місць для анонімного залишення дитини антилюдяною і провокуючим нелегальні методи позбавлення від дітей. Які аргументи ви можете навести у відповідь? Чому заборона пройшов? З таким питанням Prvada.Ru звернулася до голови Батьківського всеросійського опору Марії Маміконян.

"Вся ця система домашніх пологів, які не зафіксованих в медустановах вагітностей, вкрай небезпечна, як для жінки, так і для немовляти. Мені здається, що будь-яка нормальна людина це розуміє. Міністерство охорони здоров'я категорично проти цієї практики. Я думаю, що воно значною мірою і вплинуло на рішення уряду ", - сказала Марія Маміконян Pravda.Ru.

Бебі-бокси - це широке поле для маніпуляцій з неврахованими дітьми. Якщо дітей можна просто без документів, анонімно залишити, то кримінал тут же підключається, відчуваючи себе абсолютно вільно і безкарно, таку можливість такі особистості не упустять, вважає експерт.

Це підноситься як добру справу: врятувати дитину. Але тоді буде величезне зростання таких залишення. Ті, хто приносить в бокси дітей, це зовсім не вбивці, які не бомжі, це не ті діти, яких треба рятувати. Це жінки, яким треба допомогти, у яких є труднощі, і яким не допомагає держава.

Чомусь ніхто не думає про безпеку, наприклад, про те, що поклали дитину в цей ящик, а тут десь проводок відійшов, все відключилося, і малюк там замерз. Всі вважають, що дитину помістили в райські умови, а що бокс знаходиться невідомо де, далеко не завжди в медичній установі, хоча і там може бути що завгодно, ніхто не думає. Адже не з рук в руки передають дітей ", - сказала Pravda.Ru Марія Маміконян.

З цим же питанням Pravda.Ru звернулася і до виконавчого директора фонду "Справедлива допомога" Єлизаветі Глинки.

"Дискусія з цього питання була довгою, але її підсумком я дуже розчарована. Тому що, заборонивши установку цих" коробок життя ", по-іншому їх і не можна назвати, чиновники позбавили сьогодні якоїсь дитини найголовнішого його права, яке є на землі - права на життя. Не було ніякої пропагандистської та роз'яснювальної роботи, багато хто просто і не знали про бебі-боксах ", - сказала Pravda.Ru Єлизавета Глінка.

Недостатньо просто встановити ці коробки і написати, де вони знаходяться. І створення цих боксів зовсім не означає, що виключається робота з групами ризику - з незаможними, наркозалежними і так далі, - вважає Доктор Ліза.

Але нехай жінка, яка виявилася в скрутному положенні не підкладає дитини в сміттєпровід або на смітник, нехай буде безпечне місце, куди можна здати дитину анонімно. Навіть якщо одна дитина буде врятований, це варто того, щоб подібні бокси встановлювалися.

"Мені здається, що ті, хто йде на такі страшні речі, просто не бачать ніякої альтернативи. Від розпачу люди роблять страшне. Я їх анітрохи не виправдовую, виправдати вбивство дитини взагалі неможливо. Але і виправдати те, що ви шансу на життя йому не залишаєте, теж не можна. і бебі-бокси, і пропагандистська робота, і роз'яснювальна робота, і пояснення, і соціальні пільги - питання необхідно вирішувати комплексно ", - сказала Єлизавета Глінка Pravda.Ru.

Читайте останні новини Pravda. Ru на сьогодні

Які аргументи ви можете навести у відповідь?
Чому заборона пройшов?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online