Документи для іпотеки для ВП. Оформлення та умови отримання

  1. Особливості іпотечного кредитування для ІП
  2. Умови іпотечного кредитування для ІП
  3. Як взяти іпотеку ип?
  4. Іпотека для IP: необхідні документи
  5. Корисні поради

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даний час на території нашої країни індивідуальних підприємців стає все більше і більше

В даний час на території нашої країни індивідуальних підприємців стає все більше і більше. Це обумовлено тим, що держава надає матеріальну допомогу бізнесменам-початківцям, реалізуючи різні програми підтримки. І дійсно, набагато приємніше працювати на самого себе. Але організувавши свою справу, підприємець не стає миттєво досить забезпеченою людиною, який може придбати нерухомість за власні кошти. Саме тут і постає питання про іпотеку для ВП.

Особливості іпотечного кредитування для ІП

Чи дають іпотеку ип? Безумовно, так. Але тут є свої особливості. Основна проблема при даному виді кредитування - визначення доходу індивідуального підприємця. Адже якщо звичайні позичальники, які працюють за наймом, мають певну заробітну плату, яку легко можна підтвердити за довідкою 2-ПДФО, то підприємці не отримують цю стандартну зарплату. Тут у співробітників банку виникає складність з визначенням доходу. Звичайно ж можна орієнтуватися на документи, необхідні для оформлення іпотеки для ВП.

Читайте докладно про варіанти кредитування ІП для розвитку бізнесу: https://ipshnik.com/razvitie-biznesa/variantyi-kreditovaniya-ip-dlya-razvitiya-biznesa-pomoshh-predprinimatelyu.html

Наприклад, ознайомитися зі звітною документацією, яка подається до податкових органів. Вивчивши суму податків, які сплачує підприємець, можна зробити висновок щодо його доходів. Але, природно, не завжди в документах для податкової інспекції відображені реальні цифри. Та й своєчасна оплата податків не може свідчити про благополучний бізнесі підприємця. Саме тому банки ставляться з настороженістю до даного виду кредитування. А для індивідуального підприємця стоїть основне завдання: довести співробітникам банку свою платоспроможність.

Умови іпотечного кредитування для ІП

У тому випадку, якщо індивідуальний підприємець зміг переконати банк в успішності свого малого бізнесу, він, швидше за все, отримає іпотечний кредит. Але ось умови кредитування будуть більш жорсткими, ніж для звичайних позичальників. Виняток становитиме Сбербанк, в ньому умови іпотечного кредиту практично нічим не відрізняються один від одного.

Решта ж банки посилили умови позики. Так, максимальний термін кредитування для індивідуальних підприємців складе всього 10 років. Для звичайних фізичних осіб - 30 років. Збільшиться в даному випадку і процентна ставка. У більшості випадків вона варіюється від 13,5 до 16,5 відсотків річних, замість звичайних 12 відсотків. Крім того, якщо при звичайному іпотечному кредитуванні потрібно внести 10 відсотків від загальної суми кредиту, то індивідуальним підприємцям необхідно буде «відстебнути» цілих 20 відсотків, тобто в два рази більше.

Звичайно ж, власники малого бізнесу далеко не в захваті від даних умов. Але деякі банки намагаються піти їм на зустріч. Вони займаються реалізацією різних державних програм, які спрямовані на допомога підприємцям . Наприклад, вже існує таке поняття, як «пільгова іпотека для індивідуальних підприємців». Щоб їй скористатися, необхідно потрапити в дану програму, яку практикує той чи інший банк.

Як взяти іпотеку ип?

Як взяти іпотеку ип

Щоб на заявку в отриманні іпотеки індивідуальним підприємцю не відповіли відмовою, слід пам'ятати і дотримуватися таких правил:

  • необхідно пред'явити банку прозору, достовірну інформацію про свої доходи;
  • варто дізнатися, які саме банки реалізують програми допомоги в кредитуванні індивідуальних підприємців, і звертатися саме до них;
  • потрібно подумати про надання можливого забезпечення в максимальному обсязі кредитору;
  • не слід звертатися в банк за іпотечним кредитом, якщо ви тільки що відкрили свою справу. Швидше за все, піде негайний відмову. Необхідно почекати хоча б рік, щоб надати співробітникам банку документи, що підтверджують прибуток і доходи свого бізнесу.

