Як оформити дозвіл на установку гаража

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У багатьох водіїв з часом з'являються проблеми зі зберіганням автомобіля, наявність власного гаража - відмінне рішення в цій ситуації. Щоб встановити свій гараж, необхідно отримати спеціальний документ, за допомогою якого підтверджується законність про володінні чи користуванні приміщенням. Саме тому більшість автолюбителів зустрічають з такими негативними факторами, як з висновок про знесення, обмеженням ваших прав на користування гаражем. Для людей, які мають намір організувати все комфортні умови для зберігання і, звичайно, використання свого авто, експерти спочатку рекомендують познайомитися з юридичними нюансами і вибрати для себе індивідуальне рішення.

Для людей, які мають намір організувати все комфортні умови для зберігання і, звичайно, використання свого авто, експерти спочатку рекомендують познайомитися з юридичними нюансами і вибрати для себе індивідуальне рішення

Щоб узаконити свою нерухомість необхідно виконати кілька пунктів, передбачених юридичним правом.

У деяких виникає таке дивне запитання: «Навіщо ж мені оформляти гараж?» На це питання доводиться безліч різних відповідей, які аргументують все «за» по витраченим грошам для придбання ділового документа та упущеного часу:

  1. При сучасному нестачі земельних площ держава дуже швидко виявить ваш незаконний самобуд, після піде неприємне рішення - постанову про знесення будівельних норм піде дуже скоро, і все трудовитрати і витрачені гроші підуть в нікуди;
  2. Власники власних земельних площ, які зважилися самі побудувати хороший гараж на фундаменті, будуть вкрай засмучені тим фактом, що не зможуть продати нерухомість, що знаходиться на тому ж земельній ділянці, поки вони не пройдуть процедуру легалізації самобуду;
  3. Багато хто знаходить вихід в малобюджетном і не дуже упереджено варіанті - «гаражі-черепашки». Від цього тимчасового «притулку», через вкрай неприємного вигляду, який шкодить архітектурі міста в цілому, влада намагатиметься позбутися якнайшвидше і назавжди. Є лише один виняток - якщо такий гараж був наданий для любителя - інваліда першої або другої групи, який страждає від порушень опорно-рухового апарату
  4. «Гроші на вітер» - вираз, відповідне для прикладу ситуації самобуду, тому що ви не отримаєте компенсацію без оформлення своєї споруди.

Якщо вивчити юридичну практику, то в ній можна відшукати ще багато аргументів «за», що, напевно, переконає автолюбителів спочатку отримати дозвіл, а потім   будувати гараж Якщо вивчити юридичну практику, то в ній можна відшукати ще багато аргументів «за», що, напевно, переконає автолюбителів спочатку отримати дозвіл, а потім будувати гараж . Частий приклад, який ілюструє недотримання законодавчих норм, - «покупка» гаража у інваліда першої або другої групи, що знаходить у дворі упорядкованого будинку. Придбав нові володіння навмисно за свої кошти, вирішується до «життя на валізах», тому що продати пільгову будівництво буде неможливо, за винятком продажу такого ж інваліду. Термін «користування» таким «правом власності» може налічувати один місяць, а то й роки. А Вам це треба ???

Види офіційного оформлення прав з роками придбали безліч варіантів - від оформлення самобуду до законного спорудження нової будівлі. Найбільш простий вибір - стати володарем гаража без придбання документів - це випадок, коли Ви є власником земельної площі, та й то, якщо він збирається поставити черепашку, адже установка металевого тенту не заборонена, якщо він без фундаменту.

В інших випадках необхідно укласти угоду про володіння вашим гаражем. Щоб вибрати метод здійснення ідеї, рекомендовано ознайомитися з усіма «за» і «проти»:

  1. Дешевий спосіб забезпечити найкращі умови для збереження свого авто в залізному гаражі - отримати дозвіл на його установку у влади свого міста. «Мінус» - це дозвіл дається тільки при короткостроковій оренді, тому що, як вже було зазначено раніше, безсторонній вид «черепашки» влада намагатиметься ліквідувати незабаром. Такий гараж - не цілісною споруда, він може бути переміщений на іншу ділянку без його розбирання, тому ви не зможете отримати не нього компенсацію. Термін дії контракту про оренду дається всього на три місяці. Ще один недолік дешевої альтернативи гаража - потрібно вивчити специфіку оренди для капітальних і некапітальних гаражів і переконатися в місцевої влади, що він дозволить вам установку тимчасового гаража у себе у дворі. Моментів, які вплинуть на стверджувальне рішення багато: технічний потенціал установки гаража - залежить від місцезнаходження прокладається комунікації, розташування гідрантів та інше;
  2. Для будівництва солідного споруди на власній землі знадобиться отримати дозвіл на його установку, звести споруду, довести її до розуму і отримати сертифікат володіння;
  3. Якщо ви побудуєте капітальний гараж, але у вас не буде дозволу на нього, то доведеться його легалізувати. По-перше, потрібно бути впевненим, що він не загрожує оточуючим і не порушує їхніх прав. По-друге, дізнатися, чи немає планів у влади на займаний вами ділянку. Якщо ви не знайшли вагомих аргументів для відмови в легалізації, то можете подавати заяву в суд про легалізацію самобуду;
  4. Винахідливі громадяни користуються дуже хитрим і компромісним способом: відшукують площа до офіційного дозволу на будівництво гаража і беруть його в оренду на 1-5 років. Цей варіант дає прихований потенціал: приватизація паю, наданого в оренду. Звичайно, цей варіант не з дешевих, тому що кошти йдуть на оренду, узгодження проекту, дозвіл на установку гаража, але він має приховані плюси - ви зможете отримати компенсацію навіть після переривання угоди про оренду, тому що перенести ваш гараж без пошкоджень буде неможливо.

