Іпотека для ІП в Ощадбанку в 2019 році

  1. Що мається на увазі під іпотекою
  2. Пропозиції Ощадбанку для ІП
  3. Висунуті банком вимоги
  4. До потенційних позичальників
  5. До нерухомості
  6. Умови надання іпотеки ІП
  7. ставки
  8. Як взяти кредит
  9. Які будуть потрібні документи
  10. Як заповнюється анкета
  11. Пропозиція від банку ВТБ 24

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Індивідуальні підприємці (ІП) нерідко стикаються з проблемами в отриманні довгострокового кредиту на покупку нерухомості. Фінансові установи відносяться до позичальників такої категорії з настороженістю, і на те є певні причини. Банк не може достовірно з'ясувати рівень платоспроможності потенційного кредитоотримувача. Справа в тому, що для фінансової організації основним критерієм є величина чистого прибутку, яка для мінімізації податку, як правило, знижується. В даному випадку оптимальний варіант - це іпотека для ІП в Ощадбанку. Індивідуальні підприємці (ІП) нерідко стикаються з проблемами в отриманні довгострокового кредиту на покупку нерухомості

Що мається на увазі під іпотекою

Іпотека як вид довгострокового кредитування передбачає виконання позичальником певних вимог перед фінансовою організацією. Перш ніж отримати позику, громадянин приймає на себе зобов'язання погашати майбутню заборгованість разом з нарахованими відсотками.

Якщо у клієнта банку немає у власності іншої нерухомості, запорукою виконання ним кредитних зобов'язань виступає придбаний об'єкт.

Він стає власністю позичальника з моменту покупки і може втратити цього статусу, якщо отримувач кредиту Не буде по тій або іншій причині сумлінно (без прострочень) обслуговувати кредит. Тоді банк з метою повернення коштів виставить заставу на продаж.

Звичайно, довгострокового житлового кредитування характерні і інші підводні камені. Щоб отримати про них уявлення, ознайомтеся з нашою статтею «».

Пропозиції Ощадбанку для ІП

У 2018 році в лінійці іпотечних позик даної фінансової установи присутні, принаймні, два банківські продукти, отримати які можуть представники малого бізнесу. Коротко розглянемо особливості цих програм:

  • «Експрес-Іпотека». Сбербанк на своєму сайті позиціонує дану програму, як «... швидкий кредит на придбання комерційної і житлової нерухомості». Підтверджується ця теза тим, що для оформлення позики потрібно мінімальний пакет документів, а також досить надати в заставу тільки придбану нерухомості, то є необхідність в додатковому об'єкті відсутній. Крім того, оформляти окремий договір застави по «Експрес-Іпотеці» в Ощадбанку для ІП не потрібно. А це - економія часу. І ще важливо відзначити: для ІП практикується акредитивна форма розрахунку, що забезпечує захист від шахраїв.
  • «Бізнес-Нерухомість». Цей кредит дозволяє представнику малого бізнесу отримати на привабливих умовах грошові кошти з метою придбання комерційної нерухомості. Приймаючи рішення про видачу кредиту, банк враховує специфіку господарської діяльності клієнта, що позитивно відбивається на умовах обслуговування позики. В якості забезпечення кредиту виступає придбаний або наявний об'єкт нерухомості.

В обох випадках комісії за надання та дострокове погашення кредиту відсутні.

Не варто забувати про такий різновид довгострокової позики від Ощадбанку, як «Іпотека по двох документах». Скористатися цією пропозицією можуть бізнесмени, які не можуть на документальній основі підтвердити свої доходи.

І вже якщо мова йде про іпотеку, тобто про отримання грошових коштів під заставу майна, необхідно вказати програму Ощадбанку «Експрес під заставу». Але за великим рахунком назвати її зручною для ІП можна через:

  • далеко не лояльною ставки (16 - 19%);
  • максимальної суми кредиту за все 5 млн рублів;
  • короткого терміну договору - 4 роки.

Висунуті банком вимоги

Щоб мінімізувати ризики неповернення позичених коштів, банк пред'являє серйозні вимоги не тільки до потенційного кредитоотримувачу в особі ВП, а й до об'єктів нерухомості. Розглянемо ці питання докладніше. Щоб мінімізувати ризики неповернення позичених коштів, банк пред'являє серйозні вимоги не тільки до потенційного кредитоотримувачу в особі ВП, а й до об'єктів нерухомості

До потенційних позичальників

По обидва з вищезазначених програм вони схожі, за винятком деяких пунктів (про них нижче). Спільними є наступні вимоги до претендента іпотечної позики:

  • ІП повинен бути резидентом РФ.
  • На дату завершення дії договору кредитування вік не може перевищувати 70 років.
  • Терміни, протягом яких ведеться господарська діяльність:
    • не менше року, якщо спеціалізація - сезонні види діяльності;
    • не менше півроку - для всіх інших.