Дотримуючись перераховані вище правила, індивідуальний підприємець збільшити свої шанси на отримання іпотеки.

Детально про умови отримання кредиту в ощадбанку для IP: https://ipshnik.com/razvitie-biznesa/usloviya-polucheniya-kreditov-v-sberbanke-dlya-individualnyih-predprinimateley.html

Крім того, існують і деякі фактори, що впливають на позитивне рішення по кредитуванню підприємців. До них відносяться:

  • у власника малого бізнесу постійні доходи. Він отримує прибуток цілий рік, а не сезонно;
  • індивідуальний підприємець має позитивну кредитну історію. Він брав уже кредит (наприклад, на відкриття бізнесу) і успішно з ним розрахувався;
  • надання прозорої схеми доходів. Можливість довести співробітникам банку платоспроможність;
  • велику роль також відіграє і спосіб використання схеми оподаткування. Позитивний результат надасть загальна, а не спрощена схема.

Іпотека для IP: необхідні документи

Отже, ви є індивідуальним підприємцем і вже остаточно вирішили брати іпотеку. Які документи потребують пред'явити банк? Перелік, звичайно ж, відрізняється від того, який буде потрібно надати звичайній фізичній особі. Підприємцю необхідно підготувати наступний пакет документів:

  • паспорт громадянина Російської Федерації;
  • Свідоцтво про державну реєстрацію в якості індивідуального підприємця;
  • в залежності від роду діяльності, ліцензія, а також її копія;
  • якщо індивідуальний підприємець обрав спрощену систему оподаткування і працює по ній, то йому буде потрібно пред'явити податкову декларацію за рік;
  • ті підприємці, які працюють за єдиним податком на поставлений дохід, зобов'язані надати банку податкову декларацію за два роки;
  • якщо ж підприємець веде звіт по податковій системі на дохід фізичних осіб, то йому не обійтися без документів, що стосуються останнього податкового періоду.

Решта документів аналогічні тим, що подають звичайні позичальники при оформленні іпотеки. Сюди відносяться документи, що стосуються житла, що купується, а також документація для реєстрації іпотечного кредитування. Слід зазначити, що банк може розширити список документів і попросити додаткову інформацію. Але це вже індивідуально з кожним клієнтом.

Корисні поради

Корисні поради

Звичайно ж, перш ніж брати іпотеку, необхідно ретельно все продумати. Адже це рішення досить серйозне. Потрібно бути впевненим в стабільному достатку, постійного прибутку. Адже індивідуальний підприємець завжди схильний до ризику, тому варто зважити всі «за» і «проти».

Кожен індивідуальний підприємець, який зважився на іпотечне кредитування, повинен проаналізувати репутацію і надійність того чи іншого банку. Необхідно порівняти умови кредитування і вибрати найбільш лояльні і відповідні вам. Слід пам'ятати про те, що поспішати в прийнятті такого серйозного рішення ні в якому разі не можна! Всі документи, які видаються вам на підпис при укладенні договору, потрібно обов'язково уважно прочитати. Деякі банки прописують умови в договорі, які не обговорювалися під час бесіди.

Як отримати субсидії для малого бізнесу: https://ipshnik.com/razvitie-biznesa/subsidii-dlya-malogo-biznesa-osobennosti-polucheniya-gospodderzhki.html

Що важливо для банку при ухваленні рішення про кредитування індивідуального підприємця? На які моменти співробітник банку звертає особливу увагу? Звичайно ж, на платоспроможність і добробут позичальника, а також на пакет наданих документів. Він повинен бути в повному необхідному обсязі. Крім того, документація повинна відповідати дійсності і бути правильно заповненої.

Як взяти іпотеку ип?
Які документи потребують пред'явити банк?
На які моменти співробітник банку звертає особливу увагу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online