Чи можна купити квиток на поїзд по закордонному паспорту

  1. умови покупки
  2. Чи можна купити квиток на поїзд по закордонному паспорту
  3. Способи придбання квитків по Росії
  4. Особисте відвідування каси вокзалу
  5. Офіційний сайт РЖД
  6. Співпраця з посередниками
  7. Прострочений закордонний паспорт на внутрішній рейс: висадять чи ні?
  8. Для виїзду за кордон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подорож на поїзді все ще залишається одним з найдоступніших, комфортних і щодо швидких способів переміщення з одного міста Росії в інший. Для оформлення проїзного документа необхідно пред'явити посвідчення особи.

І з цього приводу виникає питання - чи можна купити квиток на поїзд по закордонному паспорту? Для його відповіді необхідно ознайомитися з правилами пасажирських перевезень.

умови покупки

умови покупки

Проїзний документ на поїзд компанії РЖД необхідний для посадки пасажира і вказує, що ця послуга була повністю оплачена. У квитку дається інформація про номер маршруту, вагоні і зарезервованому місці. Документ пред'являється провіднику під час посадки. Додатково з ним потрібно показати посвідчення особи.

Під час оформлення квитка на потяг потрібно враховувати такі моменти:

  • придбати документ можна безпосередньо в касах вокзалу, на офіційному сайті РЖД або за допомогою посередників;
  • потрібно правильно внести особисті дані - номер і серію паспорта, ПІБ;
  • заміна квитка або його повернення можливі, але з частковою втратою вартості;
  • для перевезення тварин оформляється окремий документ, в якому вказані умови транспортування.

Процедура покупки квитків на поїзд максимально проста і зрозуміла. Але навіть невелика помилка в особистих даних може стати причиною відмови в посадці на рейс. Тому інформацію потрібно перевіряти з особливою ретельністю. Порушення правил пасажирських перевезень, детально описаних на офіційному сайті РЖД, також є причиною висадки з поїзда, адміністративним злочином.

Чи можна купити квиток на поїзд по закордонному паспорту

Чи можна купити квиток на поїзд по закордонному паспорту

Реалізація квитків здійснюється безпосередньо компанією РЖД або її посередниками. Для оформлення проїзного документа слід визначитися з номером поїзда, вибрати тип вагона і місця. Щоб уникнути спекулятивних махінацій були введені правила про обов'язкове пред'явлення посвідчення особи під час оформлення квитків на поїзд.

За інформацією з офіційного сайту РЖД для покупки проїзних документів можна пред'явити один з наступних видів посвідчень особи:

  • Внутрішній паспорт громадянина РФ. Обов'язково перевіряється номер, серія і термін дії.
  • Закордонний паспорт. З ним виконуються вищеописані дії.
  • Свідоцтво про народження. Тільки для неповнолітніх громадян. Додатково може знадобитися довіреність, якщо дитину супроводжує лише один з батьків.
  • Військовий квиток. Діє тільки для дійсних військовослужбовців.
  • Паспорт моряка. Документ, аналогічний військовому квитку, але з великими можливостями для перетину кордону РФ.

Як видно з цього переліку, придбання залізничних квитків на внутрішній рейс по Росії можливо.

З'ясувавши цей момент, можна переходити до аналізу способів покупки проїзних документів.

Способи придбання квитків по Росії

Способи придбання квитків по Росії

Традиційно придбання проїзних документів здійснюється в касах залізничного вокзалу. Попередньо вибирається цікавить рейс, з собою береться закордонний паспорт або аналогічне йому посвідчення особи. Але поява онлайн-сервісів внесло корективи в цю схему - з'явилася можливість дистанційного оформлення квитків на поїзд.

При виборі способу потрібно враховувати такі нюанси:

  • Доступ до мережі Інтернет. Для онлайн оформлення знадобиться зайти на офіційний сайт РЖД або партнерів компанії.
  • Дистанційне оформлення має на увазі оплату через сервіси «Клієнт-банк» або аналогічні їм.
  • При замовленні проїзного документа через Інтернет буде взята додаткова комісія за банківський переказ. Її розмір залежить від умов банківської структури, через яку здійснюється оплата.

