Банкрутство самостійно - як подати, документи для фізичної особи

  1. старт процедури
  2. Заява
  3. етапи
  4. Важливі застереження про самостійне банкрутство
  5. Актуальні питання
  6. Хто розглядає позови індивідуальних підприємців?
  7. На кого з кредиторів поширюється рішення суду?
  8. Хто подає заяву про визнання банкрутом фізичної особи?
  9. Яка сума і термін відсутності платежів, при яких подається позов?
  10. вигода

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фінансові труднощі змушують людей, що мають офіційні борги, задуматися про можливе банкрутство. поправки до закону «Про неспроможності» , Прийняті в 2019 р., Встановлюють право кожного громадянина РФ на оголошення себе банкрутом. Якщо боржник не може погасити свою заборгованість ні зараз, ні в найближчому майбутньому, варто ознайомитися з правилами банкрутства.

старт процедури

умови

Для запуску процедури банкрутства законом встановлена обмежувальна сума боргу, що дозволяє говорити про платіжну неспроможність:

  • Сума боргового вимоги повинна складати 500 і більше неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для кредитора дана сума боргу дозволяє звернутися із заявою про визнання фізичної особи банкрутом. Для юридичної особи приводом для звернення до Арбітражного суду стане наявність тримісячної прострочки.
  • У кредитора повинно бути рішення суду з вимогою стягнути борг, виключаючи кредитні зобов'язання, нотаріальні угоди, зобов'язання по платежах, встановлені статтею 213.5 Закону «Про неспроможності».

Фізична особа має право ініціювати процедуру банкрутства при наявному борг менше 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з простроченням менше 3 місяців. Для цього громадянин повинен відповідати критерію неплатоспроможності і недостатності майна.

Заява

підготовку документів для банкрутства і запуск процедури можуть ініціювати кредитні організації, позичальники і Федеральна Податкова Служба.

  • Банкрутство ініціюється банком. Процедура охоче використовується банками, так як подача позову з боку кредитної організації не вимагає підтвердження рішенням суду.
  • положення п.1 статті 213.3 дають повноваження податкової подавати позови про банкрутство також без рішення суду.
  • Для громадян-боржників, в разі передбачення банкрутства, законом передбачений самостійний порядок подачі заяви , Не чекаючи ініціювання процедури з боку позичальника. Для самостійної подачі заяви необхідно наявність доказів про неможливість виконання зобов'язань по платежах в необхідні терміни.

Для визнання громадянина неплатоспроможним потрібна присутність однієї з таких обставин:

  • припинення оплат за кредитними та іншими зобов'язаннями зі строком виконання;
  • перевищення 10% від загальної суми обов'язкових платежів суми прострочених більш ніж на один місяць кредитних зобов'язань;
  • сума заборгованості більше вартості майна, включаючи право вимоги;
  • закінчення виконавчого провадження, після якого громадянин втрачає права на майно.
Фінансові труднощі змушують людей, що мають офіційні борги, задуматися про можливе банкрутство

Якщо в майбутньому у боржника плануються грошові надходження, включаючи доходи від діяльності, за допомогою яких в короткі терміни заборгованість може бути погашена, людина не вважається неплатоспроможним

етапи

Процедура банкрутства проходить в кілька етапів :

Етап 1-й

Подається заява до Арбітражного суду. До позову прикладають документи, що свідчать про неможливість боржника платити за зобов'язаннями (кредити, претензії держслужб та податкової). Арбітражним судом приймається рішення про початок процедури банкрутства. Етап 2-й Боржника призначаються представники суду для розгляду ситуації. Якщо підтверджується неплатоспроможність громадянина, дають вказівку на надання розстрочки на погашення заборгованості, а на майно накладається арешт. юридичним особам призначають спеціальну комісію і арбітражного керуючого , Яка приймає рішення про фінансове оздоровлення компанії або про продовження банкрутства. Етап 3-й Якщо комісія приймає рішення про неможливість відновлення фінансової діяльності, майно виставляється на аукціон . Якщо фізична особа не розпочала погашення заборгованості в межах наданої розстрочки, його майно також виставляється на продаж . Відчуженню не підлягають особисті речі, житло, сума в 25 тисяч рублів (за умови, що гроші - останні). Етап 4-й Виручені з продажу грошові кошти спрямовуються на погашення заборгованостей в встановленої законом черговості . В першу чергу погашаються борги по заробітній платі співробітників , Потім - обов'язкові платежі, в останню чергу - інші борги.

Важливі застереження про самостійне банкрутство

Сума та строки

Законом «Про банкрутство» регулюються умови і терміни процедури банкрутства :

  • прострочення по заборгованості становить понад 3 місяців;
  • для фізичних осіб сума зобов'язань перед кредитором становить понад 500 тисяч рублів;
  • сума заборгованості юридичної особи перевищує 100 тисяч рублів, для індивідуального підприємця розмір заборгованості перед кредитором перевищує 10 тисяч рублів.