Повертаючись до розмови про відмінності програм іпотечного кредитування ІП, необхідно відзначити, що можливість оформлення тієї чи іншої залежить від обсягу річної виручки підприємства. Так, кредитний продукт «Експрес-Іпотека» доступний тим представникам малого бізнесу, у яких даний показник не перевищує 60 млн рублів. За програмою «Бізнес-Нерухомість» ця цифра набагато більше - до 400 млн рублів.

До нерухомості

Сбербанк надасть іпотечний кредит, якщо заставна нерухомість відповідає таким вимогам:

  • Квартира не є хрущовкою, малосімейки. Крім того, довгострокова позичка буде видана для придбання кімнати в комуналці.
  • Є кухня і санвузол.
  • Знаходиться в багатоквартирному будинку, що не відноситься до старого або аварійного фонду, який було збудовано не раніше 1950 року і має не менше 5 поверхів.
  • Наявність, причому справних, інженерних комунікацій - електропроводка, водопровід і каналізація;
  • Відсутність раніше накладеного обтяження.
  • Відсутність неузаконеним перепланування.

Що ж стосується купується комерційної нерухомості, то за програмою «Експрес-Іпотека» до неї пред'являється наступне основна вимога: об'єкт на момент проведення операції повинен бути зданий в експлуатацію, а продавець бути його єдиним власником.

«Експрес-Іпотека» допускає придбання земельної ділянки, на якій розташована дана нерухомість.

На сторінці «Бізнес-Нерухомість» сайту Ощадбанку вимоги до об'єкту не вказані. Тобто можна припустити, що вони збігаються з вищевказаними. На сторінці «Бізнес-Нерухомість» сайту Ощадбанку вимоги до об'єкту не вказані

Умови надання іпотеки ІП

З вищевикладеного випливає, що цікавить багатьох, чи дають ІП іпотеку в Ощадбанку, сьогодні неактуальний: звичайно, дають. Однак, перш ніж звернутися в дану фінансову установу за позикою, представнику малого бізнесу необхідно зіставити свої фінансові можливості з умовами, на яких подібний довгостроковий кредит надається. Основні умови розміщені в таблиці.

Програма Валюта Сума Термін Авансовий платіж Неустойка Експрес-Іпотека Рублі РФ До 5 млн. В окремих містах - до 7 млн. Від 6 місяців до 10 років Житлова нерухомість: загальні умови - 25%, для повторних позичальників - 20%. Комерційна нерухомість: загальні умови - 30%, для повторних позичальників - 25%. 0,1% від обсягу простроченої виплати. Нарахування проводиться за кожен день прострочення. Бізнес-Нерухомість Рублі РФ Від 150 тис. - для виробників сільгосппродукції. Для інших позичальників - від 500 тис. Максимальний обсяг - 200 млн. У окремих містах - 600 млн. Від 1 місяця до 10 років Від 20% для виробників сільгосппродукції. Для інших позичальників - від 25% 0,1% від обсягу простроченої виплати. Нарахування проводиться за кожен день прострочення.

Тут є одна важлива деталь. В умовах нестабільної економіки країни фінансове становище ІП може погіршитися, в результаті чого вносити регулярні платежі тимчасово буде важко. У цьому контексті звертаємо вашу увагу на те, що за програмою «Бізнес-Нерухомість» допускається відстрочка виплати тіла кредиту до 12 місяців. Це максимальний термін, яким можуть скористатися представники малого бізнесу. Підсумкова величина даного показника встановлюється для кожного позичальника індивідуально і залежить від його кредитної історії за раніше наданими Ощадбанком кредитами для юросіб, а також платоспроможності.

І ще один момент: заставна і нерухомість, що купується підлягають обов'язковому страхуванню.

ставки

Якщо порівнювати з довгостроковими жілкредіти для фізичних осіб, розмір процентних ставок за іпотечними програмами для ІП вище. Так, для перших цей показник стартує з позначки 9,5%, а за програмою «Бізнес-Нерухомість» мінімальна ставка складає 11,8%. За кредитним продуктом «Експрес-Іпотека» це вже аж ніяк не лояльні 15,5% річних. Тобто при максимальному терміні користування позиковими засобами - в даному випадку це 10 років - індивідуальний підприємець за відсотками виплатить суму, в півтора рази перевищує тіло кредиту.

Для порівняння, навіть за такою, здавалося б, більш ризикованою для фінансової установи програмі, як «Іпотека по двох документах», розмір базової ставки становить 10,5%. А при електронній реєстрації угоди і того менше - 10% річних (мова йде про кредитний продукт «Придбання готового житла»). Ці цифри підтверджують той факт, що Ощадбанк зараховує ІП до неблагонадійних категорії позичальників.