Але потрібно пам'ятати, що незалежно від обраного способу покупки пред'явлення або внесення даних закордонного паспорта або аналогічного йому посвідчення особи обов'язково. Перед вибором методу придбання потрібно проаналізувати переваги і недоліки кожного з можливих способів.

Перед вибором методу придбання потрібно проаналізувати переваги і недоліки кожного з можливих способів

Щоб не стояти в черзі, краще зайняти місце заздалегідь. Дізнайтеся, як пройти запис на закордонний паспорт .

Як оскаржити угоду купівлі-продажу автомобіля? дивіться тут .

Особисте відвідування каси вокзалу

Оптимальний варіант для проживаючих поруч із залізничним вокзалом або якщо маршрут прямування походить поруч з ним. Для покупки необхідно за допомогою інформаційних сервісів вибрати відповідний рейс і попрямувати у бік кас. Наявність закордонного паспорта або його аналога обов'язково. Касир не має право виписати проїзний документ за ксерокопією або зі слів клієнта.

Особливості оформлення квитка на потяг в касах залізничного вокзалу:

  • Велика ймовірність довгого стояння в черзі. Це негативно позначиться на часі на покупку.
  • Відсутня додаткова комісія, що діє при онлайн-оформлення. Є можливість взяти пільговий тип квитка через військову касу.
  • Касир має найактуальнішу інформацію про вільні місця на рейсах і допоможе вибрати оптимальний.
  • Можна оперативно повернути або обміняти проїзні документи на нові. Актуально при зміні маршруту або наявність помилки при внесенні особистих даних.

Незважаючи на явні переваги, втрата часу залишається головною проблемою в сфері прямого обслуговування РЖД. Тому багато хто воліє використовувати альтернативні способи придбання квитка на поїзд по закордонному паспорту.

Офіційний сайт РЖД

Купівля здійснюється через онлайн-сервіс на офіційному сайті Російських залізних доріг. Для початку необхідно пройти просту процедуру реєстрації на ресурсі. Від майбутнього клієнта знадобитися внести ПІБ і адресу електронної пошти. Але і без цього є можливість вибрати відповідний рейс, без покупки проїзних документів.

Порядок дій для оформлення.

  1. Вибрати пункти посадки і призначення, дату відправлення.
  2. З'явиться декілька варіантів відповідних рейсів.
  3. Визначитися з оптимальним номером поїзда і типом вагона - плацкарт, купе або СВ.
  4. Внести особисті дані з закордонного паспорта та адресу електронної пошти.
  5. Вибір способу оплати. Найчастіше це транзакція через Master-Card або Visa.
  6. Після грошового переказу на зазначену електронну пошту прийде квиток. Його потрібно буде роздрукувати або виписати дані - серію і номер.

Цей спосіб зручний тим, що оформити проїзний документ на підставі закордонного паспорту можна в будь-який час доби, не виходячи з дому чи на роботі. Так купуються квитки по Росії або для поїздок в далеке зарубіжжя.

Єдиний недолік - додаткова комісія за банківські послуги.

Також може виникнути проблема з поверненням коштів при поверненні квитка. Для цього необхідно відвідати каси РЖД або спеціалізовану точку продажів, маючи при собі закордонний паспорт або його внутрішній аналог. Гроші будуть повернуті на розрахунковий рахунок картки не відразу, а після закінчення 3-5 робочих днів. Це може бути критично при термінової заміни квитків.

Співпраця з посередниками

Співпраця з посередниками

Сайти багатьох туристичних компаній і спеціалізованих сервісів з продажу проїзних документів пропонують послуги з пошуку та купівлі квитків на поїзд. У деяких випадках їх інтерфейс інтуїтивно зрозуміліше, ніж на ресурсі РЖД. При цьому вартість не змінюється.

Подібні способи покупки актуальні тільки для постійних клієнтів компаній, коли може надаватися додаткова знижка на інші послуги.

