Адміністративна відповідальність громадянина-банкрута

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Введення з 1 жовтня уточненого порядку регулювання процесу визнання неплатоспроможності фізичних осіб спричинило і включення в законодавство санкцій за правопорушення у сфері банкрутства Введення з 1 жовтня уточненого порядку регулювання процесу визнання неплатоспроможності фізичних осіб спричинило і включення в законодавство санкцій за правопорушення у сфері банкрутства. Зокрема, зазнали змін норми КоАП РФ, що застосовувалися раніше виключно до банкрутства юросіб.

Які ж склади передбачає Кодекс для громадян-банкрутів і за які дії учасників справи про банкрутство можуть притягнути до адміністративної відповідальності?

  1. Фіктивне банкрутство - цей склад має місце, якщо суб'єкт усвідомлює, що в дійсності підстав для отримання статусу неплатоспроможного у нього немає, проте публічно заявляє про неспроможність і при цьому робить деякі дії, які повинні створити видимість його неплатоспроможності (стаття 14.12, частина 1).

Наприклад, у громадянина є необхідні для погашення боргів перед контрагентами кошти, але він хоче звільнитися від невиконаних зобов'язань за допомогою проходження процедури банкрутства, тому повідомляє кредиторам завідомо неправдиву інформацію про своє фінансове становище, а грошові кошти приховує - знявши їх з банківських рахунків, наприклад. Санкцією для громадянина в такому випадку буде штраф 1000 - 3000 рублів.

Примітка: не варто плутати навмисне банкрутство та фіктивне. При фіктивному банкрутстві всі дії громадянина повинні бути оборотними.

  1. Навмисне банкрутство - ситуація, яку не можна плутати з 1 випадком, - тут мова йде про реальну нездатність задовольнити вимоги третіх осіб громадянином, проте його матеріальне становище є наслідком його ж умисних дій. Порушенням закону вважаються дії, якими громадянин цілеспрямовано приводить себе в стан банкрутства, наприклад, за допомогою участі в свідомо невигідних угодах або ж під час розпродажу свого майна за безцінь (14.12 стаття КоАП РФ, ч. 2). Відповідальність за зазначені дії така ж, як за вищевказаний складу по навмисному банкрутства - штраф від 1 до 3 тис. Рублів.
  1. Інші неправомірні дії, що здійснюються банкрутами, перераховані в 14.13 статті КоАП.
  • Приховування інформації про місце, де знаходиться майно особи, його розмірі, а також навмисна передача своїх активів, які суб'єкт бажає зберегти, третім особам, а також їх знищення тягнуть для особи штрафні санкції в розмірі 4 - 5 тис. Рублів (норми 14.13 статті, ч. 1 КоАП РФ);
  • Свідоме виконання зобов'язань перед 1 кредитором на шкоду іншим при реструктуризації боргу тягне аналогічний штраф (ч. 2 ст. 14.13);
  • Санкції передбачені і для випадків, коли громадяни при наявності встановлених в ФЗ «Про банкрутство» ознак (борг понад 500 000, нездатність виконати зобов'язання перед усіма контрагентами) їх не виконують обов'язок щодо подання до термін до 30 днів після того, як обставини виявилися, заяви в суд про визнання неплатоспроможним (ч. 5 ст. 14.13). Штраф за таке бездіяльність становить від 1 до 3 тис. Руб;
  • Чи понесе також покарання фізична особа, яка чинить перешкоди фінансовому керуючому , В силу чого він не може належним чином виконувати свої функції, наприклад, якщо громадянин ухиляється від передачі йому потрібних паперів, відомостей (ч. 7 ст. 14.13). Санкція за таке правопорушення встановлена ​​у вигляді адміністративного штрафу в розмірі від 1 до 3 тис. Рублів.

Примітка: правопорушення буде кваліфіковано за КоАП РФ лише за умови, що незаконні дії громадянина-банкрута не призвели до наслідків у вигляді великої шкоди кредиторам і іншим особам. Великим збитком, згідно з положеннями КК РФ в частині, що стосується статей про злочини в сфері банкрутства, вважається сума в 1.5 млн. Рублів.

Щоб уникнути притягнення до відповідальності і захисту себе від можливих як усвідомлених, так і допущених через незнання порушень законодавства про банкрутство, бажано завчасно звернутися до фахівця з питань банкрутства. Досвідчені юристи візьмуть на себе всі правові турботи і захистять від необдуманих дій і кроків.

Які ж склади передбачає Кодекс для громадян-банкрутів і за які дії учасників справи про банкрутство можуть притягнути до адміністративної відповідальності?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online