Як взяти кредит

За обома програмами процедура отримання індивідуальним підприємцем довгострокового жілкредіти включає всього три етапи:

  • Зверніться до підрозділу Ощадбанку, що займається видачею іпотечних позик. Його фахівець призначить дату і час зустрічі, ознайомить із списком необхідних для отримання позики документів і дасть відповіді на виниклі у вас питання.
  • В ході зустрічі спільно з співробітником банку заповніть анкету-заяву на отримання іпотечного кредиту, передайте пакет необхідних документів і узгодьте час його приходу на ваше підприємство з метою ознайомлення зі станом справ в реалізованому вами бізнесі.
  • Рішення про видачу позики буде прийнято після проведення ретельного аналізу досягнутих результатів і ефективності ведення фінансово-господарської діяльності.

Рішення про видачу позики буде прийнято після проведення ретельного аналізу досягнутих результатів і ефективності ведення фінансово-господарської діяльності

На сайті Ощадбанку з даного питання розміщена лише вищевказана інформація. Але в реальному житті - це тільки півшляху: в результаті проведених заходів ІП дізнається лише перспективу отримання довгострокового жілкредіти, тобто схвалена заявка або відхилена. У разі прийняття банком позитивного рішення, представнику малого бізнесу необхідно буде діяти за стандартною схемою:

  • укласти з продавцем попередній договір;
  • внести початковий внесок;
  • скласти і підписати договір кредитування;
  • перевести продавцеві суму, еквівалентну вартості об'єкту, що продається;
  • зареєструвати право власності;
  • оформити в заставу набутий об'єкт.

Тільки після цього питання отримання іпотечного кредиту можна вважати закритим. Адже мета досягнута - нерухомість придбана.

Які будуть потрібні документи

На іпотеку для ІП в Ощадбанку в 2018 році будуть потрібні наступні документи:

  • ;
  • реєстраційні документи ІП;
  • ліцензія на вид / види діяльності;
  • документи, що відображають фінансову діяльність;
  • пакет документації на заставну або нерухомість, що купується.

Ну і, звичайно, потрібно буде пред'явити документ, що засвідчує особу індивідуального підприємця, -.

Отримати більше корисної інформації з цього питання в цілому ви зможете з нашої статті «».

Як заповнюється анкета

Анкета є загальним документом і входить в пакет підлягає подачі документації. З неї банк дізнається основну інформацію про клієнта. Анкета включає безліч розділів і підрозділів, а у позичальника можуть виникнути питання по деяким пунктам. Тому до відвідування відділення банку потрібно добре підготуватися, попередньо зафіксувавши незрозумілі моменти. Допоможе вам в цій справі наша стаття «».

Основна вимога до цього документа - вся внесена інформація повинна бути достовірною. Банк обов'язково перевірить зазначені в анкеті відомості, і навіть найменша неточність може поставити під сумнів отримання індивідуальним підприємцем іпотечної позики. У розпорядженні фінансової установи є цілком законні методи визначення коректності отриманої від позичальника інформації. Щоб звести ймовірність відмови до мінімуму, рекомендуємо вам вивчити статтю «». Основна вимога до цього документа - вся внесена інформація повинна бути достовірною

Реєстрація іпотечного договору в Росреестра складається з п'яти етапів. При цьому важливо дотримуватися певної послідовності:

  • Всі необхідні документи подаються до відповідного органу, який наділений правом здійснювати реєстрацію.
  • Виконується юридична експертиза наданих паперів.
  • Перевірка законності угоди.
  • За умови успішного завершення попередніх етапів, в ЕГРН вноситься відповідний запис.
  • Посвідчення самої процедури держреєстрації. Проводиться за місцем знаходження нерухомості, що є предметом застави.

Якщо з точки зору юриспруденції паперу складені правильно, процес реєстрації займає 5 робочих днів. Буде потрібно також. Її розмір стандартний і не залежить від вартості нерухомості та об'єму кредиту.

Пропозиція від банку ВТБ 24

Було б несправедливо обійти увагою це кредитна установа. Справа в тому, що за статистичними даними частка ВТБ 24 в сегменті іпотечного кредитування російського фінансового ринку в минулому 2016 році склала 19,97%, а приріст досяг позначки 2,68 п.п. Ці цифри підтверджують затребуваність довгострокових жілкредіти від даної фінансової організації.

Звичайно, відставання ВТБ 24 від Ощадбанку (49,05%) має велике значення. Однак, якщо порівнювати з займає третю позицію в рейтингу Россельхозбанком (4,47%), випередження більш ніж переконливе. Більше інформації з цього питання ви дізнаєтеся з нашої статті «».

На закінчення скажемо, що придбання нерухомості за допомогою довгострокової позики дозволить індивідуальному підприємцю не вилучати кошти з обороту. Таким чином, при розумному підході за рахунок розширення фінансових можливостей він підвищить конкурентоспроможність свого бізнесу.

Як правильно брати іпотеку, основні помилки і особливості іпотеки: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online