При цьому слід враховувати такі нюанси:

  • Велика ймовірність стати жертвою шахрайства . Сайти-одноденки можуть надати низьку ціну на квиток, але без фактичного викупу у РЖД.
  • Передача особистих даних третім особам. У процесі обробки інформації працівникам компанії стануть відомі не тільки контакти клієнта, а й серія, номер закордонного паспорта.
  • Інформація з офіційною бази даних РЖД може надходити із затримкою. Це залежить від періодичності оновлення вмісту сайту і може вплинути на перелік можливих варіантів вибору поїздів.

На практиці використання сторонніх сервісів по купівлі залізничних квитків має більше недоліків і потенційної загрози бути обдуреним, ніж використання офіційного ресурсу Російських Залізниць. Як вже говорилося вище, єдина перевага - можливість отримання знижки на інші послуги компанії.

Прострочений закордонний паспорт на внутрішній рейс: висадять чи ні?

Прострочений закордонний паспорт на внутрішній рейс: висадять чи ні

Під час перетину пунктів прикордонного контролю обов'язково перевіряється дію закордонного паспорта. Якщо він буде прострочений - контролююча служба просто не випустить людини за межі Росії. Чи можлива така ситуація при купівлі квитків на поїзд чи під час посадки на нього?

Слід відразу обмовитися, що прострочений закордонний паспорт вже не вважається офіційним посвідченням особи.

Його потрібно замінити на новий протягом останніх 7 місяців терміну дії. Під час електронного оформлення квитка на поїзд не потрібно вносити ці дані. Тобто фактично прострочений закордонний паспорт можна використовуватися для покупки проїзного документа.

Але при цьому можуть виникнути такі складнощі:

  • Під час посадки на поїзд провідник перевіряє паспорт. Якщо він помітить, що документ не дійсний - в вагон просто не пустять. Чи не допоможе пред'явлення внутрішнього паспорта, якщо покупка оформлялася на закордонний аналог.
  • Подібна ситуація може трапитися при перевірці документів вже під час руху складу. Тоді велика ймовірність, що пасажира висадять на найближчій станції.

Саме тому важливо вчасно замінювати закордонний паспорт. Якщо ж такої можливості немає - купити квиток на поїзд необхідно по іншому посвідченням особи.

Якщо ж такої можливості немає - купити квиток на поїзд необхідно по іншому посвідченням особи

Кожен водій повинен мати страховку. Дізнайтеся про ОСАГО для іноземців .

Є питання про отримання закордонного паспорта? Повна інформація тут .

Пенсіонери оформляють закордонний паспорт на загальних підставах. Детальніше в статті .

Для виїзду за кордон

Чи потрібен закордонний паспорт під час придбання залізничних квитків для виїзду за межі Росії? При оформленні подібних проїзних документів дані клієнта вписують на латиниці. Якщо транскрипція буде відрізнятися від інформації в закордонному паспорті - митний і прикордонний контроль не пропустить пасажира.

Фактично наявність закордонного паспорта під час покупки не потрібно. В крайньому випадку, інформація про нього є у внутрішньому паспорті. Її можна використовувати при придбанні квитків в касах залізничного вокзалу або при онлайн-оформлення.

У таких випадках наявність закордонного паспорта не обов'язково:

  • кінцевий пункт призначення знаходиться в ближньому зарубіжжі;
  • поїздка здійснюється не через країни Шенгену;
  • у Росії підписано договір про вільне пересування її громадян по території іншої держави.

Для всіх інших ситуацій закордонний паспорт для покупки квитків на поїзд необхідний. Часто він знаходиться в посольстві іншої країни для оформлення візи. Попередньо необхідно зняти ксерокопію для придбання проїзного документа.

Потрібно пам'ятати, що закордонний паспорт - це стандартне посвідчення особи. Він має ту ж юридичну силу, що і документ для внутрішнього ходіння.

І з цього приводу виникає питання - чи можна купити квиток на поїзд по закордонному паспорту?
Як оскаржити угоду купівлі-продажу автомобіля?
Прострочений закордонний паспорт на внутрішній рейс: висадять чи ні?
Чи можлива така ситуація при купівлі квитків на поїзд чи під час посадки на нього?
Є питання про отримання закордонного паспорта?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online