Залежно від категорії боржника, розрізняються сценарії проходження процедури банкрутства і розрізняються наслідки:

Банкрутство фізичних осіб самостійно відбувається з наступними нюансами:

  • справи з банкрутства громадян розглядаються судами загальної юрисдикції;
  • визнання банкрутства означає, що фізична особа втрачає багато права: не може вести підприємницьку діяльність, не може займати керівні посади, не може залишати межі РФ, протягом наступних кількох років не підлягає кредитуванню в банках;
  • в разі неплатоспроможності фізичної особи існує три моделі дій - реструктуризація боргу , Конфіскація майна, мирову угоду .
Банкрутство індивідуальних підприємців має свої відмінності:
  • У разі систематичної несплати податків і при відсутності коштів для проведення виплат, банкрутство індивідуального підприємця може ініціювати ФНС. При цьому припиняється нарахування штрафів і пені, а заборгованість погашається за рахунок майна неплатника.
  • Для індивідуального підприємця існує три шляхи розвитку подій: спостереження, мирова угода, конкурсне виробництво.
  • Дана процедура триваліша, при цьому відмовитися від боргів в один момент у підприємця не вийде. На прохання боржника суд може надати додатковий термін (до 1 місяця) з метою укласти мирову угоду і добровільно погасити борги перед кредиторами.

Неспроможність товариства з обмеженою відповідальністю означає, що його учасники несуть відповідальність тільки своїми частинами, якщо виручених від продажу з аукціону коштів не вистачить для покриття боргу.

Актуальні питання

При проходженні банкрутства виникають питання про процедуру, строки та наслідки. Як подати на банкрутство фізичних осіб самостійно?

Хто розглядає позови індивідуальних підприємців?

Позови неспроможних громадян та ВП, борги яких утворилися від підприємницької діяльності, розглядаються за місцем проживання Арбітражним судом.

На кого з кредиторів поширюється рішення суду?

Не всі кредитори, зазначені в заяві на банкрутство, визнаються судом офіційними кредиторами. Боржник повинен надати суду докази про борги.

Після визнання позову обґрунтованим рішенням суду вводиться процедура банкрутства. Після публікації інформації про банкрутство кредитори вправі протягом двомісячного терміну подати до суду вимога про включення себе в реєстр.

Хто подає заяву про визнання банкрутом фізичної особи?

Позов може подати фізична особа, кредитор (юридична і фізична особа), податкова служба.

Яка сума і термін відсутності платежів, при яких подається позов?

Кредитор має право подати позов на банкрутство при перевищенні суми боргу 500 тисяч рублів і прострочення 3 місяців.

Кредитор має право подати позов на банкрутство при перевищенні суми боргу 500 тисяч рублів і прострочення 3 місяців

Фізична особа з ознаками фінансової неспроможності вправі заявити про своє банкрутство без обмежень по сумі боргу

вигода

Незважаючи на непросту ситуацію, у банкрутства є вигідні аспекти:

  • Упорядковуються взаємини з фінансовими структурами і органами влади.
  • Процес банкрутства спрощується, тому що відбувається під контролем спеціально призначеного арбітражного керуючого, вирішального питання з судовими приставами і кредиторами.
  • У разі недостатності суми, вирученої від продажу майна юр. особи для погашення всіх боргів, банкрутство - ефективний спосіб припинення виконання зобов'язань за боргами, тому що після завершення процедури вся заборгованість вважається повністю погашеною.
  • Самостійне ініціювання банкрутства власниками організації-боржника дозволяє заявникам запропонувати на посаду арбітражного керуючого кандидатуру на свій розсуд. Від діяльності такого керівника залежать нюанси проходження процедури. Призначений арбітражний керуючий має повноваження розпоряджатися майном організації і виявляти ситуації фіктивного, навмисного банкрутства .

Перед подачею позову оцінюються потенційні ризики даної процедури. При виявленні ознак фіктивного (навмисного) банкрутства, керівники-ініціатори процедури можуть бути притягнуті до відповідальності. Однак у випадку звичайної фінансової невдачі в діяльності організації подача позову про визнання банкрутства - закономірний і логічний вчинок.

Однак у випадку звичайної фінансової невдачі в діяльності організації подача позову про визнання банкрутства - закономірний і логічний вчинок

Наші юристи допоможуть вам самостійно скласти зразок заяви про банкрутство . Читайте публікацію і коректний.

Яку відповідальність несуть особи, які замішані в кримінальному банкрутство - ми розповімо .

Звідси ви зможете детально дізнатися про правові основи неспроможності і банкрутства.

Щоб правильно оформити документи і ефективно пройти процедуру, слід проконсультуватися у фахівців з даного питання. Процес банкрутства, що проходить під контролем грамотних і досвідчених юристів, пройде з найменшими проблемами і наслідками для всіх сторін розглядів.

На кого з кредиторів поширюється рішення суду?
Хто подає заяву про визнання банкрутом фізичної особи?
Яка сума і термін відсутності платежів, при яких подається позов?
Як подати на банкрутство фізичних осіб самостійно?
Хто розглядає позови індивідуальних підприємців?
На кого з кредиторів поширюється рішення суду?
Хто подає заяву про визнання банкрутом фізичної особи?
Яка сума і термін відсутності платежів, при яких подається позов?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online