Головний недолік солідного варіанту - не завжди є можливість отримати земельну ділянку там, де вам було б комфортно зберігати свій автомобіль: пропоновані ділянки майже завжди розташовані у віддалених районах міста. Однак ґрунтовний гараж - це дохідна частка вкладення в нерухомість з великим відсотком вигоди. Саме тому тим, хто все ж таки зважився на зведення «бюджетного» « гаража-черепашки »Експерти радять перш розглянути всі« мінуси »цього проекту, яких вкрай багато і всі вони дуже переконливі.

Система отримання дозволу на будівництво головним чином буде залежати від обраного вами варіанту:

  • Для власників земельних площ буде необхідним звернення до місцевого архітектурний і містобудівний орган і там отримати дозвіл;
  • в інших випадках для початку необхідно знайти місце під гараж. Головне - це взяти в оренду відповідну площу, яку в подальшому можливо будуть викупити.

Практичні і корисні поради щодо вибору:

  1. Спочатку потрібно зайнятися пошуком місця саме в своєму районі і уточнити адресу, який має будь-яку земельну ділянку. Від цих дій повністю залежить можливість позитивного рішення про придбання дозволу на будівництво гаража, тому що є велика кількість таких ділянок, на яких заборонено будівництво (дитячі будинки, проспекти, проїзні частини і на інших, схожих, громадських ділянках) Тому дуже важливо вибрати відповідну ділянку для отримання дозволу на машиномісце.
  2. Для тих, у кого в планах подальший викуп паю або місця під гараж, потрібно ознайомитися з плановим розподілом паїв в місцевих органах управління переконатися в присутності такої можливості.
  3. При плануванні установки «черепашки» найкраще місце - двір житлового будинку. Можливість отримати дозвіл головним чином залежить від місцевого органу управління щодо прийняття правил установки даних гаражів. При виборі місця під майбутній гараж потрібно враховувати відсутність факторів, стане на заваді їх установці, і, звичайно, потрібно узгоджувати свої наміри з власниками будинку: влаштувати збори і переконати сусідів у дачі згоди.

Якщо місце під гараж твердо визначено, то потрібно виконати ряд юридичних дій для придбання дозволу Якщо місце під гараж твердо визначено, то потрібно виконати ряд юридичних дій для придбання дозволу. Від вашої активності та буде залежати швидкість проходження даної процедури. Залеживанием і втрата документів - це головні причини того, що ваша судова тяжба затягнулася. Тому, якщо у ваших планах прискорення отримання результату, вам потрібно активно вимагати дозвіл: як можна частіше відвідувати чиновників, взяти під контроль узгодження документів, постійно уточнювати час і місце, де буде проводитися засідання.

Система дій:

1. Потрібно написати заяви на ім'я голови районного управління і подати його, заздалегідь додавши до нього весь перелік потрібних документів:

1.1. копію вашого паспорта, яку потрібно в обов'язковому порядку запевнити нотаріусом;

1.2. ксерокопію техпаспорта на ваше особисте авто;

1.3. копію підтвердження реєстрації транспортного засобу;

1.4. довідку, що підтверджує відсутність постійного місця проживання на стоянці або в гаражі (за бажанням);

2. Потім подати заяву в орган земельних ресурсів і прикласти цей же перелік документів, а також розпорядження про виділення земельної площі.

Термін розгляду справи, який передбачений законом, районним управлінням займає два тижні, хоча в реальному житті ця процедура проходить набагато довше. На першому етапі для будь-якого автолюбителя головне - це якомога швидше прискорити процес звірки рішення архітектурно-планувального управління та гаражно-стояночної комісії. Те ж саме рекомендується і при проходженні другого етапу - звернення до органу земельних ресурсів: покладений період запевнення і підписання договору повинен становити два місяці, але в реальності швидкість проходження даного процесу Завіт від швидкості приготування технічної документації площі.

У деяких виникає таке дивне запитання: «Навіщо ж мені оформляти гараж?
А Вам це треба ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online