Технічний паспорт на будинок в 2019 році - що це таке, як отримати, скільки коштує, термін дії, де замовити, багатоквартирний

  1. Навіщо потрібен Надання техпаспорта є обов'язковим при здійсненні наступних юридичних дій: оформлення...
  2. Яку інформацію містить
  3. Як отримати технічний паспорт на будинок в БТІ
  4. на приватний
  5. багатоквартирний
  6. На новий
  7. зразок документа
  8. алгоритм отримання
  9. Список цінних паперів
  10. бланк заяви
  11. Термін дії
  12. можлива вартість

Навіщо потрібен

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Надання техпаспорта є обов'язковим при здійсненні наступних юридичних дій:

  1. оформлення купівлі-продажу об'єкта нерухомості.
  2. нарахування майнового податку .
  3. вступ до права спадкування .
  4. оформлення дарчим на квартиру або будинок.
  5. приватизація житлоплощі.
  6. Реєстрація права власності .
  7. Визнання права володіння власністю в судовому порядку .
  8. оформлення іпотеки .

Де можна замовити

БТІ спеціалізується на зборі, систематизації, зберігання та надання необхідної інформації населенню про різні об'єкти нерухомості, розташованих на підзвітній території.

Основною умовою отримання техпаспорта на будинок, землю, земельну ділянку і т.д. є огляд нерухомого майна співробітником бюро.

Відео: технічний паспорт будинку. як оформити

Яку інформацію містить

це:

поверховий план

приміщення являє собою специфічний креслення окремого поверху (у випадку з багатоповерховими будинками) і самого приміщення, в ньому відображаються всі наявні стіни, перегородки, віконні дверні прорізи, балкони, лоджії і т.д. Площа об'єкта важливий показник при розрахунку кількості квадратних метрів на одного члена сім'ї, якщо покупці будинку або квартири є учасниками державних програм щодо поліпшення житлових умов Характеристика фундаменту і перекриттів ці технічні дані є основою всього будинку, тому, маючи достовірну інформацію, можна визначити наскільки конкретне будову довговічне і міцно, і чи доступна власнику будь-яка серйозна перепланування (наприклад, надбудова ще одного поверху і т.д.) інвентаризаційна вартість квартири при здійсненні різних угод з нерухомістю розмір державного мита або загальна сума певних послуг розраховується як відсоток від вартості нерухомого майна Дата споруди невід'ємна частина технічного паспорта, так як наступні обов'язкові інвентаризації визначаються виходячи з року закінчення будівельних робіт на об'єкті нерухомості Дата останнього капітального ремонту відображення подібного факту дозволяє потенційним покупцям на підставі реальних даних визначатися з вибором

Як отримати технічний паспорт на будинок в БТІ

способи:

Стандартний для цього необхідно записатися на прийом і в призначений час і день тижня з'явиться в відділення БТІ. Після того як ви пред'явіть необхідні документи, заповніть стандартний бланк заяви та оплатіть послуги співробітників бюро, вам визначать дату виїзду фахівця для здійснення обмірів, а потім озвучать день, коли ви зможете забрати готовий документ Віртуальний для цього ви повинні будете на офіційному сайті Бюро заповнити форму запиту і докласти відскановані документи. Також вам доведеться оплатити послуги з оформлення техпаспорта. Це можна зробити як за допомогою банківської карти або електронних грошей, так і готівкою в відділеннях банків у вашому населеному пункті Посередницький ви можете звернутися в спеціалізовані фірми. За певну плату ці компанії всю роботу виконають за вас. У такому випадку витрати істотно зростуть Через МФЦ під час бесіди з фахівцем ви пред'явіть всі необхідні документи, заповніть заяву і домовтеся про візит співробітника БТІ на конкретний об'єкт нерухомості для проведення необхідних обмірів

на приватний

Технічний паспорт на житловий будинок оформляється в стандартному режимі і мало чим відрізняється від оформлення документації на інші об'єкти нерухомості.

багатоквартирний

Багатоквартирний будинок, як і будь-який інший об'єкт нерухомості, підлягає обов'язковій технічної інвентаризації.

Отриманий документ буде основним документом для всіх власників житла.

Документ на весь багатоповерховий будинок повинен знаходитися на зберіганні в керуючої компанії .

На новий

Оформлення техпаспорта на щойно збудований будинок відбувається до моменту державної реєстрації прав власності.

Для цього при зверненні в БТІ або іншу обрану організацію необхідно буде надати крім стандартного переліку документів ще й дозвіл на будівництво.

зразок документа

форма законодавчо затверджена і не підлягає будь-яким змінам.

До основних пунктів паспорта можна віднести:

Адреса розташування і дані про власника Технічні характеристики будинку або квартири дата побудови і введення в експлуатацію Впорядкованість об'єкта нерухомості наявність санвузла, опалювальних приладів, підведення основних комунікацій і т.д. Графічне зображення об'єкта експлікації і загальна площа Розміри кожної кімнати окремо дата останнього капітального ремонту (для МКД) і т.д.

алгоритм отримання

Інструкція:

Прийти в обрану організацію Написати Заява від імені власника майна за наданим зразком Надати необхідні документи за визначеним переліком оплатити послуги зі створення технічного паспорта та державне мито Дочекатися приїзду фахівця на об'єкт нерухомості для проведення замірів Отримати готовий технічний паспорт протягом законодавчо відведеного на це часу

Список цінних паперів

У нього входять:

документи

посвідчують особу заявника Папери, що підтверджують право власності прохача на конкретне нерухоме майно свідоцтво про державну реєстрації , договір купівлі-продажу , Свідоцтво про спадщину, судове рішення і т.д. Дозвільна документація на здійснення ремонтно-будівельних робіт в разі перепланування Доручення якщо ви не можете самостійно отримати техпаспорт і довіряєте це комусь ще, необхідно пред'явлення нотаріально завіреного документа

бланк заяви

Зразок для заповнення запиту на отримання технічного паспорта.

У ньому необхідно вказати власні дані, інформацію про об'єкт нерухомості і підстава для отримання технічний паспорт.

Термін дії

Паспорт відноситься до безстрокових документам. Але на практиці існує така тенденція, коли організація, яка запитує його, встановлює тимчасові рамки його «придатності».

Наприклад, при оформленні іпотечного кредиту співробітники банку попросять вас оновити техпаспорт, якщо він старше 1,5 років.

Також існує певне правило для власників нерухомості, що зобов'язує їх проводити його заміну через кожні 5 років.

можлива вартість

Нижня ціна від 900 рублів, але якщо ви вирішите звернутися за допомогою в інші організації, які займаються посередництвом, то витрати будуть набагато вище - від 10 до 20 тис. Рублів.

Остаточна ціна залежить від декількох факторів:

  1. Площа нерухомого майна.
  2. Необхідність виїзду фахівця БТІ на об'єкт і проведення обмірів.
  3. Терміновість виготовлення.
  4. Спосіб отримання (МФЦ, посередники і т.д.).

Як замовити технічний паспорт на квартиру через держпослуги читайте в статті: техпаспорт БТІ на квартиру .

Як отримати довідку з БТІ про інвентаризаційної оцінки житла, читайте тут .

Зразок довідки БТІ про належність об'єкта нерухомого майна, читайте тут .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online